254 centiméteres képátlójú lézer kijelző az LG-től

forrás: Prím Online, 2013. január 7. 14:45

Az LG Electronics (LG) hamarosan piacra dobja 254 cm (100 hüvelyk) képátlójú, Smart TV és Digital TV funkciókkal felvértezett Laser Display készülékét (a modell neve: HECTO). A Laser Display egy több mint két és fél méter átmérőjű képernyőből és egy olyan külső Ultra Short Throw (UST) projektoregységből áll, amely egészen kis távolságról is képes vetíteni. A készülék az LG továbbfejlesztett lézeralapú megvilágításrendszerének (laser based illumination system) köszönhetően Full HD (1080p) felbontást és kiemelkedő kontrasztot biztosít.

Lenyűgöző házimozi-élmény
A 254 centiméteres képernyőn megjelenő, kiemelkedő kontrasztaránnyal rendelkező képek olyan hatást keltenek, mintha moziban ülnénk. Korábban jelentős távolságra volt szükség ekkora méretű képek kivetítéséhez. A helyigény és a nagy vetítési távolság miatt a projektorok otthoni használata nem terjedt el. Az UST projektoregység esetében azonban más a helyzet: az eszköz révén a lencsét elegendő ~56 centiméter távolságra helyezni a képernyőtől. Az LG Laser Display Full HD (1080p) felbontást és 10 000 000:1 dinamikus kontrasztarányt nyújt, valamint élénk és éles képeket biztosít sötét és világos helyiségben egyaránt.


Smart TV funkciók
Az LG Laser Display az LG Smart TV platformjára épül, amely a prémium modellek minden kiváló szolgáltatását magába foglalja, beleértve a Smart World és az LG Cloud funkciókat, a Magic Remote mozgásérzékelős távirányítót, valamint az Intel WiDi technológiáját. A készülék digitális TV-tunerrel is fel van szerelve, a felhasználók pedig egyszerűen elérhetik az olyan közösségi oldalakat, mint a Facebook, valamint az LG Prémium tartalmak közt található VoD-szolgáltatásokat is, úgy, mint a Netflix*. Az LG Cloud felhőszolgáltatáson keresztül a rendszer személyes tartalmak (képek, otthoni videók és zenetárak) kezelésére is alkalmas.

Az LG Smart TV platformja személyre szabható kezelőfelületet és intelligens csatlakoztatási lehetőségeket kínál, amelyek egyszerű hozzáférést biztosítanak az okostelefonokon, laptopokon, háttértárolókon és az interneten található tartalmakhoz. A beépített WiDi és Wi-Fi révén a kompatibilis külső eszközökön található tartalmak vezeték nélkül továbbíthatók a televízióra. A szolgáltatások és a külső eszközök kezelése könnyedén végezhető az irányítópulton keresztül a Magic Remote mozgásérzékelős távirányító segítségével, amely négy vezérlési móddal rendelkezik (hangfelismerés, görgetés, mozdulat-felismerés és rámutatás).Mozi a lakásban
Az LG Laser Display két 10 W-os hangszórója a projektoregységbe építve helyezkedik el, és virtuális surround hangzást biztosít a valósághű moziélmény érdekében. Az eszköz az LG visszafogott és elegáns Dynamic Arc Design kialakításának stílusjegyeit viseli; a finoman ívelt felületek magassága nem haladja meg a 15 centimétert. A 254 centiméteres képernyő az LG CINEMA SCREEN formatervezésnek köszönhetően bármely belső térbe jól illeszkedik.

Megbízható és környezettudatos
A lézeralapú megvilágítási rendszer speciális, a projektoregységbe ágyazott, higany felhasználása nélkül gyártott lámpákat használ, amelyek gondoskodnak a kiemelkedő képminőségről. A készülék 25 ezer órányi működésre képes lámpacsere nélkül, amely ötszöröse a higanyalapú lámpák üzemidejének. A higany használatának mellőzésével az LG igyekszik környezetbarátabbá tenni a működést a legmagasabb minőségű elektronikai termékek gyártása mellett.
 
Megoldás a KKV-knak is
A Laser Display az üzleti alkalmazások területén is felülmúlja az elvárásokat. A sokoldalú felhasználási lehetőségeknek köszönhetően az eszköz kiválóan alkalmas videokonferenciák és összetett multimédiás bemutatók lebonyolítására. A több mint két és fél méteres átmérőjű képernyő előnyei különösen a multimédiás prezentációk és videokonferenciák során mutatkoznak meg, ahol a résztvevők egyforma intenzitással tudnak részt venni a beszélgetésben és úgy érezhetik, mintha egy légtérben lennének.
*A szolgáltatások köre országonként változhat.

TV ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ezt tudja most egy tévé, amit egy tipikus magyar vásárló választ

2024-ben több fontos sporteseményt követnek majd az emberek Magyarországról is: minden ilyen időszak jelentős lökést ad a televízió eladásoknak az eMAG-nál, az év elején pedig egy sor újdonsággal rukkolnak elő a gyártók. Azért, hogy segítse a megfelelő új készülék kiválasztását, a kereskedő összegyűjtötte, hogy mely tévés technológiákat érdemes már keresni az olcsóbb, tömegpiaci modellekben keresni, és melyek számítanak a prémium modellek kiváltságának.

2024. február 21. 17:51

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07