Ismét Szabadfogású Számítógép Verseny: november 2-ig tart a nevezés

MTI Sajtóadatbank, 2011. október 20. 07:05

November másodikáig nevezhetnek a 9. Szabadfogású Számítógép Versenyre azok a 19 év alatti fiatalok, akik egyénileg vagy csapatban szeretnék megmutatni számítógépes tudásuk kreatív oldalát.

 
A jövőre jubiláló verseny azzal a céllal jött létre, hogy bemutassa és versenyen mérje fel a legfiatalabb korosztály alkotókészségét. A nevezésnek egy kitétele van csupán: a pályaműnek számítógéppel kell készülnie. Lehet az játék, szoftver, animáció, vagy akár robot is, az a fontos, hogy valamilyen módon kapcsolódjon az informatikához. A szervezők arra kíváncsiak, hogy a számítógép nyújtotta korlátlan lehetőségeket hogyan használják ki a fiatalok - adta hírül a C3 Kulturális és Kommunikációs Központ.
 
Nevezni lehet egyénileg, vagy csoportosan, a felső korhatár 19 év, alsó határ nincs. A szervezők külön hangsúlyt fektetnek arra, hogy a lányok aránya évről évre növekedjen a versenyben.
 
A jelentkezők száma minden évben nő, így a szervezők idén 600-800 pályamunkára számítanak. Ezek közül a húsz legkiemelkedőbb kiállításra kerül a budapesti Fuga Építészeti Központban december 10. és 15. között, a legkreatívabb alkotók számos tárgyi- és ösztöndíjat, illetve tanulmány utat nyernek.
 
A C3 alapítvány 2003 óta szervez versenyt 19 év alatti, a számítástechnika iránt bármilyen formában érdeklődő fiatalok számára. Az elmúlt nyolc évben közel 5000 nevező 5500 pályázata vett részt a Magyarországon egyedülálló versenyen.
 
A szervezők küldetésüknek tekintik, hogy hozzájáruljanak a digitális kultúra fejlődéséhez, valamint szeretnének egy olyan közös teret létrehozni, ahol lehetővé válik az együttműködés és a tapasztalatcsere a különböző érdeklődésű fiatalok között - fogalmaznak.
 
Tavaly a díjazottak között volt animációs kisfilm, játékszoftver, de számítógép kezelését tanító olyan weblap is, amely segítséget nyújt a közösségi oldalak, az e-mail-fiókok vagy akár a háromdimenziós modellezés világában.
 
Az elsősorban médiaművészettel foglalkozó C3 a digitális kultúra legrangosabb szemléjén, az ausztriai Linzben évente tartott Ars Electronica keretében meghirdetett U19 Freestyle Computing, azaz a 19 év alattiak szabadstílusú számítógépes versenyének sikerén felbuzdulva indította el annak magyar változatát.
Kulcsszavak: verseny

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07

Felvásárolta a Siemens a Helioxot

2024. január 17. 19:40