Több száz számítógépet kapnak soproni iskolák

MTI Sajtóadatbank, 2011. szeptember 28. 10:31

Csaknem háromszáz számítógéppel és az azokhoz kapcsolódó hálózatokkal gazdagodik tizenegy soproni iskola - közölte a megyei jogú város önkormányzata az MTI-vel.

A mintegy 165 millió forintos, október végén záruló projektet teljes egészében az Új Széchenyi Terv pályázatán elnyert forrásból valósítják meg. Az önkormányzat tájékoztatása szerint a cél az, hogy az informatikai infrastruktúra fejlesztésére koncentráló "intelligens iskolákat" hozzanak létre, amelyekben nem csupán a szaktárgyak oktatásához, hanem valamennyi kulcskompetencia fejlesztéséhez adott a számítógépes háttér.

A fejlesztésben a soproni Deák Téri Általános Iskola, a Fáy András Közgazdasági, Üzleti és Postai Szakközépiskola, a Gárdonyi Géza Általános Iskola, a Handler Nándor Szakképző Iskola, a Kozmutza Flóra Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Általános Iskola és Speciális Szakiskola, a Lackner Kristóf Általános Iskola, a Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, a Soproni Idegenforgalmi, Kereskedelmi és Vendéglátó Szakképző Iskola, a Soproni Német Nemzetiségi Általános Iskola, a Széchenyi István Gimnázium, valamint a Vas- és Villamosipari Szakképző Iskola és Gimnázium vesz részt.

A város önkormányzata kitért arra: a pályázat eredményeként összesen 295 iskolai személyi számítógépet, 94 tantermi kiegészítő csomagot, egy szervert, egy szavazórendszert, 11 drótnélküli hálózati kapcsolatot biztosító hálózatot (wifi) és más úgynevezett perifériákat szereltek fel a 11 oktatási intézményben.

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jön a Barbie Flip Phone, a nyár legszexibb kiegészítője

A Human Mobile Devices, Európa vezető okostelefon-gyártója a Mattellel, a világ egyik legismertebb amerikai játékgyártó cég tulajdonosával karöltve 2024 nyarán elhozza a Barbie Flip Phone-t.

2024. február 27. 14:27

A Samsung a Galaxy AI jövőképét mutatja be legújabb készülékein az MWC-n

A Samsung a Galaxy AI-jal új mobilélményeket mutat be a 2024-es Mobil Világkongresszuson (Mobile World Congress) Barcelonában. A Samsung kiállítóterének látogatói a Galaxy AI funkciókat a Galaxy készülékeken kipróbálhatják, köztük a Galaxy S24 szérián, amelyek az AI mobilok új korszakába vezetnek. Az új ökoszisztéma magában foglalja a Galaxy Watch6 széria egészséget szolgáló okosfunkcióit is, valamint a Galaxy Ring okosgyűrűt, amelyet ezen a kiállításon mutatnak be először a nagyközönségnek.

2024. február 27. 12:53

Hogyan járul hozzá a digitalizáció az energiaköltségek csökkentéséhez?

A digitalizáció már elkerülhetetlen, legyen szó akár irodáról, akár oktatási intézményről. Az átállást erősen sürgeti az egyre inkább elterjedő környezettudatos trend, de nyomós érv mellette az energiaárak kiugróan magas megemelkedése is. Hogy milyen eszközökben érdemes gondolkodnunk és azok milyen megtérülést hozhatnak már néhány éven belül, abba Herczog Gábor, a Legamaster magyarországi forgalmazójának, a Stiefel Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója és Urbán Tamás vizuáltechnika üzletágvezető nyújtott betekintést.

2024. február 27. 11:26

Nemzetközi formatervezési díjat nyert a Continental gumiabroncsa

A Continental UltraContact NXT gumiabroncsát különleges oldalfal kialakításáért arany fokozatú elismeréssel jutalmazta az International Design Awards 2023 (IDA) zsűrije a "Járművek és közlekedés / Autós tartozékok" kategóriában. Az akár 65 százalékban megújuló, újrahasznosított, és újrahasznosításra alkalmas anyagokat tartalmazó nyári abroncs a Continental eddigi legfenntarthatóbb terméke.

2024. február 27. 09:55

Országos sikert aratott a Széchenyi-egyetem hallgatói csapata a távközlési versenyen

Első helyezést ért el a győri Széchenyi István Egyetemet és annak SZESAT Interdiszciplinális Szakkollégiumát képviselő hallgatói csapat, a SZEppelin a Nagy Lajos egyetemi távközlési konstrukciós emlékversenyen. A fiatalok a mobiltávközlési cégek méréseinek modernizálását és költséghatékonyságnak növelését elősegítő karbonsemleges mérőléghajót terveztek.

2024. február 26. 21:07

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07