Új látványvilág a Szigeten

Czipperer Dia, 2013. március 27. 14:51

Az idei Sziget, amelyre most már méltán mondhatjuk, hogy átlépte a felnőtté válás küszöbét, idén nemcsak tartalmilag, de formailag is megújul. Szépül és épül, hogy augusztus 5-12. között felejthetetlen fesztiválélményt nyújtson a résztvevőknek.

Tavaly volt a 20. Sziget Fesztivál, mégis most mondhatjuk azt, hogy ténylegesen is a második X-hez érkezett. A mai sajtótájékoztatón Gerendai Károly elmondta, hogy körülbelül napra pontosan 20 éve fogalmazódott meg a Sziget koncepciója. Idén pedig a 21. fesztivál nyitja meg kapuit, így nemzetközi szinten is nagykorúvá vált a "mi" Szigetünk.

 

Persze, azóta sok minden változott, de az akkori szlogenek most is tükrözik a fesztivál mondanivalóját: „Kell egy hét együttlét”, „Világegyetemisták találkozója”, „A Szigetország, ahol mindent szabad, de semmit sem muszáj”. Azóta már sok víz lefolyt a Dunán, és több mint 6 millióan tapasztalhatták meg a Sziget-életérzést.

 

Azt gondolnánk, ennyi idő után már nem nagyon lehet formabontó újdonságokat csempészni a koncepcióba, pedig nagyon is. Megszületett ugyanis a Fesztiválköztársaság, ami a régi recept alapján került újra terítékre, de egyebek mellett a különleges installációk világítás, látványosságok és egyéb meglepetések más magasságokba emelik ezt a fogalmat.

 

Ma már – ahogy Gerendai is kiemelte – nem olyan egyszerű versenyben maradni, hiszen a piac egyre telítettebbé válik. Ki kell tűnni az egyformaságból. A Sziget már évek óta nagy kiemelt figyelmet fordít a látványvilágra, amely a tavalyi fesztiválon csúcsosodott ki igazán. De itt ők nem állnak meg, ugyanis a cél ennek továbbfejlesztése, vagyis még több és izgalmasabb hangulati elem, megvilágítás és látványos installáció várja a szigetelőket idén.

 

A nemzetközi trendeket követve igyekeznek nagyobb hangsúlyt helyezni a látványvilágra, vagyis még egy lapáttal rátenni az „élményfesztivál” koncepcióra. Ennek jegyében az idei Sziget nem a megszokott módon zárul majd, hanem egy fergeteges End Show keretében, ahol vetítéssel, tűzijátékkel, fény- és lézershow-val búcsúztatják a fesztivált.

 

Erről technikai részleteket csak később közölnek majd a szervezők, de azt már most lehet tudni, hogy pirotechnikai és fényeffektekben gazdag show-ban lesz része a fesztiválozóknak, mindez David Guettával megfűszerezve, aki a zenei aláfestést szolgáltatja majd.

 

A fesztivál éjszakára pedig valóságos világító paradicsommá változik. Karácsonyfaizzóval felöltöztetett fákkal és több lapionnal bővül az éjszakai világítás, de újítás még, hogy a Disco Erdő mellé (fék diszkófénnyel, fénygömbbel, stroboszkóppal megvilágítva) betársul a Para Erdő is, amelynek a neve is tükrözi, hogy borzonghatunk, de a bátrabbak akár barangolhatnak is a speciálisan megvilágított fás részen, amely a K-híd bejárat utáni bal oldalán várja majd a szigetelőket.

 

Ezek mellett persze rengeteg más újdonságot is tartogat az idei Sziget, amelyről bővebben az "Emigrálj egy hétre a Szigetre!" című anyagunkban olvashattok.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Okoskarkötővel a finom eleganciáért

Ha egy eszköz neve elé odatesszük, hogy “okos”, rögtön mindenki azt hiszi, hogy egy apró kütyüről van szó, amibe rengeteg hasznos, vagy annak ítélt funkciót sűrítettek bele. 

2022. november 15. 09:24

A legnépszerűbb szoftverek kreatív munkához

Ha olyan szoftvert keresünk, amellyel a kreatív munkát végző szakemberek csodálatos dolgokat hozhatnak egyszerűen létre, bizony nem kell sokáig kutakodnunk. Számos nagyszerű szoftver közül válogathatunk a világháló széles palettáján!

2022. augusztus 11. 11:42

Propaganda elleni védőoltás: Utazás!

Amerikai tudósítónk, Horváth László, olyan szemmel látogatta meg az év egyik legnagyobb turisztikai rendezvényét, az IPW Orlando 2022-öt, hogy közben szemügyre vette, mely fejlesztések könnyítik meg az ideérkezők utazását, és elfilozófált annak kapcsán, hogy miért érdemes útra kelni, és akár egy konferencia-részvételt is összekötni az adott hely felfedezésével, az ország - Amerika - felfedezésével.

2022. augusztus 8. 23:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08