Automatikus kapcsolás a felhőhöz

forrás: Prím Online, 2013. május 13. 14:51

Az új  HP FlexNetwork-alapú adatközponti  hálózati kapcsolómegoldás (data center network fabric) kétszer skálázhatóbb, jelentősen egyszerűbb a korábbi megoldásoknál, miközben a hálózatlétesítés idejét hónapokról percekre csökkenti, javítva ezzel az ügyfelek üzleti reagálókészségét.

A hagyományos hálózati architektúra nem alkalmas az új, felhőkörnyezet által támasztott igények kiszolgálására. Folyamatos problémát jelent az újonnan létesített alkalmazások és a szolgáltatások azonnali hálózati hozzáférésének biztosítása. Az is nehézséget jelent, hogy a meglévő komplex adatközponti hálózatokban egyenként, manuálisan kell konfigurálni az eszközöket, valamint a nagy sávszélességet igénylő alkalmazások teljesítménye is korlátozott.

A HP által most bemutatott új adatközponti switchek az SDN (Software Defined Network) funkcióval oldják meg a fenti problémát. Ezek a kapcsolók fejlett automatizációs képességeket és iparágvezető skálázhatóságot nyújtanak a nagy sávszélességet igénylő alkalmazásokhoz (pl. Hadoop). Közéjük tartozik az új HP FlexFabric 12900, amely az iparág első OpenFlow-ra felkészített core switcheként a növekvő virtualizált terhelés igényei szerint skálázható.

Egyszerűbb hálózati elrendezés és működés


A HP hálózati megoldásai a hálózati elrendezés és működés egyszerűsítésével az alábbi előnyöket nyújtják az ügyfeleknek:
·    Hatékonyabb IT-működés a virtuális és a fizikai kapcsolóhálózat egységesítése révén.

·    Az adatközpont helyigényének csökkentése a HP Virtualized Services Router (VSR) jellemzővel, amely az iparág első szoftveralapú hálózatifunkció-virtualizációs (Network Function Virtualization, NFV) megoldásával a felesleges hardvereket kiiktatva biztosítja a szolgáltatásokat a virtuális gépen (VM).

Skálázható adatközponti kapcsolóhálózat a jobb alkalmazásteljesítményért


A HP FlexFabric megoldások révén az ügyfelek az alábbi lehetőségekhez juthatnak:
·    a komplex, sok adatot forgalmazó alkalmazások támogatása akár több telephelyes környezetben a TRILL-képes (Transparent Interconnection of Lots of Links) HP FlexFabric 12900 kapcsolósorozattal.
·    akár 50 százalékkal jobb virtualizált alkalmazásteljesítmény az OpenFlow-képes 11908 típusú aggregációs kapcsolóval, ami 10/40 Gb sebességű portokat kínál a HP VirtualConnect-tel szerelt blade szerver környezetnek.
·    Hibatűrőbb működés a hálózati szolgáltatásnyújtást egyszerűsítő IRF-képes (Inteligent Resilient Faramework) HP HSR 6800 router-sorozattal.

Felügyelet és SDN és az automatikus hálózati működéshez


A HP egységes felügyeleti rendszere automatizálja az SDN-nel támogatott és hagyományos hálózati egységek gyorsított alkalmazását, valamint a kapcsolódó szolgáltatásnyújtást az adatközpontból a „campus” és a „branch” hálózatok felé.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyar cég innovációiért rajong a világ

Piros Attila, a Saint-Gobain Hungary vezérigazgatója a nyolcadik Bizalom Gálán vehette át a legmagasabb üzleti kategória nagydíját, a Leader Of The Year trófeát a nagyvállalati kategóriában. A díjazott vezető nemcsak a cége szakmai sikereire és innovációira büszke, de arra is, hogy munkatársai is a szívükön viselik a vállalat működését és a fenntarthatósági törekvéseiket.

2023. március 26. 16:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48