Virtuális idegenvezetés Szolnokon

MTI Sajtóadatbank, 2011. december 14. 08:15

A kiterjesztett valóságban kalandozhatnak - vagyis például kamerájukkal egy étteremre fókuszálva belenézhetnek annak étlapjába - Szolnokon az okostelefon-tulajdonosok egy új, az úgynevezett T-City program keretében megvalósult fejlesztés segítségével.

     A Tisza-parti megyeszékhelyen a napokban indult el a Virtuális Idegenvezető szolgáltatás, amellyel mindenki kihasználhatja okostelefonja képességeit, és még jobban megismerheti a várost – mondta el kedden az MTI-nek Pókász Endre, a város önkormányzatának sajtószóvivője.
    A szolgáltatás által a Szolnokra érkezők telefonjukat a kezükben tartva elérhetik a település turisztikai kínálatát, legfrissebb idegenforgalmi és programajánlatait, sőt, segítségével a köztéri alkotások érdekességeit is könnyen megismerhetik.
    A "kiterjesztett valóság" alkalmazás használatával a helyiek is hasznos információkhoz juthatnak, mert telefonjuk kamerájával például egy étteremre fókuszálva megjeleníthetik annak napi menüjét, de akár az utcáról nehezen észrevehető boltok nyitvatartását is.
    A rendszer úgynevezett audioguide-modult tartalmaz, amely a városnézés során valódi idegenvezetőként, hangban mondja el a látottakat. Az alkalmazás jelenleg magyar nyelven érhető el, de hamarosan elkészül az angol nyelvű változata is. A szolgáltatás iOS (iPhone) és Android platformon működő okostelefonon használható, de fejlesztés alatt áll Windows Phone Mobile-ra optimalizált verziója is.
    A Virtuális Idegenvezető szolgáltatás egy újabb kezdeményezés a Magyar Telekom és Szolnok közös hosszútávú fejlesztési és innovációs programjának, a T-City-nek a keretében. Az alkalmazás fejlesztése a vállalat, míg annak tartalmi feltöltése a helyi önkormányzat munkájának eredménye – mondta el a sajtószóvivő, jelezve, hogy a távközlési társaság a jövőben szeretné más hazai városokban is elérhetővé tenni a Virtuális Idegenvezető szolgáltatást.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08