Tablet boom-mal és magyar kiállítókkal rajtol január 8-án a 2013-as CES

forrás: Prím Online, 2013. január 3. 15:34Alig indult el a 2013-as év, a tech világ máris tűkön ül, hiszen Las Vegasban január 8-11. között kerül megrendezésre az iparág legjelentősebb eseménye, a CES. A kiállításon mintegy 20.000 új terméket mutatnak majd be, a legnagyobb gyártók is hagyományosan ilyenkor rántják le a leplet legújabb fejlesztéseikről. Idén a mobil eszközök játsszák a főszerepet és ami számunkra különösen jó hír: magyar cégek is képviseltetik magukat a nemzetközi seregszemlén.

2013-ban az előzetes adatok szerint tovább folytatódik majd az új generációs mobileszközök piacát jellemző hatalmas növekedés. A nemzetközi CES kiállítást szervező CEA (Consumer Electronic Association) átfogó kutatást végzett a témában, mely szerint az okostelefon továbbra is az iparág húzóterméke lesz. Idén összesen több mint 125,8 millió darab új eszköz kerül majd az üzletekbe, ami 16%-os bővülést jelent a 2012-es évhez képest. A tabletek piacán pedig még ennél is nagyobb növekedéssel számolhatunk: több mint 105 millió új táblagép jelenik meg a boltok polcain, ami 54%-kal múlja felül a tavalyi értéket.

A piaci trendeknek megfelelően a 2013-as CES is kiemelten kezeli a mobiltechnológiát, több mint 1200 kiállító mutatja majd be fejlesztéseit a témában.

A magyar innováció is versenyképes

A legnagyobb globális gyártók és fejlesztők mellett két magyar cég is bekapcsolódik a CES által biztosított nemzetközi vérkeringésbe. A Leonar3do nemzetközi díjakkal is elismert 3D eszközét és legújabb fejlesztéseit mutatja be. A GPS Tuner pedig jelentős nemzetközi piaci sikereket elért kültéri (nem autós) navigációs szoftvereit viszi el Las Vegasba. A cég a kerékpáros navigációs szoftverek szegmensében több országban is piacvezető pozíciót tölt be, termékei, alkalmazásai GPS eszközökre, Androidra, iPhone-ra és Windows Phone-ra egyaránt elérhetőek.


„A CES kiállításon minden jelentős iparági szereplő képviselteti magát, így ez egy kitűnő lehetőség a GPS Tuner számára, hogy megmutassa magát a nagyvilágnak. Már több éve veszünk részt kiállítóként a vásáron, és nagyon pozitívak az eddigi tapasztalataink. Idén számos üzleti tárgyalást fogunk lebonyolítani, illetve természetesen arra is kiváló alkalom nyílik, hogy megismerkedjünk a legújabb trendekkel és összemérjük magunkat versenytársainkkal” - mondta Nagy Tamás, a GPS Tuner ügyvezető igazgatója.
 

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Szárnyal a vállalati aukciók világa, jövőre újabb robbanás jöhet

A törlesztési moratórium lejártával sok cég kényszerülhet megválni a hitelre vásárolt korszerű gépeitől, eszközeitől, amelyek így a másodpiacra kerülhetnek. A jó állapotú, használt berendezések újabb lökést adhatnak a felfutóban lévő online árveréseknek. A legnagyobb magyar vállalati aukciósház, a régióban is piacvezetőnek számító Intergavel Kft. épp most bonyolította le 1000. aukcióját, és akad szektor, ahol már több vagyontárgyat adnak el, mint mindenki más együttvéve.

2021. december 2. 15:21

Digitalizálja gyártását a Dr. Oetker Magyarország

Másfél év alatt modernizálja gyártását a Dr. Oetker Magyarország. Az évente 9-11 ezer tonnányi, tizenhét országot – közte hazánkat is – ellátó, élelmiszeripari segédanyagokat gyártó vállalat meglévő gyártósorait digitalizálja jánossomorjai üzemében. 

2021. december 2. 09:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December elején nyit az első magyar kriptotőzsde

2021. november 30. 21:13

Dr. Charaf Hassan a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke

2021. november 18. 16:49

A Magyar Telekom 2021. harmadik negyedévi eredményei

2021. november 9. 21:45

Magyar innováció nyert ezüstérmet az év egyik legfontosabb egészségügyi startup versenyén

2021. október 30. 14:59