Google Wallet – a telefon, mint pénztárca

Vértes Judit, 2011. szeptember 17. 20:50
Az egyik legnagyobb bankkártya-kibocsátó cég, a MasterCard hamarosan bevezeti az Egyesült Államokban a mobil eszközzel történő fizetést. A szolgáltatásban a partnere a Google, melynek Google Wallet új alkalmazása az Android telefonokról lesz elérhető.

A Google Wallet segítségével az emberek digitális formában tárolhatják telefonjukon a bankkártya, hitelkártya, hűségkártya adataikat, és a rövid hatótávolságú internetes hálózat vagy NFC segítségével küldhetik el vásárláskor. Az első olyan telefon, melyen a Google Wallet elérhető lesz a Samsung Nexus S.

A MaterCard már más partnerekkel is hozott létre mobil fizető rendszert. A PayPass rendszer segítségével a képernyő érintésével vásárolhatunk autómatából kólát, vagy fizethetüönk a taxiban.
A Google Wallet virtuális pénztárcát egy négyjegyű kóddal nyithatjuk ki, ezután kiválaszthatjuk melyik kártyát szeretnénk használni, majd fizethetünk. A Google Wallet ezenkívül számon tartja a kiadásainkat, és ha egy előre megadott értéket túllépünk, figyelmeztet.
A Google Wallet integrálásán kívül a Master Card bemutatta, hogyan lehet QR kódok segítségével még egyszerűbbé tenni a vásárlást. A tévében vagy plakátokon bemutatott termékek QR kódját leolvasva akár azonnal meg is vásárolhatók. Egy jövőbeli gyorsétteremben rendelhetünk és fizethetünk sorban állás nélkül is: a kódok és az NFC egység az asztalokba lenne beépítve, így mobil eszközünkkel rendelhetnénk és fizethetnénk is.
Ezeket az alkalmazásokat jelenleg tesztelik. Nem tudják pontosan, mikor lesz a rendszer elérhető, de valószínűleg minél több kártyaleolvasóval és NFC rendszerrel ellátott készülék jelenik meg a piacon, annál hamarabb.
Az alábbi videón a Google Wallet reklámja látható. A reklám egy régi, népszerű filmsorozat, a Seinfeld egyik jelenete, ahol George Constanza, a film egyik szereplőjének akkor száll szanaszét az összes pénztárcájába belepréselt papírja, amikor el akarja tenni a Google virtuális pénztárca reklámjának szórólapját:
Talán érdemes mobil-pénztárcára váltani.
 
Kulcsszavak: Google MasterCard

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tajvani eszközökkel innoválják a magyar energiaipart

A világ egyik vezető ipari informatikai berendezéseket gyártó és fejlesztő vállalata, a tajvani székhelyű Moxa szeptemberben legnagyobb magyarországi partnereihez látogatott, hogy bemutassák legújabb fejlesztéseiket, amelyeket elsősorban a transzformátor-alállomásokon keletkezett igények és a megújuló energiaforrások egyre szélesebb körű elterjedése inspirált.

2022. október 1. 10:13

Rohamosan terjednek a gyermekeket veszélyeztető online kihívások

„Újabb halálos kihívás terjed a gyerekek között” – gyakori cím a médiában, de sajnos sokan nem is sejtik, hogy miről szól egy-egy virtuális kihívás és mitől veszélyes. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnökének tanácsadó testületeként működő Gyermekvédelmi Internet-kerekasztal szeptember 28-i ülésén az online kihívások veszélyeivel, visszaszorításuk lehetőségeivel és a szülői tudatosság növelésének fontosságával foglalkozott.

2022. szeptember 30. 20:25

Tippek a lombhullató szezon fotózásához és videózásához

Vége a nyaralásnak, hűl az idő, és fokozatosan veszi fel a természet is őszi színeit. Az új évszak remek lehetőségeket biztosít arra, hogy kiránduljunk vagy utazzunk, ott pedig egyedi felvételeket készíthessünk. Akár bakancsot húzunk, akár autóba ülünk, akár csak az otthon melegéből szemlélünk, okostelefonunkkal príma fotókat és videókat alkothatunk.

2022. szeptember 30. 18:47

Idén a lányoké az első lépés a világ sakktábláján

Mindenkit vár idén is a Polgár Judit által szervezett eddigi legnemzetközibb Világsakkfesztivál október 8.-án Budapesten, a Magyar Nemzeti Galériában – ahol a lányok uralják majd a sakktáblát. Ezen a héten ráadásul Polgár Judit egyik híres partijából vett sakkfeladvánnyal találkozhatnak a New York-i járókelők a Time Square egyik óriásképernyőjén. 

2022. szeptember 30. 17:06

Rendszerváltozások: az átláthatatlan vállalati informatika az innovációt is megöli

A verseny által kikényszerített folyamatos költségcsökkentési spirál, a munkaerőhiány pótlására fejlesztett informatikai megoldások és robotizáció, valamint a technológia fejlődése mind a digitalizáció irányába hat. Ennek következtében komplex, sok területet lefedő, integrált rendszerek és célrendszerek jelennek meg a vállalati IT-környezetben. 

2022. szeptember 30. 15:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38