A legnagyobb hazai és nemzetközi gazdasági szereplők előtt mutatkozhatnak be a legjobbak

forrás Prim Online, 2012. augusztus 28. 17:50

2012 október 4-én és 5-én rendezi meg hazánk a Budapest Conference on Cyberspace-t, az év egyik legkiemeltebb szakmai és diplomáciai eseményét, amelyre mintegy 600 nemzetközi kormányzati, vállalati, tudományos és civil résztvevőt várnak. A rendezvény házigazdája Martonyi János külügyminiszter, a megnyitót Orbán Viktor miniszterelnök fogja tartani. A Mobilitás és Multimédia Klaszter (MMK) a Magyar Külügyminisztérium felkérésére meghirdette a "Keressük Magyarország kiber-innovátorait!" elnevezésű pályázatát, amelynek 20 nyertese ezen az eseményen állíthat ki októberben. A kiállítás célja, hogy a konferencia magyar és nemzetközi IT gurukból, szakpolitikusokból és befektetőkből álló több száz fős közönsége megismerje a leginnovatívabb hazai digitális fejlesztéseket. 

A konferenciával egybekötött kiűállításra a szervezők olyan cégek és egyének nevezését várják szeptember 5-ig, akik nemzetközi szintű, infokommunikációs technológiára épülő hitech megoldásokat kínálnak a kibertér legégetőbb kihívásaira. Fontos, hogy a résztvevők olyan projektekkel nevezzenek, amelyek amelyek kész prototípus állapotban vannak és látványosan bemutathatók.

 

"A Konferencia kiemelten fontos részének tartom az MMKlaszter által szervezett innovációs kiállítást, amelynek 20 kiállítóját a most induló pályázaton jelentkezők közül választja majd ki a független szakmai zsűri. A kiírás szerint előnyben részesülnek majd a konferencia tematikájához illeszkedő pályaművek, így érdemes a kibertér biztonságát, szabadságát, illetve a gazdasági-társadalmi jólét növelésében, így például az egészségügyben játszott szerepét erősítő megoldásokra összpontosítani" - mondta Sztáray Péter külügyi helyettes államtitkár, a konferencia miniszteri biztosa.

 

A hivatalos versenyfelhívás az MMKlaszter vagy a Külügyminisztérium honlapján olvasható el, a nevezési űrlap ugyanezen oldalakról tölthető le. További információ: Kiss Gabriella (30/8661923,  kiss.gabriella@mmklaszter.com)

 

 

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Harmadával nőttek a kibertámadások a koronavírus miatt

A kiberbűnözők gyorsan kihasználták az emberek félelmét és bizonytalanságát, amely a járványhelyzet kezdeti időszakában jelentkezett: 2020 első felében közel egyharmadával nőtt a  támadások száma a G DATA adatai szerint. 

2020. július 16. 09:36

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

A Neumann Társaság által vezetett Informatikai Múzeum újra várja látogatóit a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában új kamarakiállítással, még sosem látott műtárgyakkal, nyári táborokkal és tematikus szombati programokkal.

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

Hiánypótló funkcióval bővült a WIWE mobil EKG, mostantól szívritmus-variablilitás (HRV) mérés készítésére is alkalmas az eszköz. Az új funkciót biztosító frissítés a napokban vált elérhetővé a különféle applikációs webáruházakban, ráadás meglepetésként június 17-től egy hónapon keresztül a WIWE kedvezményes áron lesz megvásárolható. 

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

Magyarország piacvezető médiaoldali hirdetéskiszolgáló rendszere, az Adverticum AdServer a rendkívüli helyzetre való tekintettel ingyenesen biztosítja ügyfelei számára innovatív célzási megoldását. A „DataMe DMP adatok” néven bevezetett szolgáltatás segítségével az AdServer felhasználóinak lehetősége nyílik demográfia, ISP (internetszolgáltató) és érdeklődési körök szerint szegmentált adatokat a pontosabb célzás érdekében felhasználni. 

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

Történetének legjobb negyedévi üzemi eredményéről számolt be pénzügyi gyorsjelentésében az LG Electronics Inc. (LG). A dél-koreai vállalatcsoport 2020 január-márciusi időszakában 14,73 ezer milliárd won (12,45 milliárd dollár) konszolidált árbevételt ért el, míg az első negyedévi üzemi eredmény 1,09 milliárd wont (921,47 millió dollár) tett ki. 

2020. április 29. 17:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Early Bird kedvezménnyel indul ‘Az Év Honlapja’ pályázat

2020. augusztus 13. 14:58

Az EU rendkívüli forrásokat biztosít a SZTAKI vezetésű nemzetközi COVID-projektre

2020. augusztus 13. 12:16

Új energiacímkék jönnek a háztartási gépekre

2020. augusztus 4. 16:36

Online sportfogadás Magyarországon

2020. július 23. 20:39
online sportfogadás