Több száz számítógépet kapnak soproni iskolák

MTI Sajtóadatbank, 2011. szeptember 28. 10:31

Csaknem háromszáz számítógéppel és az azokhoz kapcsolódó hálózatokkal gazdagodik tizenegy soproni iskola - közölte a megyei jogú város önkormányzata az MTI-vel.

A mintegy 165 millió forintos, október végén záruló projektet teljes egészében az Új Széchenyi Terv pályázatán elnyert forrásból valósítják meg. Az önkormányzat tájékoztatása szerint a cél az, hogy az informatikai infrastruktúra fejlesztésére koncentráló "intelligens iskolákat" hozzanak létre, amelyekben nem csupán a szaktárgyak oktatásához, hanem valamennyi kulcskompetencia fejlesztéséhez adott a számítógépes háttér.

A fejlesztésben a soproni Deák Téri Általános Iskola, a Fáy András Közgazdasági, Üzleti és Postai Szakközépiskola, a Gárdonyi Géza Általános Iskola, a Handler Nándor Szakképző Iskola, a Kozmutza Flóra Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Általános Iskola és Speciális Szakiskola, a Lackner Kristóf Általános Iskola, a Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, a Soproni Idegenforgalmi, Kereskedelmi és Vendéglátó Szakképző Iskola, a Soproni Német Nemzetiségi Általános Iskola, a Széchenyi István Gimnázium, valamint a Vas- és Villamosipari Szakképző Iskola és Gimnázium vesz részt.

A város önkormányzata kitért arra: a pályázat eredményeként összesen 295 iskolai személyi számítógépet, 94 tantermi kiegészítő csomagot, egy szervert, egy szavazórendszert, 11 drótnélküli hálózati kapcsolatot biztosító hálózatot (wifi) és más úgynevezett perifériákat szereltek fel a 11 oktatási intézményben.

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nagy teljesítményű memória munkaállomásokhoz és felső kategóriás asztali számítógépekhez

A memóriatermékek és technológiai megoldások terén globális piacvezető Kingston Technology Company, Inc. nagy teljesítményű memóriatermékeket gyártó részlege, a Kingston FURY a Kingston FURY Renegade Pro DDR5 RDIMM memóriával bővítette DDR5 memóriacsaládját. Az új, túlhúzható szerverosztályú memóriamodult a következő generációs munkaállomások és felső kategóriás asztali gépek számítástechnikai igényeinek kielégítésére tervezték.

2023. március 20. 21:23

Elkészültek a 2022-es Média- és Kommunikációs torták

Az MRSZ megállapításainak összefoglalója a 2022-es média- és kommunikációs költés számokról: (1) A piac 2022-ben sem lélegezhetett fel, hiszen az orosz-ukrán háború következtében kialakult komplex válság a kommunikációs iparágat sem kímélte. 

2023. március 20. 20:07

Itthon is nagy változást hoz az elektronikus számlázásban az új EU-sztenderd

A számlaforgalom valós idejű ellenőrzése nem idegen a magyar vállalkozásoknak, de nem is ez lesz a legnagyobb kihívás abban az uniós jogszabálycsomagban, melynek bevezetésére több lépésben a következő években kerül sor, 2028-ig. Az elvárások teljesítéséhez nem elég a jó szándék, rengeteg cég lesz, ahol a működést is jelentősen át kell majd alakítani ‒ hívta fel a figyelmet Nyári Zsolt, a BDO Magyarország K-X Tanácsadó Kft. partnere és okleveles adószakértője.

2023. március 20. 18:46

Már a hazai gamerek is lecsaphatnak az LG 240 Hz-es képfrissítésre képes OLED monitorjaira

Már Magyarországon is elérhetőek az LG legújabb top kategóriás gaming OLED monitorjai. A 45 colos képátlójú 45GR95QE-B és a 27 colos 27GR95QE-B UltraGear OLED kijelzők az élénk színek és a mélyfekete árnyalatok megjelenítése mellett maximálisan gördülékeny játékmenetet garantálnak: másodpercenként akár 240 képkocka megjelenítésére képesek, mindezt ultraalacsony válaszidő mellett. A 45 colos modell hajlított képernyője extra nagy görbületű, így a teljes képernyőfelületen tisztán, torzulás nélkül láthatóvá válik minden részlet, ezzel kielégítve a haladó és profi játékosok minden igényét.

2023. március 20. 17:10

GLAMI: a 12-26 éves korosztály diktál az online divatkereskedelemben

A GLAMI divatkereső európai webáruházak között készített felmérése szerint annak ellenére, hogy a 12-26 éves korosztály vált a divat világát leginkább meghatározó korcsoporttá, a vállalkozások csak 20%-a igazítja választékát a legfiatalabb generáció ízlésvilágához. Ugyanakkor azok a webáruházak válhatnak sikeressé, akik a rendelkezésükre álló technológiák segítségével képesek néhány másodperc alatt felkelteni, majd fenntartani a fogyasztók figyelmét.

2023. március 20. 15:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48

Megszervezik Magyarország első leginnovatívabb fejlesztői versenyét

2023. február 19. 13:20