Canon PowerShot S100 és SX40 HS fényképezők már DIGIC 5 processzorral

Kütyü magazin, 2011. szeptember 15. 19:35

A Canon mai sajtótájékoztatóján volt szerencsénk megismerni a gyártó két legújabb fényképezőgépét, melyekben a jelenleg elterjedt DIGIC 4-nél hatszor gyorsabb DIGIC 5 processzor dolgozik. Mindkét készülék újítások tömkelegét kínálja a felhasználók széles körének.

A mai nap folyamán egy rövid műsorral (kép lent) megfűszerezett rendezvényen mutatta be legújabb modelljeit a Canon. A táncos előadást és prezentációt követően közelebbről is szemügyre vehettük a vadonatúj fényképezőgépeket. Mindkét masináról elmondható, hogy igen tetszetősre sikeredett. Az S100 kiváló választás lehet az amatőr fotósok számára. Az SX40H S nagyon egyszerűen kezelhető, így rendkívül széles körben alkalmazható készülék.Canon PowerShot S100

A PowerShot S-sorozat eddigi legnagyobb teljesítményű modellje az új f/2,0 Canon objektívnek és a továbbfejlesztett – nagy érzékenységű érzékelőt és az új DIGIC 5 processzort egyesítő – HS System rendszernek köszönhetően kitűnő választás a felhasználók számára.

A mindössze 26,7 mm-es, matt fekete és titánium ezüst változatban kapható modellt volt szerencsénk élőben is szemrevételezni.A 24 mm-es ultraszéles látószög és az 5,0-szörös optikai zoommal rendelkező Canon objektív kiváló teljesítményt és rugalmasságot biztosít a felhasználók számára. A Canon Intelligens képstabilizáló rendszerének köszönhetően pedig éles, tiszta állóképek és videók készíthetők. A GPS funkció segítségével rögzíthetjük a felvétel készítésének helyét és idejét. Az új fényképezőgéppel Full HD minőségű videók készíthetők, a nagy teljesítményű DIGIC 5 processzor pedig – minden körülmények között – nagy felvételi sebességet és még jobb képminőséget biztosít a felhasználók számára.


Legfontosabb jellemzők:

·  Nagy érzékenységű 12,1 megapixeles Canon CMOS (1/1,7 típusú)

·  HS System, nagy teljesítményű DIGIC 5 processzorral

·  Ultraszéles, 24 mm-es, f/2,0, 5-szörös zoom objektív. Intelligens képstabilizáló rendszer

·  Objektív vezérlőgyűrű, NR-vezérlés és RAW

·  GPS

·  Full HD, HDMI

·  Nagyméretű, 7,5 cm (3,0 ”) képátlójú LCD-kijelző

·  Nagy sebességű, kiváló minőségű sorozatfelvétel

·  Integrált Smart Auto technológia, több területes fehéregyensúly

·  Külön megvásárolható vízálló tok

Canon PowerShot SX40 HS

A PowerShot SX40 HS a Canon legújabb nagy teljesítményű, ultrazoomos  fényképezőgépe. Az új modell 35-szörös, ultraszéles látószögű zoom objektívet, teljes körű kézi vezérlést és Full HD minőségű videofelvételt biztosít a felhasználók számára. Ideális választás olyan fotósoknak, akik a DSLR gépek rugalmasságát és beállítási lehetőségeit, valamint a hatalmas fókusztávolságot egy kompakt gépben egyesítve szeretnék használni.

A PowerShot SX40 HS modellben található új DIGIC 5 processzor növeli a HS System rendszer teljesítményét, és a Full HD (1080p) minőségű videofelvétel támogatás mellett speciális felvételi beállításokat is kínál a felhasználók számára. A hatalmas zoomtartománynak köszönhetően bármilyen téma – a versenypályák nagy- sebességű eseményeitől az afrikai síkságok távoli állatain át, az absztrakt közeli felvételekig – könnyedén rögzíthető. Az új Intelligens képstabilizáló rendszernek köszönhetően minden esetben éles képeket, valamint egyenletes és tiszta a videofelvételeket készíthetünk.Legfontosabb jellemzők:

·       35-szörös, ultraszéles látószögű zoom, ultrahangos motorral

·       Képstabilizátor (4,5 fokozatú), és Intelligens képstabilizáló rendszer

·       HS System (12,1 megapixel) DIGIC 5 processzorral

·       Full HD, HDMI

·       6,8 cm (2,7”) képátlójú, kihajtható LCD kijelző, EVF

·       Integrált Smart Auto technológia, több területes fehéregyensúly

·       Nagy sebességű, kiváló minőségű sorozatfelvétel

·       Manuális üzemmódok

·       Zoomtámogató funkció

·       Több kiegészítő

Kulcsszavak: kamera Canon

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új magyar földi kiszolgáló a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren

Az Airport Service Budapest Zrt. közelmúltban megkezdett üzletfejlesztése újabb mérföldkőhöz érkezett. A Társaság 2020. június 24-én kézhez kapta a kiterjesztett földi kiszolgálási engedélyét, amely fővállalkozóként is feljogosítja a teljeskörű földi kiszolgálási tevékenységre a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

2020. július 9. 17:32

Egyre többen nem akarnak villanyszámlát fizetni

A fővárosban és vidéken is felfutási szakaszban van a napelemes megoldások használata - árulták el a szakértők. Míg korábban ez az energiatakarékos technológia úri huncutságnak számított, a pályázatoknak hála egyre megfizethetőbb a hétköznapi emberek számára is. Mennyire reális tehát, hogy napelemre váltsunk, és ezzel örökre búcsút mondjunk a villanyszámlának?

2020. július 9. 15:58

A Madách Színház zárt ajtók mellett is közel 6000 nézőt fogadott júniusban

A koronavírus megjelenése a szórakoztatóipart és a színházakat sem kímélte, a kényszerű bezárások miatt alternatív megoldásra volt szükség a közönség kiszolgálása érdekében. A Madách Színház és az IBM együttműködése nyomán a nézők júniusban 11 előadást láthattak élőben, online.

2020. július 9. 14:40

Egyedülálló 8 TB-os SSD-t mutatott be a Samsung

A Samsung bemutatja második generációs QLC flash meghajtóját, a 870 QVO SATA SSD-t, amely új szintre emeli a nagy kapacitású, felhasználói adattárolók teljesítményét. Az iparági szinten is kiemelkedő, akár 8 terabájtos (TB)  SSD-re egyaránt jellemző a szupergyors sebesség, a nagy tárolókapacitás és a megbízhatóság.

2020. július 9. 13:15

Mostantól háromszor annyi adat jár az autók okosórájához

Februárban vezette be a Telenor az autósoknak szóló Drivey szolgáltatást, amely segítségével a „felokosított” autókban könnyen követhetővé válik számos, a jármű helyzetével, mozgásával és műszaki állapotával kapcsolatos információ, megismerhetőek a sofőr autóhasználati szokásai, a megtett útvonalak és akár wifi hotspotként is használható autóban. Újdonság, hogy a gondtalan autós wifizés érdekében a Telenor a Drivey 4 tarifacsomagba foglalt 5 GB-os adatkeretet július 2-ától háromszorosára, 15 GB-ra emeli minden új és meglévő ügyfelének egyaránt.

2020. július 9. 11:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás