Google Wallet – a telefon, mint pénztárca

Vértes Judit, 2011. szeptember 17. 20:50
Az egyik legnagyobb bankkártya-kibocsátó cég, a MasterCard hamarosan bevezeti az Egyesült Államokban a mobil eszközzel történő fizetést. A szolgáltatásban a partnere a Google, melynek Google Wallet új alkalmazása az Android telefonokról lesz elérhető.

A Google Wallet segítségével az emberek digitális formában tárolhatják telefonjukon a bankkártya, hitelkártya, hűségkártya adataikat, és a rövid hatótávolságú internetes hálózat vagy NFC segítségével küldhetik el vásárláskor. Az első olyan telefon, melyen a Google Wallet elérhető lesz a Samsung Nexus S.

A MaterCard már más partnerekkel is hozott létre mobil fizető rendszert. A PayPass rendszer segítségével a képernyő érintésével vásárolhatunk autómatából kólát, vagy fizethetüönk a taxiban.
A Google Wallet virtuális pénztárcát egy négyjegyű kóddal nyithatjuk ki, ezután kiválaszthatjuk melyik kártyát szeretnénk használni, majd fizethetünk. A Google Wallet ezenkívül számon tartja a kiadásainkat, és ha egy előre megadott értéket túllépünk, figyelmeztet.
A Google Wallet integrálásán kívül a Master Card bemutatta, hogyan lehet QR kódok segítségével még egyszerűbbé tenni a vásárlást. A tévében vagy plakátokon bemutatott termékek QR kódját leolvasva akár azonnal meg is vásárolhatók. Egy jövőbeli gyorsétteremben rendelhetünk és fizethetünk sorban állás nélkül is: a kódok és az NFC egység az asztalokba lenne beépítve, így mobil eszközünkkel rendelhetnénk és fizethetnénk is.
Ezeket az alkalmazásokat jelenleg tesztelik. Nem tudják pontosan, mikor lesz a rendszer elérhető, de valószínűleg minél több kártyaleolvasóval és NFC rendszerrel ellátott készülék jelenik meg a piacon, annál hamarabb.
Az alábbi videón a Google Wallet reklámja látható. A reklám egy régi, népszerű filmsorozat, a Seinfeld egyik jelenete, ahol George Constanza, a film egyik szereplőjének akkor száll szanaszét az összes pénztárcájába belepréselt papírja, amikor el akarja tenni a Google virtuális pénztárca reklámjának szórólapját:
Talán érdemes mobil-pénztárcára váltani.
 
Kulcsszavak: Google MasterCard

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Komplex önvédelmi program ifjú netezőknek

2020 elején indul egy speciális módszertant alkalmazó, online védekezési képességeket és készségeket fejlesztő e-lerning alapu tréning gyerekeknek. A hivatásos testőrképzés szakmai alapjaira épülő program nem csupán tartalmában, de oktatási módszertanában is teljesen újnak számít. Ez az első alkalom, hogy egy ilyen összetett önvédelmi program elérhetővé válik a civil szférában, családok, átlagemberek számára. A képzés a támadások pszichológiai, jogi, egészségügyi és fizikai jellmezőinek a hatékony elsajátítására épül. A program kiemelt figyelmet fordít a tinik biztonságos közösségi média használatára. 

2019. szeptember 19. 20:48

Csúcsszéria a Huaweitől: Mate 30, Mate 30 Pro

A Huawei Technologies bemutatta Mate 30 zászlóshajó sorozatának készülékeit. A csúcsszéria modelljeit Kirin 990 5G-képes chipkészlettel, a fotózás és videózás élményét új szintre emelő Supersensing Cine kamerával, valamint egyedi OLED Huawei Horizon kijelzővel is felszerelte a gyártó. 

2019. szeptember 19. 16:55

Nemzetközi karrierépítés a MOL segítségével

Idén szeptemberben 113-an kezdhették el nemzetközi karrierjüket építeni a Upstream (17), a Downstream (53), az Innovatív Üzletágak és Szolgáltatások (30) valamint a Funkcionális szolgáltatások területein a MOL-csoport friss diplomások számára meghirdetett Growww programjában. A program teljes ideje alatt mentorok segítik a pályakezdőket a vállalati környezetbe való gyorsabb beilleszkedés és a hatékonyabb munkavégzés érdekében. Az indulás óta a Growww programnak köszönhetően 2300 tehetséges fiatal helyezkedett el a vállalatnál a világ minden tájáról, kiemelkedő, több mint 80 %-os megtartási aránnyal. 

2019. szeptember 19. 16:46

A HP a V4 Future Sports Festivalon mutatja be legújabb OMEN gaming eszközeit

 A HP az OMEN termékek széles kínálatát mutatja be szeptember 21-én és 22-én a V4 Future Sports Festivalon. A kilátogató játékosok megismerhetik az OMEN 15 és OMEN X 17 laptopokat, amelyek a Tempest hűtési technológiának köszönhetően kiemelkedő teljesítményre képesek és az új OMEN Desktop asztali gépet, amely minden elemében játékosoknak készült. A vállalat emellett olyan kiegészítőket mutat be, mint például az OMEN Photon vezeték nélküli egér, amely könnyedén személyre szabható és Proaktív Vezeték nélküli Technológiájával 0,2 ms-os válaszidőre képes. A HP ezek mellett bemutatja a játékosoknak OMEN kijelzőit is, köztük a 32 colos vagy 27 colos monitorait NVIDIA® G-SYNC® technológiával. 

2019. szeptember 19. 14:17

Építsd újra a világot LEGÓ-ból

A LEGO Csoport és Mark Ronson zenész útjára indították az Építsd Újra a Világot kampányt, amellyel céljuk, hogy a következő generációk kreativitását fejlesszék. 

2019. szeptember 19. 13:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás