Ismét Szabadfogású Számítógép Verseny: november 2-ig tart a nevezés

MTI Sajtóadatbank, 2011. október 20. 07:05

November másodikáig nevezhetnek a 9. Szabadfogású Számítógép Versenyre azok a 19 év alatti fiatalok, akik egyénileg vagy csapatban szeretnék megmutatni számítógépes tudásuk kreatív oldalát.

 
A jövőre jubiláló verseny azzal a céllal jött létre, hogy bemutassa és versenyen mérje fel a legfiatalabb korosztály alkotókészségét. A nevezésnek egy kitétele van csupán: a pályaműnek számítógéppel kell készülnie. Lehet az játék, szoftver, animáció, vagy akár robot is, az a fontos, hogy valamilyen módon kapcsolódjon az informatikához. A szervezők arra kíváncsiak, hogy a számítógép nyújtotta korlátlan lehetőségeket hogyan használják ki a fiatalok - adta hírül a C3 Kulturális és Kommunikációs Központ.
 
Nevezni lehet egyénileg, vagy csoportosan, a felső korhatár 19 év, alsó határ nincs. A szervezők külön hangsúlyt fektetnek arra, hogy a lányok aránya évről évre növekedjen a versenyben.
 
A jelentkezők száma minden évben nő, így a szervezők idén 600-800 pályamunkára számítanak. Ezek közül a húsz legkiemelkedőbb kiállításra kerül a budapesti Fuga Építészeti Központban december 10. és 15. között, a legkreatívabb alkotók számos tárgyi- és ösztöndíjat, illetve tanulmány utat nyernek.
 
A C3 alapítvány 2003 óta szervez versenyt 19 év alatti, a számítástechnika iránt bármilyen formában érdeklődő fiatalok számára. Az elmúlt nyolc évben közel 5000 nevező 5500 pályázata vett részt a Magyarországon egyedülálló versenyen.
 
A szervezők küldetésüknek tekintik, hogy hozzájáruljanak a digitális kultúra fejlődéséhez, valamint szeretnének egy olyan közös teret létrehozni, ahol lehetővé válik az együttműködés és a tapasztalatcsere a különböző érdeklődésű fiatalok között - fogalmaznak.
 
Tavaly a díjazottak között volt animációs kisfilm, játékszoftver, de számítógép kezelését tanító olyan weblap is, amely segítséget nyújt a közösségi oldalak, az e-mail-fiókok vagy akár a háromdimenziós modellezés világában.
 
Az elsősorban médiaművészettel foglalkozó C3 a digitális kultúra legrangosabb szemléjén, az ausztriai Linzben évente tartott Ars Electronica keretében meghirdetett U19 Freestyle Computing, azaz a 19 év alattiak szabadstílusú számítógépes versenyének sikerén felbuzdulva indította el annak magyar változatát.
Kulcsszavak: verseny

Oktatás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Gyerekaneten áprilisi témája Jocó bácsitól

A digitális távoktatásnak szenteli új, áprilisi témáját az NMHH Gyerekaneten.hu című – szülőket netes témákban informáló – webes felülete. Az egy hónapja indult honlap hamar népszerűvé vált, az eddig eltelt idő alatt már közel 280 ezer oldalmegtekintésnél jár. Folyamatosan aktualizálódik rajta a szlenggyűjtemény, új kvízek tölthetők ki, és több friss szócikk is segíti a szülőket a rájuk szakadt #maradjotthon helyzetben.

2020. április 3. 09:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Több millióan kaphatnak ingyenes online védelmet áprilistól

2020. március 31. 12:57

Hogyan legyenek a gyerekek és a tanárok biztonságban a digitális oktatás ideje alatt is?

2020. március 25. 10:43

Hasznos tippek, hogy előnyünkre fordítsuk a bezártságot!

2020. március 24. 16:55

Koronavírusos átverést azonosított az ESET

2020. március 18. 09:11
online sportfogadás