Új átszervezési módszerek terjednek a vállalatoknál

forrás: Prím Online, 2012. november 14. 10:15

A feldolgozóiparban az egyik legbiztosabban megtérülő beruházás még mindig az adminisztratív és a működési folyamatok újraszervezésében keresendő – áll a Mint Jutras kutatócég felmérésben. Az elemzés szerint a mostani új megoldások szinte mindig beváltják a hozzájuk fűzött reményeket, és két, legfeljebb három év alatt megtérülnek.

A feldolgozóipari cégek vezetői számára mindig kényes kérdés, mennyi idő alatt térülnek meg a cég működési folyamatainak újraszervezését, adminisztrációjának automatizálását célzó fejlesztéseik, és ezek beváltják-e a várakozásokat.

A kutatás tapasztalatai szerint a feldolgozóipari cégek többsége a hatékonyság általános javulását, a költségek csökkenését és a további növekedést várja el egy átszervezéstől − ismertette a felmérés eredményeit Közép-Kelet-Európa egyik legnagyobb vállalatirányítási tanácsadócége, az LLP Dynamics projektvezetője. Veress Nóra hozzátette, a svéd Mint Jutras felmérése azonban azt is mutatja, csak másodlagos haszon az üzleti folyamatok szabványosítása, a növekvő ügyfélélmény, a szorosabbá fonódó szinergia és a rugalmasság javulása. Tehát a feldolgozóiparban csupán ezek miatt nem szokás komolyabb fejlesztést elindítani, de jó, ha ezek is járulnak hozzá.A vezetőknek biztosan nem kell csalódniuk a most terjedő újjászervezési módszerekben. A vizsgálat kimutatta, hogy a modern megoldások bevezetése után a termelés átlagosan 6 százalékkal nőtt, míg a működési költségek 11, az adminisztratív kiadások pedig 6 százalékkal csökkentek. A raktározási költségek 10 százalékot estek, a forgási ciklus 8 százalékkal lett rövidebb. Multinacionális vállalatok esetében ezek a számok még látványosabbak, a kibocsátás 16 százalékkal nőtt, a működési költség 19 százalékkal csökkent, 15 és 19 százalékkal alacsonyabbak lettek az adminisztratív és raktárköltségek, egy-egy termelési ciklus ideje pedig átlagosan 16 százalékkal lett rövidebb.A helyzet a megtérülési mutatóknál is kedvező − mondta el a projektvezető. A felmérés szerint a beruházások 53 százaléka már a második év végére megtérül, a harmadik évben pedig ez az arány már 85 százalék. Az egy évnél rövidebb megtérülési idő viszont nem jellemző, és mindössze a projektek 16 százalékának megtérülése húzódik három évnél hosszabbra.Az adatok és következtetések több mint 900, különböző feldolgozóipari cég válaszaiból készültek, és a saját hazai és kelet-európai tapasztalataink is alátámasztják az eredményeket − hangoztatta Veress Nóra. Az általunk kínált ERP-rendszerek felhasználóinak visszajelzései alapján a vállalati folyamatok újragondolása, még pontosabb szervezése még mindig az egyik legjobban megtérülő befektetés, tulajdonképpen kézenfekvő, biztos megoldás a pénzügyi mérleg javítására.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az ABB megerősíti vezető szerepét a következő generációs MI-alapú mobil robotika területén

Az ABB bejelentette, hogy felvásárolta a Sevensense svájci start-up céget, amely az autonóm mobil robotok (AMR) számára kifejlesztett, mesterséges intelligenciával támogatott 3D-s látásalapú navigációs technológia vezető szállítója. A Sevensense-t 2018-ban alapították a svájci műszaki egyetem, az ETH Zürich spin-offjaként.

2024. február 20. 16:07

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07

Felvásárolta a Siemens a Helioxot

2024. január 17. 19:40