Ügyfélszolgálati fejlesztéssel racionalizál az Erste Bank

forrás Prim Online, 2012. március 21. 09:59

A magyarországi Erste Bank Hungary Zrt. a racionalizálás és az ügyfélkiszolgálás minőségének javítása érdekében modernizálta contact centerét. A pénzintézet ügyfélszolgálatának teljes korszerűsítésére az Avaya gyártói ajánlására a NET’54 Üzleti Kommunikációt kérte fel. A 2011 második felében átadott megoldás képes az olyan kiugró ügyfélforgalom gyors kezelésére is, mint amilyen például a végtörlesztés kapcsán volt tapasztalható.

Az ügyfélszám tekintetében második legnagyobb hazai banki szerepelő, az Erste Bank Hungary új contact center bevezetésével növeli az ügyfeleivel való kapcsolattartás hatékonyságát. A fejlesztésnek köszönhetően a jövőben gyorsabban és kisebb költségráfordítás mellett tudja majd kiszolgálni ügyfelei igényeit. A beruházás nagyságára való tekintettel a pénzintézet közvetlenül a gyártókat kereste meg, közreműködésükkel írt ki tendert a projekt kivitelezésére. Az Avaya gyártói ajánlásában a cég szakmai megbízhatóságára, referenciáira és az általa kínált szolgáltatások ár-érték arányára hivatkozva a NET’54 Üzleti Kommunikációt választotta partnerül.  „Megtisztelő volt számunkra az Avaya partneri ajánlása, melyet jórészt szakképzett és elhivatott szakembergárdánknak köszönhetünk”– emelte ki ifj. Karászi József a NET’54 Üzleti Kommunikáció ügyvezetője. 

Teljes megújulás

Az Erste Bank által kért változtatások az ügyfélszolgálati rendszer egészét érintették, melynek részeként teljesen lecserélték a korábban használt contact centerüket. A projekt kivitelezésével megbízott NET’54 egy teljesen új, a jövőbeni fejlesztésekhez is rugalmas keretet biztosító megoldást hozott létre. „Közel egy éven keresztül 15 szakemberünk dolgozott az új rendszer tervezésén és telepítésén, akiknek egy része a jövőben is kapcsolatban áll majd a pénzintézettel. A megállapodás részeként ugyanis három éves karbantartási és támogatási szerződést is aláírtunk, mely még számos fejlesztés bevezetését foglalja magában” –tette hozzá a NET’54 ügyvezetője.

A NET’54 által újonnan kiépített, teljes mértékig testre szabható, a bank üzleti folyamataiba integrált ügyfélszolgálati rendszer előnye megbízhatóságában és rugalmasságában rejlik, mely képessé teszi a pénzintézetet egyedi fejlesztések gyors és problémamentes alkalmazására. Az Erste Bank esetében bevezetett Avaya Contact Center jelentős redundanciával bír, így az ügyfelek folyamatos, magas szintű kiszolgálása extrém körülmények között is biztosított. „A megoldásnak köszönhetően például a végtörlesztés kapcsán hirtelen megugró telefonos megkereséseket is gond nélkül intézhette a bank, minimálisra csökkentve annak az esélyét, hogy telefonos rendszerük nem érhető el az ügyfelek számára” – szemléltette ifj. Karászi József.

A beruházás keretében telepített NICE Perform web alapú híváselemző megoldás segítségével az ügyfélszolgálaton elhangzott beszélgetések statisztikailag elemezhetővé válnak, és az így kinyert információk jelentősen hozzájárulnak a hitelintézet szolgáltatásainak javításához. Az Erste Bank számára kiépített contact centerben alkalmazott interface lehetővé teszi a meglévő vállalati rendszerekkel és adatbázisokkal való szinkronizálást is. A bevezetett fejlesztések között szerepel többek között a NET’54 saját fejlesztésű kampánymenedzsment-rendszere is, a KaLLER, melynek részeként a felhasználók munkáját barátságos kezelői felület és részletes statisztikai funkciók segítik.


 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Lízing – a költséghatékony megoldás robotok telepítésére

A jelenlegi gazdasági helyzetben a vállalatoknak nagy figyelmet kell fordítaniuk folyamataik hatékonyságára. A belső logisztika és a szállítási folyamatok automatizálása – melynek egyik leginnovatívabb megoldása az autonóm mobil robotok (AMR-ek) alkalmazása – döntő hatással lehet egy vállalat sikerére.

2020. augusztus 3. 16:30

Az ABB elektromos járműtöltőket gyártó üzemet létesít a globális igények kiszolgálására

Az ABB megkezdte az olaszországi San Giovanni Valdarnóba tervezett, új, elektromos járművek töltési infrastruktúrájára szakosodott létesítményének építését, amely globális kompetenciaközpontként és gyártóüzemként működik majd. A 16 000 négyzetméter alapterületű üzemet várhatóan 2021 végére helyezik üzembe.  

2020. augusztus 3. 09:44

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Online sportfogadás Magyarországon

2020. július 23. 20:39

Harmadával nőttek a kibertámadások a koronavírus miatt

2020. július 16. 09:36

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23
online sportfogadás