Magyar siker az Európai Unió E-befogadási versenyében

Európa legjobb 12 szervezete között a magyar Inforum

forrás Prim Online, 2012. július 1. 15:27

Az Európai Bizottság második alkalommal rendezte meg E-Befogadás versenyét, amely nyitva állt magánszemélyek, kis és nagy cégek, civil szervezetek előtt. Az Európai Bizottság célja a legjobb gyakorlatok, szervezetek bemutatása volt, amelyek azt szolgálják, hogy mindenki – kortól, képzettségtől és vagyoni állapottól függetlenül –az infokommunikációs technológia előnyeinek részese legyen (a szlogen: „Be Part of IT”). Tekintettel az e-Inclusion Awards 2008-as sikerére az Európai Bizottság idén újra meghirdette a díjat. Ezúttal több mint 1000 pályázat érkezett, összesen 4 kategóriában. A magyar Inforum (Informatikai Érdekegyeztető Fórum) projektjét már második alkalommal jelölték az első három legjobb között az e-Inclusion Awards-ra a kisebb szervezetek kategóriájában. A kitüntetést az Inforum képviselői az Európai Parlamentben vehették át június 22-én.

Az Inforum a díjat az Unoka-Nagyszülő Informatikai Versenyekért és annak továbbfejlesztéséért kapta az Európai Bizottságtól. A szervezet 2008-ban már hasonló elismerésben részesült e verseny ötletéért. Az e-Inclusion Awards és e verseny történetében ez az első alkalom, hogy ugyanaz a szervezet kétszer is dobogós lehetett. A verseny erősödését mutatja, hogy a 2012-es indulók száma több mint kétszerese volt a négy évvel korábbiaknak. Idén világcégek, minisztériumok, sőt a Világbank által támogatott programok között kapott kiemelkedő elismerést a hazájában súlyos forráshiánnyal küzdő, de nemzetközi porondon szakmai megbecsültség övezte magyar civil szervezet.

Neeli Kroes, az Európai Bizottság alelnöke, aki Európa „Digitális Menetrend”-ért felelős biztos, az alábbiakban fogalmazta meg üzenetét az e-Inclusion Awards-al kapcsolatban:

„A digitális világ mindenkié, de az európaiak közel negyed része, nem élve a digitális és online eszközökkel, kívül marad ezen. Következésképpen ezek az emberek egyre inkább elszigeteltek, sőt hátrányos helyzetűekké lesznek. Az e-Inclusion Awards azokat az egyéneket és szervezeteket ünnepli, akik Európa-szerte próbálják a z internet kínálta társadalmi és gazdasági lehetőségeket szélesebb rétegek előtt is megnyitni. Számos egyén és szervezet dolgozik fáradhatatlanul azon Európa-szerte, hogy a hátrányos helyzetűek életének részévé tegye az internetet.”

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Praktikus fejlesztések a LIFEBOOK modelleknél

A világjárvány idején tervezett, új generációs Fujitsu LIFEBOOK U9311 segítségével a cégvezetők az új normalitásnak megfelelően végezhetik munkájukat. A LIFEBOOK termékcsalád 11. generációs Intel vPro platformra épülő, új zászlóshajó modelljei még vékonyabbak, nagyobb teljesítményűek, tartósabbak és könnyebbek, mint elődeik (súlyuk mindössze 885 gramm). A Fujitsu LIFBEOOK U9311 új alapokra helyezi a kompromisszumoktól mentes munkavégzés gyakorlatát.  

2021. január 27. 19:47

Forradalmian új videóklip-készítő élmény a LEGO-tól

A gyerekek most szabadjára engedhetik kreativitásukat! A LEGO VIDIYO segítségével rendezhetnek, alkothatnak, szerepelhetnek, sőt meg is oszthatják egyedi zenés videójukat egy biztonságos közösségi környezetben.

2021. január 27. 18:23

Vendéglátóhelyeknek előnyös TV szolgáltatást indít a Vodafone

Minden eddiginél korszerűbb, a hazai szálláshelyek igényeire szabott televíziós szolgáltatást indított a Vodafone Magyarország. A jogtiszta tartalmakat biztosító Panzió TV és Hotel TV csomagok keretében az ügyfelek széles műsorkínálatból válogathatnak, és a csatornakiosztást akár szobánként eltérően, az általános vendégigények alapján is összeállíthatják. 

2021. január 27. 16:40

Megtörtént az eddigi legsikeresebb exit a Hiventuresnél

Lezárta eddigi legeredményesebb exitjét az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures Zrt. A tőkealap-kezelő az egyik legnagyobb magyar tulajdonú logisztikai vállalatnak, a Trans-Spednek adta el 27%-os kisebbségi tulajdonrészét a Webshippy-ben, az e-kereskedelmi logisztika digitalizálásában úttörő startupban. 

2021. január 27. 14:59

Milliárdos megrendeléseket kapott a Bosch a fedélzeti számítógépeire

A Bosch fedélzeti számítógépei a járműelektronika mindeneseként, a szabályzóegységek egyre több funkcióját gyűjtik össze a nagy teljesítményű központi elektronikai modulokban. Ezek az eszközök már több mint egy éve segítik a vezetéstámogató és járműdinamikai rendszereket, hamarosan pedig elérhetők lesznek a vezetőtér funkcióit és a karosszériaelektronikát vezérlő központi számítógépek is. Így a Bosch minden más vállalatnál szélesebb portfólióval rendelkezik majd a fedélzeti számítógépek fejlesztésében. 

2021. január 27. 13:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A DokiApp-ot választották az év applikációjának

2021. január 18. 14:59

Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

2021. január 7. 09:55

Fejlett technológia és ügyfélszám bővülés az Adverticum Zrt-nél.

2020. december 18. 08:54

Új vezérigazgató a Telenor Magyarország élén

2020. december 16. 19:05
online sportfogadás