Új osztott feldolgozási technológia a hatékony adatgyűjtéshez

forrás Prim Online, 2012. június 1. 09:13

A Fujitsu Laboratories Limited új osztott feldolgozási technológiája óriási valós adattömeget gyűjt össze hatékonyan a felhőben hálózati átjárókon keresztül. Napjainkban terjedőben vannak a nagy volumenű valós adattömeget (pl. pillanatnyi tartózkodási helyre és egészségügyi állapotra, vagy a szervezetek működésére vonatkozó adatokat) gyűjtő szolgáltatások és óriási kihívást jelent az adatgyűjtés során továbbított rendkívüli adattömeg kezelése. Erre a problémára reagálva a Fujitsu Laboratories kidolgozott egy olyan algoritmust, amely a felhőben feldolgozandó adatokat először egy átjárón keresztül optimalizált módon rendszerezi. Ezzel a technológiával az átjáróban már feldolgozott adatok kerülnek a felhőbe, így 99%-os csökkenés érhető el az adatátviteli forgalomban.

Ily módon nagy tömegű valós adatot lehet feldolgozni a felhőben, kisebb adatforgalmi költség mellett. A Fujitsu reméli, hogy ezzel a fejlesztéssel is hozzájárul az intelligens, emberközpontú társadalom megteremtéséhez.

Háttér
Az eszközök és a terminálok egyre kompaktabbá váltak az utóbbi években, miközben a kommunikációs technológia is tovább fejlődött. Megjelentek olyan felhőszolgáltatások, amelyek többféle, hálózatra csatlakozó gép és érzékelő segítségével gyűjtik és hasznosítják az adattömeget, a „big data”-t. A valós környezetben keletkező óriási adattömeget a felhőben összegyűjtve korábban elképzelhetetlen információkhoz lehet hozzájutni, és ezek új értékként juttathatók vissza a társadalmi közegbe. Jó példa erre a közösségi infrastruktúra optimalizálása, pl. az energiahálózatok vezérlése vagy a berendezések megelőző karbantartása M2M (machine-to-machine) kommunikációs kapcsolaton keresztül.

 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A diákmunkában elindult a nyári szezon

A Prohuman Diákmunka tapasztalatai alapján az átlagos órabérek 1700 és 2000 forint között alakulnak idén, de a kiemelt területeken akár 4000 forintos órabért is kézhez kaphat egy diákmunkás. 

2023. június 5. 17:10

Mesterséges intelligencia ír hirdetéseket egy ingatlanirodának

Az ingatlanpiac olyan szektor, ahol az ügynököknek gyakran szembe kell nézniük a mindennapi teendők mellett nagy mennyiségű adminisztrációs feladatokkal is. Egy forradalmi innováció azonban egészen új távlatokat nyit a szakmában: egy magyarországi ingatlanos hálózatnál már a mesterséges intelligencia (MI) generálja a hirdetési szövegeket. 

2023. június 5. 15:41

Irodát nyit Budapesten az Amazon Web Services

Az Amazon Web Services 2023. június 5-én nyitja meg az első budapesti irodáját, ami része az AWS folyamatos közép-kelet-európai bővülésének a növekvő számú régiós ügyfelek, partnerek kiszolgálásához. Az új magyarországi központ révén a munkatársak még több támogatást adhatnak az AWS felhőszolgáltatásaira való átálláshoz a különböző méretű magyarországi szervezetek, köztük induló vállalkozások, startup-ok, vállalatok, valamint a közszféra szervezetei számára.

2023. június 5. 14:09

A Széchenyi István Egyetem újabb 32 fiatal kutatója nyerte el az Új Nemzeti Kiválóság Program ösztöndíját

A győri Széchenyi István Egyetem újabb 32 hallgatója és oktatója nyerte el a Kulturális és Innovációs Minisztérium által meghirdetett Új Nemzeti Kiválósági Program (ÚNKP) ösztöndíját, akik idén is kétnapos konferencián mutatták be az általuk vizsgált témákat. A pilóta nélküli járművektől a kis- és középvállalkozások helyzetén át egészen az egészséges csokoládé előállításáig számos érdekes kutatás hangzott el a rendezvényen.

2023. június 5. 12:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39