Sziget - Óbuda több projekttel kapcsolódik a fesztiválhoz

MTI Sajtóadatbank, 2012. július 4. 17:49

Óbuda több projekttel kapcsolódik az augusztusi 20. Sziget fesztiválhoz: a kerület okostelefon-alkalmazásába bekerülnek a Sziget-programok, a fesztiválozóknak túravezetéseket szerveznek, a húszéves óbudai lakosok pedig fél áron vehetik meg a heti bérletet.

"A Sziget és Óbuda között évek óta jó az együttműködés és mindkét fél úgy gondolta, érdemes ezt tovább mélyíteni. A húszéves kerületi lakosok okmányirodai igazolással fél áron vehetik meg a bérletet a fesztiválra, az egyéb kedvezményekhez is szükséges és július 15-ig igényelhető (PayPass) OTP Maestro Fesztiválkártya kiváltásával" - mondta Gerendai Károly, a Sziget főszervezője a szerdai budapesti sajtótájékoztatón.

 

Bús Balázs, Óbuda fideszes polgármestere arról számolt be, hogy az idei Szigeten jelen lesz az óbudaiak által megálmodott Könyvmegálló, angol nyelvű túravezetéseket szerveznek a kerületi múzeumok és galériák bemutatására, a tavaly indult Óbuda okostelefon-alkalmazás részeként pedig letölthetők lesznek a Szigettel kapcsolatos programok.

 

"Szeretnénk, ha a fesztiválozókban is erősödne az a kép, hogy Óbuda a kultúra városa. Az óbudai Platán Könyvtárral együttműködésben a Szigeten létesülő Könyvmegállóban, vagyis a mindig nyitva álló, bárki által használható könyvszekrényen magyar és angol nyelven egyaránt fognak olvasnivalót találni az érdeklődők" - fejtette ki Bús Balázs.

 

Gerendai Károly megemlítette, hogy a az óbudai programlehetőségek azért is fontosak, mert a Sziget egy hete alatt 50 ezer külföldi látogat a fesztiválra, és a felmérések szerint a szigetlakók 97-98 százaléka várost is néz(ne).

 

Nyírő András, az Óbuda okostelefon-applikáció fejlesztésének vezetője szerint a Sziget fesztivál különleges lehetőséget biztosít az idelátogatók megszólítására, információk szolgáltatására.

 

Idén augusztus 5. és 13. között immár 20. alkalommal rendezik meg a Sziget fesztivált. Az idei Szigeten a pop-rock nagyszínpadon lép fel mások mellett a Stone Roses, a Killers, a Placebo, a Korn és az LMFAO, a World Music Party Színpadon a Pogues vagy a Shantel & Bukovina Club Orkestar.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Stratégiai partnerség a képalkotó technológiákban

Bemutatta a Xiaomi a Leicával közösen tervezett új, Xiaomi 12S sorozatot, amely a két társaság stratégiai partnerségének első mérföldköve. A Xiaomi 12S ötvözi a Leica optikával, képfeldolgozással, képminőséggel kapcsolatos mélyreható ismereteit a Xiaomi okostelefonos fényképezés terén szerzett gazdag tapasztalataival. Az új széria típusai Leica Summicron lencsékkel rendelkeznek, és támogatják a Leica képalkotó profiljait, amelyek egyszerre segítik a felhasználókat abban, hogy minél inkább kifejezzék kreativitásukat, miközben a legmodernebb algoritmusok segítenek megőrizni a Leica évszázados képesztétikáját.

2022. július 4. 20:03

Ultragyors e-töltő hálózatba ruház be a Siemens és a Volkswagen

A hálózatot építő és működtető Electrify America beruházó partnereivel együtt azt tervezi, hogy az Egyesült Államokban és Kanadában 1800 helyszínen 10 ezer gyorstöltő állomást telepít 2026-ra. A vállalat nemcsak töltő-infrastruktúrájának földrajzi lefedettségét fogja ezzel megduplázni, hanem a szolgáltatás kényelmét és színvonalát is jelentősen továbbfejleszti.

2022. július 4. 18:24

Győrben nyitott új logisztikai központot a Raben

Megnyitotta legújabb regionális átrakóközpontját Győrben a Raben Trans European Hungary Kft. A mintegy 3000 négyzetméteres létesítmény jelenleg elsősorban a vállalat gyűjtőszállítmányozási tevékenységét támogatja, emellett hagyományos, illetve egyedi raktárlogisztikai szolgáltatások végzésére is alkalmas.

2022. július 4. 17:06

Tovább emelkedett az IT bérezés

Továbbra is tarolnak a fizetések az informatikai szektorban hazánkban és nemzetközi szinten egyaránt. A COVID-19 hatása az IT munkaerőpiacot is elérte, munkaerőhiány és bérnövekedések figyelhetők meg világszerte. A Bluebird piaci körképe.

2022. július 4. 15:42

Akkumulátorok újrahasznosításával járul hozzá a fenntartható közlekedéshez a TIER és a Remondis

A világ vezető mikromobilitási szolgáltatója, a TIER és a vezető újrahasznosítási szakértő, kommunális- és vízszolgáltató, a Remondis együtt tesznek a nyersanyagtakarékosság és a körforgásos gazdaság kialakításáért. A Remondis 16 európai országban, köztük Magyarországon is felel majd a több mint 160.000 TIER e-roller, elektromos kerékpár és e-moped elhasznált lítium-ion akkumulátorainak megfelelő kezeléséért. 

2022. július 4. 14:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24