Új látványvilág a Szigeten

Czipperer Dia, 2013. március 27. 14:51

Az idei Sziget, amelyre most már méltán mondhatjuk, hogy átlépte a felnőtté válás küszöbét, idén nemcsak tartalmilag, de formailag is megújul. Szépül és épül, hogy augusztus 5-12. között felejthetetlen fesztiválélményt nyújtson a résztvevőknek.

Tavaly volt a 20. Sziget Fesztivál, mégis most mondhatjuk azt, hogy ténylegesen is a második X-hez érkezett. A mai sajtótájékoztatón Gerendai Károly elmondta, hogy körülbelül napra pontosan 20 éve fogalmazódott meg a Sziget koncepciója. Idén pedig a 21. fesztivál nyitja meg kapuit, így nemzetközi szinten is nagykorúvá vált a "mi" Szigetünk.

 

Persze, azóta sok minden változott, de az akkori szlogenek most is tükrözik a fesztivál mondanivalóját: „Kell egy hét együttlét”, „Világegyetemisták találkozója”, „A Szigetország, ahol mindent szabad, de semmit sem muszáj”. Azóta már sok víz lefolyt a Dunán, és több mint 6 millióan tapasztalhatták meg a Sziget-életérzést.

 

Azt gondolnánk, ennyi idő után már nem nagyon lehet formabontó újdonságokat csempészni a koncepcióba, pedig nagyon is. Megszületett ugyanis a Fesztiválköztársaság, ami a régi recept alapján került újra terítékre, de egyebek mellett a különleges installációk világítás, látványosságok és egyéb meglepetések más magasságokba emelik ezt a fogalmat.

 

Ma már – ahogy Gerendai is kiemelte – nem olyan egyszerű versenyben maradni, hiszen a piac egyre telítettebbé válik. Ki kell tűnni az egyformaságból. A Sziget már évek óta nagy kiemelt figyelmet fordít a látványvilágra, amely a tavalyi fesztiválon csúcsosodott ki igazán. De itt ők nem állnak meg, ugyanis a cél ennek továbbfejlesztése, vagyis még több és izgalmasabb hangulati elem, megvilágítás és látványos installáció várja a szigetelőket idén.

 

A nemzetközi trendeket követve igyekeznek nagyobb hangsúlyt helyezni a látványvilágra, vagyis még egy lapáttal rátenni az „élményfesztivál” koncepcióra. Ennek jegyében az idei Sziget nem a megszokott módon zárul majd, hanem egy fergeteges End Show keretében, ahol vetítéssel, tűzijátékkel, fény- és lézershow-val búcsúztatják a fesztivált.

 

Erről technikai részleteket csak később közölnek majd a szervezők, de azt már most lehet tudni, hogy pirotechnikai és fényeffektekben gazdag show-ban lesz része a fesztiválozóknak, mindez David Guettával megfűszerezve, aki a zenei aláfestést szolgáltatja majd.

 

A fesztivál éjszakára pedig valóságos világító paradicsommá változik. Karácsonyfaizzóval felöltöztetett fákkal és több lapionnal bővül az éjszakai világítás, de újítás még, hogy a Disco Erdő mellé (fék diszkófénnyel, fénygömbbel, stroboszkóppal megvilágítva) betársul a Para Erdő is, amelynek a neve is tükrözi, hogy borzonghatunk, de a bátrabbak akár barangolhatnak is a speciálisan megvilágított fás részen, amely a K-híd bejárat utáni bal oldalán várja majd a szigetelőket.

 

Ezek mellett persze rengeteg más újdonságot is tartogat az idei Sziget, amelyről bővebben az "Emigrálj egy hétre a Szigetre!" című anyagunkban olvashattok.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A természetes fény és a beépíthető lámpák

A természetes fény lételemünk, pozitívan hat testi-lelki jóllétünkre. Nincs is szebb egy csodálatos napkelténél, mely beragyog otthonunk ablakán. A reggeli napfény képes az egész napunk hangulatát pozitívan befolyásolni. Viszont az évszakok és az időjárás váltakozása miatt sajnos nem érheti mindig kellő (nap)fény lakásunkat. Ezért is fontos nagy hangsúlyt fektetnünk a természetes és a mesterséges fények egyensúlyára. 

2019. október 16. 20:46

Az ideális őszi, otthoni program

Itt a zordabb, esős idő, tagadhatatlanul megérkezett az ősz. Még a gyerekek nagy kedvencét, a pocsolyákban való ugrálást is meg lehet unni egyszer. Ilyenkor a hűvös kinti program után nincs is jobb, mint a meleg szobában leülni és társasozni egy nagyot. Mikor a család apraja-nagyja összegyűlik, kezdődhet a maratoni társas party.

2019. október 16. 15:14

Sminkelés állatkísérletektől mentes készítményekkel

A The Body Shop egyértelműen elkötelezett az igazán fontos dolgok mellett. Ennek megfelelően az általuk forgalmazott valamennyi smink készítmény teljes egészében mentes az állatkísérletektől.

2019. október 16. 13:12

Brit Care kutyaeledel

A rohanó világ és a modernizáció nemcsak minket, embereket érint olykor negatívan, hanem házi kedvenceinket is. Korunk népbetegségei – a keringési- és szívpanaszok, a daganatos megbetegedések vagy a cukorbetegség – visszavezethetők a stresszes életmódra. Gyógyításuk pedig sajnálatos módon sok esetben nem lehetséges, vagy nagy költségekkel jár.

2019. október 15. 18:17

Lepd meg kedvesed egy egyedi ajándékkal az évfordulótokon!

Itt van lassan a megismerkedésetek évfordulója? Egy alkalom, ami más, mint a többi, és nem akarsz csak egy virággal vagy bonbonnal odaállítani? Ez egy nagyon dicséretes dolog, mivel a kapcsolatotok különleges, így egyedi és személyre szóló ajándékkal érdemes még emlékezetesebbé tenned! Mi megmutatjuk, hogy mit és honnan adhatsz az ilyen alkalmakra.

2019. október 15. 13:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás