A felhő és a meglévő IT rendszerek együttélését mutatja be a Microsoft

forrás: Prím Online, 2013. március 19. 13:46

Lehet-e ideális rendszert építeni félúton ég és föld között? Kialakíthatóak-e olyan IT rendszerek, melyek egyszerre építenek a helyi rendszerek erősségeire és a felhő adta előnyökre? A Microsoft Magyarország és partnerei ezekre a kérdésekre segítenek választ találni a hazai KKV-knek.

A Microsoft partnerei segítségével lehetőséget ad a hazai KKV-k számára, hogy ingyenes konzultáción vegyenek részt, és segítséget kérjenek IT infrastruktúrájuk átgondolásához. A konzultáció során elkészülő informatikai fejlesztési terv részletesen kitér arra, hogy mely szolgáltatásokat érdemes továbbra is fizikai szervereken üzemeltetni, és melyek azok, amelyek esetében nem célszerű megkerülni a felhő használatát.


Az ingyenes konzultációkra a Microsoft weboldalán lehet jelentkezni, ahol további információ található a hibrid felhő lehetőségeiről és a döntési szempontokról Fóti Marcell, Gál Tamás, és Zombory Zoltán tapasztalatain keresztül. A Microsoft arra is lehetőséget biztosít, hogy akik még bizonytalanok egy személyes konzultációhoz, azok más ügyfelekkel közösen, egy előadás és szakmai beszélgetés keretében tekintsék át a legfontosabb témákat szakértőink segítségével.


A Microsoft megoldásaival olyan hibrid rendszer építhető ki, melynek tetszőleges része az ügyfél saját szerverein, míg kiválasztott komponensei a Microsoft felhőjéből vagy partnerei adatközpontjából állnak rendelkezésre. Ennek legnagyobb előnye, hogy mindenki saját maga döntheti el, hogy az infrastruktúra mely részeit szeretné házon belül tartani, és mely részeket bízza professzionális szolgáltatóra, ahol az infrastruktúra felügyeletéért és rendelkezésre állásért nem az ügyfél saját IT szakértői kell, hogy felelősséget vállaljanak.


 „Ma már számos olyan szolgáltatás van, amelyeket sokkal jobban megéri a felhőbe vinni, mint saját szerveren működtetni, mivel ezzel jelentős költség takarítható meg, miközben a rendelkezésre állás is nő. Erre jó példa a levelezés, a videó konferencia vagy a csoportmunka alkalmazások és webhelyek. Azonban a mai napig vannak olyan területek – ilyenek például a fájlszerverek vagy a vékonykliens infrastruktúra – amelyeket még nem célszerű a felhőből üzemeltetni. Konzulenseink az ingyenes tanácsadás és rendszerterv-készítés során minden egyes cégnél személyre szabottan fogják megvizsgálni ezeket a területeket, hogy a legoptimálisabb megoldást javasolhassák mindenkinek” – mondta el Nagy Levente, a Microsoft Office üzletágának vezetője.


A hibrid felhő jó eszköz arra, hogy ötvözzék a felhő és a helyi rendszerek előnyeit, és ezt a megközelítést nem csak a Microsoft, hanem partnerei is aktívan képviselik. A konzultációk és közös események megtartásában több mint 20 hazai szakértő partner segíti a Microsoft munkatársait az ország minden tájáról.


„A legjobb kiindulási pont egy konzultáción, ha megnézzük, melyek azok a szolgáltatások, amikkel arányaiban a legtöbb kockázatot vállaljuk a legkevesebb hozzáadott érték előállítása mellett. Hiszen igaz, hogy egyszerűnek tűnik felhasználói szemmel például a levelezés, az informatikában jártas kollégáknak nagyon is sok mindenre kell figyelniük, hogy egy ennyire alapfunkciót jelentő szolgáltatás biztosan és folyamatosan üzemeljen. Amikor a rendszer jól működik, ezt a munkát senki sem látja, senki sem kíváncsi rá - de ha nem működik, számíthatunk rá, hogy megnő az érdeklődés, és ez nem az a fajta figyelem, amire vágyunk.” – mondta el Budai Péter, a Microsoft termékmenedzsere.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány Fehér bot napi rendezvényéről

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány 2019. október 18-án, a Vakok Általános Iskolájának Nádor Termében tartotta a Nemzetközi fehér bot napja alkalmából  szervezett ünnepi rendezvényét. Az alapítvány immár 16 éve adományoz képernyőolvasó és – nagyító szoftvereket, felújított számítógépeket és digitális diktafonokat vak és gyengénlátó emberek számára. A képernyőolvasó és –nagyító szoftverek hallhatóvá vagy sokszoros felnagyításban láthatóbbá teszik a vak és gyengénlátó emberek számára a számítógép képernyőjén megjelenő információkat. Ezáltal biztosítják számukra az inkluzív tanulás, munkavégzés és a szabadidő hasznos eltöltésének lehetőségét.

2019. október 20. 14:17

5 alapfeltétel a sikeres digitális átálláshoz

Hogyan alakítja át a negyedik ipari forradalom és az azt működtető innovatív technológia a vállalkozások ügyfélkapcsolatait és folyamatait? Hol tartanak a hazai vállalatok a digitális átállás folyamatában? Milyen tanulsága van az eddig végrehajtott projekteknek?  A Deloitte szakértői az idei Salesforce Basecamp Budapest rendezvényen egy kerekasztal beszélgetés során ezekben az izgalmas kérdésekben osztották meg gyakorlati tapasztalataikat.

2019. október 20. 13:18

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás