Inforum kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: Inforum

Ismerd meg jobban unokád világát! – Inforum Szenior Szabadegyetem

Az Inforum idén is megrendezi szenior szabadegyetemét, melynek témája: ismerd meg jobban unokád világát. 

2013. április 10. 10:15

Magyar siker az Európai Unió E-befogadási versenyében

Az Európai Bizottság második alkalommal rendezte meg E-Befogadás versenyét, amely nyitva állt magánszemélyek, kis és nagy cégek, civil szervezetek előtt. Az Európai Bizottság célja a legjobb gyakorlatok, szervezetek bemutatása volt, amelyek azt szolgálják, hogy mindenki – kortól, képzettségtől és vagyoni állapottól függetlenül –az infokommunikációs technológia előnyeinek részese legyen (a szlogen: „Be Part of IT”).

2012. július 1. 15:27

Minden második netező szenior fent van a közösségi oldalakon

A generációk közötti összefogás és az internet lehetőségeiről szervezett villámkonferenciát csütörtökön az Inforum és a UPC Magyarország. A résztvevők arra keresték a választ, hogyan tudnak élni az információs társadalom nyújtotta lehetőségekkel idősebb honfitársaink, hogyan segítheti a generációk közötti kapcsolatépítést az internet.

2011. november 24. 17:16

Nevet váltva szélesebb pályára lép az Inforum

Új kezdeményezéseket és vezetői csapatot jelentett be közgyűlése után az Inforum, az Unoka-Nagyszülő Informatikai Versenyéről és az e-befogadási kezdeményezéseiről közismert nonprofit szervezet.

2010. november 10. 14:30

Gyerekjáték a számítógép - PC-oktató sorozat indul az M2-őn

A Magyar Televízió M2 csatornája február 26-án pénteken 19:30-kor kezdi vetíteni az Inforum 30 részes filmsorozatát Gyerekjáték a számítógép címmel. A sorozatban unokák tanítják nagyszüleiket a számítógép, az internet és az online szolgáltatások használatára.

2010. február 23. 18:30

Informatikával a társadalmi modernizációért - Évzárás az Inforumban

Az Informatikai Érdekegyeztető Fórum (Inforum) közgyűlése számot vetett az elmúlt év és évek aktivitásával. Az Inforum 2007 óta meghatározó szerepet játszik a hazai e-befogadás mozgalomban: kezdeményezte az e-Befogadásügyi Eseti Bizottság felállítását az Országgyűlésben és részese volt két Országgyűlési Határozati javaslat létrehozásának. Az Inforum készítette el az első e-befogadási jelentéseket és indította útjára az 50plusz.net oldalt. 2008 decemberében az Európai Bizottságtól e-Inclusion aranyérmet kapott az "Unoka-Nagyszülő Informatikai Verseny" 2003 óta tartó sorozatáért.

Kulcsszavak: Inforum
2009. december 21. 10:47

Elismerés az EU-tól - biztató (?) hazai kezdeményezések

Az idei évet az EU után Magyarország is az e-befogadás évének nyilvánította. A „felpántlikázott” évek komoly problémákra hivatottak felhívni a civil és kiemelten a kormányzati, közigazgatási szféra figyelmét, azonban az eredményességükről ritkán hallható, olvasható összegzés.

2008. november 10. 17:39

Inforum: egységes irányítást az informatikának és távközlésnek

Az informatikának és a távközlésnek szüksége lenne egységes kormányzati irányításra, ám az, hogy kineveznek-e erre egy tárca nélküli minisztert, a jövő eseményei döntik el - mondta Márfai Péter, az uniós e-Befogadás programot támogató eseti parlamenti bizottság elnöke szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

2008. november 6. 08:30

Magyar csatlakozás a Szöuli Civil Társadalom Deklarációhoz

A nyilatkozat legfontosabb üzenete, hogy a jövő internet-gazdaságának a polgárokat, a fogyasztókat, a dolgozó embereket kell elsődlegesen szolgálnia, hatékonyan védve az emberi jogokat, a demokráciát, biztosítva a mindenki számára elérhető, diszkrimináció-mentes hozzáférést a kommunikációs hálózatokhoz és szolgáltatásokhoz.

2008. június 25. 08:04

Még lehet jelentkezni a hétvégi Unoka-Nagyszülő Informatikai Versenyre

A versenyre minden 5 éves vagy annál idősebb, de 14. életévét még be nem töltött gyermek jelentkezhet párban a legalább 50 éves (déd)nagymamájával vagy (déd)nagypapájával közösen. A versenyre 2008. május 25-án, Budapesten a Kempelen Farkas Hallgatói és Információs Központ épületében (1088 Budapest, Reviczky u. 6.) kerül sor.

2008. május 23. 13:14

Inforum-közlemény a tojásdobálásról

Megdöbbentő, hogy Magyarországon fizikai erőszakkal válaszoljanak a gazdasági és technológiai verseny által kiváltott helyzetre. A hazai média zömének figyelmét két tojással sikerült elterelnie egy provokatőrnek arról, hogy megszületett egy újabb olyan kezdeményezés, amely Magyarország gyarapodását, a digitális szakadék mérséklését, a vállalkozások megerősödését és a hazai informatikai ipar fejlődését szolgálja - olvasható a lapunkhoz eljuttatott Inforum-közleményben.

