mDonation: A pesti dugóban is segíthetünk a koraszülöttmentőknek mobillal

forrás: Prím Online, 2012. október 27. 11:04

Mobil-adománygyűjtő ponttá változtak a mentőautók a koraszülött mentéssel foglalkozó Peter Cerny Alapítványnál. Szeptember 1-e óta van lehetőség a szervezet támogatására az erre alkalmas okostelefonokon keresztül, a Cellum által fejlesztett MasterCard Mobile alkalmazással.

Nemrégiben pedig 6 darab, a koraszülötteket mentő rohamkocsira is kikerültek azok a QR kódok, amelyeket beszkennelve egy kattintással küldhetünk bármekkora összeget a koraszülött csecsemők megmentésére. Tavaly több mint százmillió forint adomány érkezett az alapítványhoz. Ebből az összegből 1300 újszülöttnek és koraszülöttnek tudott segíteni az éjjel-nappal hívható Peter Cerny Alapítványi Mentőszolgálat. Az mDontaion még gyerekcipőben jár Magyarországon, de a MasterCard Mobile megjelenésével növekszik azon szervezetek száma, amelyek felismerik az ebben rejlő lehetőségeket.

„Egyre több alapítvány csatlakozik hozzánk és használja az impulzus erejét, az „adj-most” üzenetet adománygyűjtő kampányában. Ebben rejlik ennek a módszernek a titka: meglátom a felhívást, előveszem a mobilomat és máris küldöm a pénzt koraszülött mentésre vagy bármilyen más jótékony célra. Nem kell bankszámlaszámot keresnem és bepötyögnöm a net-bankban, vagy sorban állnom a postán a csekkel. Pont akkor tudok pénzt adni, gyorsan, kényelmesen, biztonságosan, amikor találkozom a felhívással.” mondta el Inotay Balázs, a Cellum Zrt. stratégiai igazgatója, aki hozzátette:„a fejlett országokban komoly hagyománya van a karitatív szervezetek támogatásának, de tudomásunk szerint a Cellum által fejlesztett QR kódos adományozáshoz hasonló megoldást senki nem használ. „Tárgyalunk különböző nemzetközi karitatív szervezetekkel az USA-ban az mDonation bevezetéséről” – tette hozzá.

„Azzal, hogy a mentőautókra is rákerült a QR kód, egyetlen perc alatt akár a pesti dugóban ülve is képes lehet bárki néhány ezer forinttal is esélyt adni még egy koraszülött babának a túléléshez.” – mondta el Dr. Somogyvári Zsolt, a Peter Cerny Alapítvány szakmai vezetője. „Az adománygyűjtő szervezetek is versenyhelyzetben vannak, főleg most a válság miatt szükségünk van a kreatív és újszerű megoldásokra. Éppen ezért nem volt kérdés, hogy a Cellum Sales House megkeresésére csatlakoztunk mi is a MasterCard Mobile új adományozási csatornájához. Mindenkinek összeszorul a szíve, amikor egy koraszülött mentőautót lát és nagyon sokan vannak, akik csak azért nem támogatják alapítványunkat, mert számukra a csekkes vagy átutalásos forma nem megfelelő, komplikált vagy kényelmetlen.”

Az alapítványnál ebben az évben azt várják, hogy a MasterCard Mobile-on keresztül még többen lesznek, akik támogatást küldenek a szervezet működéséhez.

www.cerny.hu
, www.mastercard.hu/mobile

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A termék útja egy okos gyárban

Mire egy legyártott termék készen áll a vevőknek történő szállításra lehetséges, hogy már több kilómétert is megtett csak a saját gyártási- és raktárkörnyezetében. A nyersanyagok és alkatrészek a fogadóállomástól a szállításig hosszú folyamaton és számos lépésen mennek keresztül. Ez az anyagmozgatás még a jórészt automatizált gyártási környezetekben is nagymértékben az emberi munkaerőre támaszkodik, a villástargoncák vezetőitől a kocsikat toló, vagy húzó alkalmazottakig. Most olyan lépéseket mutatunk be egy okos gyárban, ahol az autonóm mobil robotok (AMR-ek) hasznosak lehetnek. 

2020. október 21. 17:43

Mi történik, ha valaki lázzal fennakad egy hőkapun?

A koronavírus-járvány második hullámában egyszerre kell biztosítani a gazdaság működőképességét és az óvintézkedések betartását. Ez nagyon komoly gyakorlati problémákat vet fel, a tömeges, rutinszerű, adott helyszínen, véges időn belül elvégezhető ellenőrzés egyetlen reális lehetősége pedig a lázmérés. A kézi testhőmérséklet mérés nem alkalmas a tömeges igények kiszolgálására, a komolyabb hőkapuk viszont többek közt számlálásra, automatikus riasztásra, sőt a hőkamerák akár opcionálisan arcfelismerésre is képesek, emiatt várhatóan országszerte egyre több intézményben találkozhatunk majd ezekkel a szerkezetekkel.

2020. október 21. 15:59

Új magyar alkalmazás lépett a streaming-világpiacra

Az élő közvetítések a COVID előtt is közkedveltek voltak, de az utóbbi időszak az egekbe lőtte ki ezt a tevékenységet. Vajon mindenkinek, aki élő közvetítésen keresztül szeretné a tartalmát terjeszteni, mélyen a zsebébe kell nyúlnia? A válasz NEM. Mutatjuk a megoldást.

2020. október 21. 14:26

Dupla csatlakozó, még könnyebb fájlmegosztás

Kingston Digital bejelentette, hogy a DataTraveler Duo modellel bővíti sokoldalú, dupla csatlakozós USB flash meghajtóinak kínálatát. A DT Duo maximális rugalmasságot kínál az újabb és régebbi eszközökkel egyaránt rendelkező felhasználóknak. Két USB-csatlakozója közül az egyik a szabványos USB-A, a másik USB-C*  portba illeszthető, ami megkönnyíti a fájlmegosztást a laptopok, asztali gépek és mobileszközök között. A 32 GB-os és 64 GB-os változatban kapható, dupla csatlakozós meghajtó kiegészítő tárolónak is ideális.

2020. október 21. 12:41

Ingyenes informatikai alkotószakkörök gyerekeknek

Az informatika, a digitális eszközök nyújtotta lehetőségek iránt érdeklődő gyerekeknek ingyenes alkotószakkörök indulnak hétköznap délutánonként az ELTE Informatikai Karán.

2020. október 21. 11:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Van még idő jelentkezni az „Az Év Honlapja” pályázatra!

2020. október 15. 12:15

EasyBID – Header Bidding megoldás az Adverticumtól

2020. október 8. 15:45

A Bosch új koronavírus tesztje 39 perc alatt ad megbízható eredményt

2020. szeptember 30. 14:58

A vírusveszély miatt idén online rendezik meg a cégvezetők csúcskonferenciáját

2020. szeptember 21. 10:11
online sportfogadás