Költséghatékony tarifacsomagok vállalkozóknak a Vodafone-tól

forrás Prim Online, 2012. március 1. 11:24

A 2011-es év egyértelműen bizonyította, hogy nemcsak a lakossági, hanem az üzleti ügyfeleknek is egyre nagyobb igényük van a mobilinternetes adatforgalmat is magában foglaló tarifacsomagokra. Az árérzékeny, ráadásul gazdasági válsággal sújtott magyar piacon a költséghatékonyság azonban még mindig döntő tényezőnek számít a vállalkozásoknál az előfizetés és a szolgáltató kiválasztásakor. Erre az igényre reagálva a Vodafone újragondolta üzleti tarifáit, és létrehozta a Vállalkozói Fix és Vállalkozói Osztható csomagokat.

A Vállalkozói Fix tarifacsomag nyolc egymást követő lépcsőfokkal rendelkezik, de már a legkisebb tarifa is tartalmaz adatforgalmat, 2700 forintos havidíjtól pedig az előfizetési díj is 100%-ban lebeszélhető. A nagyobb tarifacsomagok már jelentős kedvezményeket nyújtanak az okostelefonok kiválasztásakor, amelyekkel ráadásul cégen belül garantált a 0 Ft-os percdíj belföldön. A legkisebb csomag, a Vállalkozói Fix 1700 bruttó 28 Ft-os percdíjjal már bruttó 1700 Ft-ért elérhető, a legnagyobb, a Vállalkozói Fix 25200 Plusz pedig egy ”Roaming Pakk”-ot is tartalmaz, melyhez napi 50 MB adatroaming és havi 300 perc külföldi beszélgetés jár hazai percdíjakon, kapcsolási díj nélkül (az EU tagországaiban, Svájcban és Horvátországban).

 
A Vállalkozói Osztható tarifacsomagok esetében minden SIM kártya mellé kötelezően választandó egy Okos Ráadás csomag is, mely biztosítja a cégen belüli 0 Ft-os beszélgetést, illetve tartalmazza az internetelérést és a Vodamail e-mail szolgáltatást minden készüléken. Az Okos Ráadás 500 csomag már bruttó 500 Ft-ért kínál 20 MB adatmennyiséget, az Okos Ráadás 4900 pedig bruttó 4900 Ft-ért 2 GB-nyi adatot. 5 különböző Okos Ráadás csomag közül választhat az ügyfél, minden kollégának saját igényeire szabva. Előbbi eldöntése után már könnyedén kiválasztható hozzá a Vállalkozói osztható tarifa bármelyike. Az osztható tarifa lényege, hogy a havidíjat közösen beszélik le a cégen belül a kollegák, s ha ez megtörtént, akkor az Okos Ráadás csomag havidíját az adott kártya 100%-ban felhasználhatja telefonálásra. Ezzel a csomaggal könnyedén racionalizálhatóak a költségek, hiszen a kollégák telefonálási és internetezési szokásai alapján osztható el közöttük a csomagok havidíja. Egy 2 fős vállalkozás már 10 200 Ft-os havidíjjal beszélhet 20 Ft-os percdíjakon, de egy akár 30 fős vállalkozás is megtalálhatja számításait. Ez esetben 75200 forintos havidíj vállalása mellett akár bruttó 14 forintért is kezdeményezhető hívás.
 
Minden vállalkozói tarifacsomaghoz díjmentesen jár a Vodamail email szolgáltatás, amely tartalmazza a céges aldomain-nevet (például.: profitbt@profitbt.vodamail.hu), egy webalapú postafiókot, illetve elektronikus faxszolgáltatást is, melynek köszönhetően az ügyfélnek nem csak faxgépre nincs szüksége, de még csak az irodában sem kell tartózkodnia, ha faxolni szeretne. A Vodafone a költséges céges szerver pótlására 1 GB e-mail tárhelyet biztosít. A valós idejű internet csomagoknak köszönhetően, amelyek szintén minden tarifacsomag részét képezik, az előfizető eldöntheti, hogy ha elfogyott a csomagban foglalt internet, akkor plusz adatmennyiséget vásárol-e, és változatlan sebességgel internetezik tovább, vagy nem fizet többet és a szolgáltató lelassítja az internetelérés sebességét.
 
Az új tarifák bevezetése után, március 22-től a Vodafone technikailag lezárja a régi üzleti tarifacsomagok jelentős részét. A tarifacsomagok számlázása másodperc alapú. Az elektronikus számlázás, az eBill szolgáltatás igénybe vétele további 200 Ft havidíj kedvezményt biztosít. A tarifacsomagokról további tájékoztatás a Vodafone oldalán olvasható. 
Kulcsszavak: Vodafone-hu

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50