Az egyenlő esélyekért

forrás: Prím Online, 2012. november 8. 20:22

A Digitális Esélyegyenlőség Konferencia - amelyet november 15-én immár hatodszor rendez meg a Neumann János Számítógéptudományi Társaság a Gellért Szállóban - nem kisebb célt tűzött maga elé, mint hogy rövid időn belül mindenki teljes értékű tagja lehessen az információs társadalomnak: a számítógép és a világháló használatának lehetősége és képessége mindenki rendelkezésére állhasson.

Az NJSZT a Digitális Esélyegyenlőség program keretében saját kezdeményezéseinek továbbvitele mellett szövetséget ajánl minden ez irányba mutató kezdeményezésnek, beleértve az időskorúak, a fogyatékkal élők és a szociálisan hátrányos helyzetűek felzárkóztatását célzó programokat is. Ezt az együttműködést tükrözi a hatodik "DE!" konferencia programja is, ahol több kutató számol be az e téren elért eredményeiről. A részletes program megtekinthető a http://njszt.hu/de/esemeny/20120626/6-de-konferencia weboldalon.

A konferencián való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, ma (csütörtökön) már megközelítette a 300-at a regisztráltak száma. A hagyományoknak megfelelően az előadásokat interneten is közvetíteni fogják.

A konferencia keretében adják át az NJSZT 2012. évi díjait, valamint az NJSZT, IVSZ és Infótér Egyesület által közösen alapított „Kovács Attila" díjat, amivel az év informatikai újságíróját ismerik el. 

 

Kulcsszavak: Kovács Attila Díj NJSZT

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Vezető konténerfelügyeleti vállalatot vásárol fel a SUSE

A SUSE bejelentette, hogy megállapodást kötött a Rancher Labs felvásárlására. A kaliforniai székhelyű, nyílt forráskódú szoftverekkel foglalkozó vállalat piacvezető Kubernetes-felügyeleti platformot kínál ügyfeleinek. Az akvizíciónak és a két portfólió egyesülésének köszönhetően az ügyfelek a jövőben még egyszerűbben helyezhetik üzembe és felügyelhetik a konténerizált szolgáltatásokat bármilyen környezetben, beleértve az adatközpontokat, a peremhálózatokat és a felhőt.

2020. július 10. 11:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás