Új, felhő alapú LG monitorok teljes körű üzleti felhasználásra

forrás Prim Online, 2012. május 16. 13:04

Az LG Electronics (LG) bemutatta csúcstechnológiás, P sorozatú, felhő alapú monitorait, amelyek segítségével a vállalatok jelentősen csökkenthetik az asztali és hordozható számítógépektől való függőségüket. Az új VMware alapú zéró kliens monitorok hálózatba kötésével egy virtuális számítógéprendszer hozható létre, amely központosított erőforrás-kezelést tesz lehetővé, valamint még nagyobb rendszer biztonság és költségcsökkentés érhető el vele. Mindemellett még a Cisco univerzális Etherneten keresztüli tápellátás (UPoE) technológiája is megtalálható a sorozat 22 hüvelykes (55,8 cm) modelljeiben.

„Ezek a monitorok különösen kifizetődő megoldásnak számítanak, ha egy következő generációs munkahelyi architektúrában gondolkodunk.” – nyilatkozta J. J. Lee, az LG Home Entertainment Company informatikai üzletágának alelnöke. „A P sorozat az új technológiák kombinálásával (felhő alapú monitoros hálózat LED panellel) olyan megoldást kínál, amely új és izgalmas távlatokat nyit a munkahelyi hatékonyság területén, emellett pedig komoly szerepet biztosít az LG-nek a virtuális számítástechnika területén.”

A P sorozat egy szerver alapú modellre épül, mely számos egyedi előnyt nyújt a felhasználóknak. A legfontosabb, hogy a szoftverek kezelése központilag történik, ami nagyobb biztonságot nyújt a hackerek, vírusok és más kémszoftverek ellen, azáltal, hogy az adatfolyamot könnyebben megfigyelhetővé és szükség szerint blokkolhatóvá teszi.

Az LG felhő alapú számítástechnikai (Zero Client Cloud Computing) technológiájának köszönhetően a szükséges hardverek mennyisége is csökken. Valójában minden munkaállomáshoz csak egy LAN kábel, egy billentyűzet és egy egér szükséges. Ezen eszközök használatával nincs szükség a klasszikus értelemben vett processzorra, memóriára és háttértároló eszközökre. Az alkalmazottak gépeire nem kell operációs rendszereket és szoftvereket telepíteni, ami munkaidő és egyéb költségek szempontjából is komoly megtakarítást jelent. A rendszer gyorsabban betölt, mint a hagyományos asztali számítógépeknél és a teljesen megfelel a környezetbarát, zöld számítástechnikai szabványoknak.

A P sorozat esetében alkalmazott VMware platform a szerverek integrációjáért felelős. A VMware automatizált virtuális infrastruktúra segít a vállalatoknak még jobban csökkenteni a költségeiket a hálózat irányításával és a rendszer hatékony működtetésével. A platform automatizált működésének köszönhetően az informatikai szolgáltatások egyes munkaállomásokhoz történő eljuttatása gyorsabb, valamint így garantált a rendszerspecifikációknak megfelelő működés is. Ezen kívül a szoftver képes ütemezett biztonsági mentéseket készíteni, valamint gondoskodni a megszakításmentes rendszerfrissítésekről.

A Cisco UPoE technológiája a minimális energiaigény miatt kifejezetten vonzó megoldás. A szolgáltatás LAN kábelen keresztül biztosítja a hálózati eszközök tápellátását, valamint az EnergyWise program segítségével képes megfigyelni és valós időben módosítani az áramfogyasztást a gazdaságosabb működés érdekében. Az UPoE technológia a kábelek és csatlakozók kiiktatásával nagyobb szabadságot ad a dolgozóknak a munkahelyük helykihasználásában is.

Az LG P sorozatú hálózati monitorjai LED háttérvilágítással rendelkeznek. Az LG N1910LZ 19 hüvelykes (48,2 cm), míg az UPoE technológiát is alkalmazó N2210WZ modell pedig 22 hüvelykes (55,8 cm) méretben kapható.

Kulcsszavak: monitor LG

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07