Alkalmazásvásárlás mobilegyenlegre, elsőként a Telenornál

forrás: Prím Online, 2013. március 1. 07:18

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Telenor és a Microsoft együttműködése: február 26-ától a mobilszolgáltató ügyfelei már mobilegyenlegük felhasználásával is vásárolhatnak alkalmazásokat, vagy zenét a mobiltelefonokon található Windows Phone Áruházban. A szolgáltatás a hazai operátorok között elsőként a Telenornál érhető el.

Az okostelefont választók körében hazánkban is egyre népszerűbbé válnak a Microsoft operációs rendszerét használó készülékek, ezzel párhuzamosan pedig egyre növekszik a Windows Phone Áruházban elérhető alkalmazások száma is. Az eddigi gyakorlat szerint a fizetős alkalmazásokhoz és tartalmakhoz csak bankkártyás regisztrációt követően lehetett hozzájutni. A Telenor és a Microsoft és együttműködésének köszönhetően, a Nokia technológiai támogatásával azonban február 26-ától a mobilszolgáltató ügyfelei minden eddiginél egyszerűbben vásárolhatnak alkalmazásokat és zenét, a Windows Phone 7.5, vagy ennél magasabb verziószámmal rendelkező készülékükre. A felhasználók ezentúl a Telenornál lévő, kártyás vagy számlás előfizetésük egyenlegét használva is vásárolhatnak fizetős tartalmat az alkalmazásboltban. A lehetőség Magyarországon kizárólag a Telenor ügyfelei számára érhető el.

A Microsoft és a Telenor közösen dolgozik a Windows Phone platform népszerűsítésén. A mobilszolgáltató közösségi rendezvényén, az Okostelefon Akadémián is egyre nagyobb hangsúlyt fektet a Windows Phone operációs rendszer népszerűsítésére, de technikai újításokkal is kedveskedik előfizetői számára: a Windows Phone Áruház nyitóoldalán a Telenor előfizetői a szolgáltató saját alkalmazásválogatásával, ajánlásaival találkozhatnak. A Telenor Válogatásban 200 applikáció kapott helyet. A Telenor a tervek szerint saját fejlesztésű applikációkkal, valamint szezonális app-gyűjteménnyel is frissíti majd a válogatást. Ezen kívül a Windows Phone Áruházban található Telenor válogatás lesz az elsődleges bemutatkozási lehetőség a Telenor Fejlesztői Partnerprogramban részt vevő fejlesztő cégek munkái számára is, amely továb erősíti a Microsoft, a Telenor és a fejlesztők közötti kapcsolatot.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Magyar Telekom 2019. második negyedéves eredményei

2019. augusztus 8. 11:32

Új tulajdonosa van a UPC-nek

2019. augusztus 1. 12:20

A Bosch és a Daimler megvalósítja a vezető nélküli, automatizált parkolást

2019. július 31. 16:53

Rekordbevétel az LG-nél

2019. július 30. 17:03
online sportfogadás