Magyar siker az Európai Unió E-befogadási versenyében

Európa legjobb 12 szervezete között a magyar Inforum

forrás Prim Online, 2012. július 1. 15:27

Az Európai Bizottság második alkalommal rendezte meg E-Befogadás versenyét, amely nyitva állt magánszemélyek, kis és nagy cégek, civil szervezetek előtt. Az Európai Bizottság célja a legjobb gyakorlatok, szervezetek bemutatása volt, amelyek azt szolgálják, hogy mindenki – kortól, képzettségtől és vagyoni állapottól függetlenül –az infokommunikációs technológia előnyeinek részese legyen (a szlogen: „Be Part of IT”). Tekintettel az e-Inclusion Awards 2008-as sikerére az Európai Bizottság idén újra meghirdette a díjat. Ezúttal több mint 1000 pályázat érkezett, összesen 4 kategóriában. A magyar Inforum (Informatikai Érdekegyeztető Fórum) projektjét már második alkalommal jelölték az első három legjobb között az e-Inclusion Awards-ra a kisebb szervezetek kategóriájában. A kitüntetést az Inforum képviselői az Európai Parlamentben vehették át június 22-én.

Az Inforum a díjat az Unoka-Nagyszülő Informatikai Versenyekért és annak továbbfejlesztéséért kapta az Európai Bizottságtól. A szervezet 2008-ban már hasonló elismerésben részesült e verseny ötletéért. Az e-Inclusion Awards és e verseny történetében ez az első alkalom, hogy ugyanaz a szervezet kétszer is dobogós lehetett. A verseny erősödését mutatja, hogy a 2012-es indulók száma több mint kétszerese volt a négy évvel korábbiaknak. Idén világcégek, minisztériumok, sőt a Világbank által támogatott programok között kapott kiemelkedő elismerést a hazájában súlyos forráshiánnyal küzdő, de nemzetközi porondon szakmai megbecsültség övezte magyar civil szervezet.

Neeli Kroes, az Európai Bizottság alelnöke, aki Európa „Digitális Menetrend”-ért felelős biztos, az alábbiakban fogalmazta meg üzenetét az e-Inclusion Awards-al kapcsolatban:

„A digitális világ mindenkié, de az európaiak közel negyed része, nem élve a digitális és online eszközökkel, kívül marad ezen. Következésképpen ezek az emberek egyre inkább elszigeteltek, sőt hátrányos helyzetűekké lesznek. Az e-Inclusion Awards azokat az egyéneket és szervezeteket ünnepli, akik Európa-szerte próbálják a z internet kínálta társadalmi és gazdasági lehetőségeket szélesebb rétegek előtt is megnyitni. Számos egyén és szervezet dolgozik fáradhatatlanul azon Európa-szerte, hogy a hátrányos helyzetűek életének részévé tegye az internetet.”

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az ABB energiatároló rendszereket gyártó, modern üzemet avatott fel Badenben

Az ABB ügyfelek, politikusok és médiaképviselők részvételével megtartott avatóünnepségen, a svájci Badenben hivatalosan is megnyitotta új üzemét, amely mobilitási alkalmazásokhoz gyárt majd energiatároló rendszereket. Az energiatároló rendszereket vasúti járművekbe, e-buszokba/trolibuszokba és elektromos hajtású tehergépkocsikba építik be. Az új létesítmény fontos beruházásnak számít a gyártás helyszínéül szolgáló Svájcban, és többletértéket kínál a hazai és a külföldi mobilitási alkalmazások számára is.  

2019. november 11. 18:55

A Casio limitált szériás kollekcióval tiszteleg a Gorillaz rajongói előtt

Az 1998-ban alakult Gorillaz igazi rekorder a maga nemében, a brit csapat első lemeze hétmillió példányban kelt el, ezzel a teljesítményével pedig bekerült a Guinness Rekordok könyvébe. A világ egyik legstrapabíróbb és legsokoldalúbb karóráit gyártó Casio 2018 után másodjára, újabb limitált szériás változattal tiszteleg a zenekar előtt. 

2019. november 11. 17:20

A Zyxel új szolgáltatása növeli a hálózati biztonságot

A tajvani Zyxel bemutatta új, AiShield szolgáltatását, amely jelentősen hozzájárul az otthonok és vállalkozások hálózati biztonságához. A MultyX és Multy Plus eszközök mellé használható intuitív alkalmazás az egyre kifinomultabb zsarolóvírusokkal és a rosszindulatú szoftverekkel veszi fel a harcot.

2019. november 11. 15:57

Kiterjesztett valóság megoldással teszi gyorsabbá és pontosabbá a repülőgépek átvizsgálását az Aeroplex

Az Aeroplex of Central Europe tesztüzemben elkezdte használni az AerinX által fejlesztett, kiterjesztett valóság alapú hi-tech repülőgép átvizsgáló rendszert. A tesztüzem során az Aeroplex mérnökei valós ipari körülmények között használják majd az innovatív szoftveres megoldást repülőgépek külső felszíni átvizsgálására. Ezzel párhuzamosan az AerinX Early Adopter programot indított, melynek keretében a cég további nemzetközi repülőgépipari szereplőkkel tervezi stratégiai együttműködés elindítását.  

2019. november 11. 14:33

A Samsung 46 megoldása nyerte el a CES 2020 Innovációs Díját

A Samsung 46 új termékinnovációs megoldását ismerték el a CES 2020 Innovációs Díjával, köztük három termék a Legjobb Innováció díjat nyerte el kategóriájában. A nívós elismerés a legújabb technológiával rendelkező, kiemelkedő formatervezésű és egyedi kialakítású termékeket és szolgáltatásokat tünteti ki. A Galaxy Note10+ 5G okostelefon is a Legjobb Innováció díjat kapta meg.  

2019. november 11. 12:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07

Az Antenna Hungária megvásárolta a Telenor Magyarország 25%-át

2019. november 1. 08:32

Idén is keresik az év fiatal vezetőjét!

2019. október 22. 13:26

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44
online sportfogadás