Kulcsszavak: Microsoft Inforum
2008. május 20. 12:23

Ötven éven felüli internetezők házibulija a Millenárison

A digitális társadalmi egyenlőség jegyében rendeznek programokat májusban Budapesten. Az elsőt, egy házibulit az ötven éven felüli internethasználóknak tartják május 17-én a Millenárison.

2008. május 14. 09:05

Esélyegyenlőség digitális háttérrel

Az infokommunikáció egyre újabb kihívások elé állít, s új lehetőségekkel lep meg mindannyiunkat. A szakma felelőssége, hogy a civilek minél tudatosabban éljék meg ezt a fejlődést, minél inkább saját javukra fordítsák, minél több előnyét használhassák ki. Ezt kívánja támogatni a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) Digitális Esélyegyenlőségi Programja, amelyről Alföldi Istvánnal, az NJSZT ügyvezető igazgatójával beszélgettünk.

2008. május 9. 09:25

Az Inforum is tiltakozik az "internetadó" ellen

Az Informatikai Érdekegyeztető Fórum (Inforum) az infokommunikációs ágazat fejlesztése szempontjából károsnak tartja azt a tervet, amely a Nemzeti Kulturális Alap bevételeinek növelése érdekében 0,8 százalékos adóval sújtaná internet-szolgáltatást és a mobil-tartalomszolgáltatást.

2008. április 10. 19:15

Májusban ismét Unoka-Nagyszülő Informatikai Verseny

A verseny az idén új aktualitást kapott azzal, hogy 2008-ban az Európai Unió meghirdette az „e-Inclusion, be part of it!” (magyarul: e-társadalmi befogadás: légy a részese!) kampányát, ami arra ösztönzi a kormányokat, szervezeteket; tegyenek hatásos lépéseket annak érdekében, hogy a hátrányos helyzetűek is hozzáférjenek az internet előnyeihez. A programhoz Magyarország a tagállamok közül elsőként csatlakozott. Magyar civil szervezetek és vállalkozások közösen hirdették meg az „e-Befogadás, 2008 Magyarország” mozgalmat, amelyhez szervesen kapcsolódik az Unoka-Nagyszülő Informatikai Verseny.

2008. március 25. 18:06

UPC-Inforum kezdeményezés gyermek-internetezők védelméért

Ma, a Biztonságosabb Internet Napján, az egyik legnagyobb hazai internet-szolgáltató, a UPC Magyarország és stratégiai partnere, az Informatikai Érdekegyeztető Fórum (Inforum) családi akcióprogramot hirdetett a weben található erőszakos tartalmak gyermekek általi elkerülésének segítésére.

2008. február 12. 16:10

Információs társadalom: a felzárkózáshoz állami forrás szükséges

Eddig elenyészően kevés pénzt fordított az állam az információs társadalmi felzárkóztatáshoz szükséges felnőttképzésre, jóllehet hathatós anyagi segítsége nélkül nem lehet felszámolni a magyarországi digitális írástudatlanságot.

2007. október 5. 09:33

Infórum: mindenki számára elérhetővé kell tenni az internetet

Magyarországon mindenki számra lehetővé kell tenni az új kommunikációs eszközök elérését, ezen belül az internet használatát - közölte az Infórum szerdán az MTI-vel.

2007. szeptember 13. 09:29

A VII. Unoka-Nagyszülő Informatikai Versenyt rendezték a hétvégén

November 26-án újra együtt versenyeztek, játszottak a nagyszülők és az unokák az Informatikai Érdekegyeztető Forum (Inforum) szervezésében megrendezésre került immár 7. Unoka –Nagyszülő Informatikai Versenyen. A felfokozott érdeklődésre való tekintettel, a magyar informatikai szakma ernyőszervezete ebben az évben negyedszer rendezte meg ezt a versenyt.

2006. november 27. 14:07

Unoka-Nagyszülő Informatikai Verseny immár hetedszer

A verseny fő célkitűzése az elmúlt évekhez hasonlóan továbbra is az, hogy az idősebb korosztályt bevonják a világhálót használók körébe. A gyermekek, az unokák segítségével egy játékos vetélkedő keretein belül mélyíthessék el kapcsolatukat az internet világával. A részvétel nyújtotta élményen túl a verseny győzteseire értékes ajándékok is várnak.

2006. október 7. 12:08

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

Egy 2022-es jelentés szerint 24 milliárd felhasználónév és jelszó kombináció kering a kiberbűnözői piacon, ami 65 százalékos növekedést jelent 2020-hoz képest. A felhasználók sajnos gyakran ugyanazokat a belépési adatokat adják meg kényelmi szempontok miatt, amit a hackerek ki is használnak úgy, hogy az ellopott jelszavakat minden népszerű online szolgáltatásban végigpróbálják, így egyszerre akár több fiókhoz is hozzáférhetnek. Kiemelten fontos tehát, hogy egyedi, erős jelszavakat használjunk minden egyes online fiókunk esetében. Egy jelszókezelő pedig remek megoldást nyújt ezek megjegyzésére és kényelmes előhívására. De hogyan válasszunk, hogy biztonságban legyenek az adataink? Az ESET szakértőinek tanácsai.

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

A GKID a Mastercard közreműködésével 2023-ban immár nyolcadik alkalommal publikálja a Magyarországon működő, legnagyobb forgalmú online kereskedők rangsorát. 

2023. május 23. 20:10