Információs és közösségi portált készít a Klebelsberg Kultúrkúria

MTI Sajtóadatbank, 2011. november 19. 10:55

Klebelsberg Kultúrportál néven új információs és közösségi portált készít a Klebelsberg Kultúrkúria; a határon belüli és kívüli magyar kulturális intézményeket, hírportálokat összefogó új honlap terveiről tartottak bemutatót pénteken a projekt vezetői.

    Az új portál segítségével az országhatáron belül és kívül élő magyarok gyorsan, egyszerűen értesülhetnek majd a világon bárhol zajló magyar kulturális rendezvényekről, oktatási programokról, őket érintő hírekről. A honlapon az egyes tagok nemcsak passzív látogatók lehetnek, hanem párbeszéd zajlik majd közöttük, így építve folyamatosan a közösséget. A legmodernebb internetes technológiák segítségével a tagok hozzászólhatnak az eseményekhez és megoszthatják azokat egymás között - mutatta be a készülő honlap terveit az érdeklődőknek és a határon túli magyar hírportálok vezetőinek pénteken Dolhai István, a kúria igazgatója.
    Az igazgató kérte a portálok vezetőit, mondják el véleményüket és ötleteiket, hogy minél színvonalasabb és valóban élő kommunikációs felületet hozhassanak létre az internet és a kommunikációs eszközök adta széleskörű lehetőségek kihasználásával.

    Porkoláb András, a készülő portál egyik fejlesztője a tervekről beszámolva kifejtette: az oldal nemcsak hírközlő és gyűjtő funkciókat fog ellátni, terveik szerint közösségi oldalként is működik majd. A hazai és határon túli magyar szervezetek egymással információkat, képeket, híreket oszthatnak meg, létrehozhatnak közös eseményeket és ezekre meghívhatják egymást és a külső felhasználókat, az oldalak látogatóit egyaránt.
    A kultúrportál egységes rendszerbe foglalja a rendezvényhelyszíneket és a magyar hírportálokat. A szervezeteknek így lehetőségük lesz regisztrálni és önállóan szerkeszteni rendezvényei, hírei webes megjelenését egy egyéséges, mindenki számára elérhető felületen.
    Az egyes portálok saját e-mailcímet kapnak, amely belső és külső levelezésre is szolgál. Bekapcsolja a helyszíneket a webes közösségi rendszerekbe (Facebook, Twitter), így még több olvasót lesz lehetőségük elérni. A portálok hírei bekapcsolódnak a Klebelsberg Kultúrportál közösségi rendszerébe, így gyorsabban, több helyre juthatnak el.

    Az innovatív felület a felhasználók számára lehetővé teszi saját profil létrehozását, amelyen létrehozhatnak például saját naptárat, így gyorsan és egyszerűen kaphatnak információt az őket érdeklő eseményekről. A felhasználóknak lehetőségük lesz megkeresni a hozzájuk legközelebb álló kulturális helyszínt, böngészni az események között, közösségeket keresni és találni. Hozzászólhatnak a hírekhez, rendezvényekhez, fényképekhez, így folyamatos kapcsolatban lehetnek a felhasználók és a szerkesztők.
    Az egyeztetésen részt vettek a ".ma" végződésű oldalak - az erdély.ma, a felvidék.ma, a kárpátalja.ma és a vajdaság.ma - vezetői, akik ismertették oldalaik működését, beszámoltak terveikről és megfogalmazták ötleteiket, hogyan képzelnek el ők egy ilyen közös információs portált.
    Dolhai István tájékoztatta a jelenlévőket, hogy az oldal teljes működési költségét (nagyjából két-három millió forint) a kultúrkúria vállalja magára, saját költségvetésből valósítja meg.

    A szakmai napot a Kárpát-medence a Klebelsberg Kultúrkúriában című kétnapos rendezvénysorozat keretében rendezték.
    A szombati programot Duray Miklós felvidéki politikus és közíró nyitja meg. Ezután könyvbemutatóra kerül sor, amelyen Molnár Imre, Jankovics Marcell, Duray Miklós, Prokopp Mária könyveit maguk a szerzők mutatják be az érdeklődőknek. A felvidéki magyarok szlovákiai helyzetéről fél öttől kerekasztal-beszélgetést rendeznek, ezt követően Dániel Erzsébet néprajzkutató beszél a felvidéki népviseleteket és népművészeti babákat bemutató kiállításról.

Kulcsszavak: média onlineszolg kultúra

Prim.hu - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ez már a huszadik Internet Hungary - talán ez lesz a legjátékosabb

Alig több, mint két hét múlva kezdődik a huszadik - jubileumi - Internet Hungary konferencia Siófokon a Hotel Azúrban, ahová a rendezők több mint 2500 résztvevőt várnak, hogy azután hét teremben két napon át több, mint 300 nagynevű előadó oszthassa meg tudását, tapasztalatait vagy akár - mint például Jordán Tamás színművész - játékkal kapcsolatos élményeit. Mert ez a konferencia (sok egyéb mellett) a játékról, játékosságról szól, amit az üzleti életben - kicsit szárazabban - gamification-nek neveznek.

2019. szeptember 14. 09:04

Mit tehetünk a zsarolók ellen?

Magyarországon is rohamosan terjed a felhasználók adatainak pénzköveteléssel kísért titkosítása, amelynek kiemelt célpontja az üzleti szféra. Míg minden második kis- és középvállalkozás célkeresztje egy újabb zsarolóvírusnak, addig a Fortune 500 listáján sorakozó amerikai cégóriások közel 87%-át érte már hasonló jellegű támadás. A kártevők pedig akár egy álláspályázatra beküldött ártatlan önéletrajzon keresztül is beszivároghatnak. Szerencsére azonban van megoldás!

 

2019. szeptember 9. 10:56

Megérkezett a Google új szolgáltatása a magyar piacra

Az internetes vásárlások sikerét az határozza meg mind a vevők, mind a kereskedők számára, hogy milyen rövid úton lehet az érdeklődésből eljutni a sikeres vásárlásig. A vevők számára az a legfontosabb, hogy a termékről, a webshopról és az árról minél kevesebb kattintással minél biztosabb információt kapjanak. Hasonlóképpen a kereskedők számára is az a megtérülő taktika, ha minél kevesebb kattintással, konkrét vásárlási szándékkal érkező felhasználókat az oldalukra tudnak csábítani. 

2019. augusztus 28. 16:00

Egy tajvani lakásból indult, óriásvállalat lett

A Zyxel tegnap ünnepelte fennállásának 30. évét, melyre különleges eseményekkel készül a tajvani hálózati kommunikációs eszközöket gyártó vállalat. Az ünneplésben, amit a „Go 30, Beyond Possibility” név alatt rendeznek, minden Unizyx alkalmazott részt vesz, termék promóciók illetve közösségi média kampányok indulnak el a világ minden táján.

2019. augusztus 22. 10:21

Új vezető a UPS Magyarország élén

A UPS bejelentette, hogy Yannick Mooijman személyében új országigazgatót nevez ki magyarországi, görögországi, romániai és szlovéniai operációi irányítására, ahol a szakember a UPS helyi működéséért, üzletfejlesztéséért és stratégiájáért felel majd. Mooijman Jim Kearneyt váltja a pozícióban, akit a UPS Növekvő Piacok pénzügyért felelős alelnökévé léptettek elő. 

2019. augusztus 15. 12:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás