Automatikus kapcsolás a felhőhöz

forrás: Prím Online, 2013. május 13. 14:51

Az új  HP FlexNetwork-alapú adatközponti  hálózati kapcsolómegoldás (data center network fabric) kétszer skálázhatóbb, jelentősen egyszerűbb a korábbi megoldásoknál, miközben a hálózatlétesítés idejét hónapokról percekre csökkenti, javítva ezzel az ügyfelek üzleti reagálókészségét.

A hagyományos hálózati architektúra nem alkalmas az új, felhőkörnyezet által támasztott igények kiszolgálására. Folyamatos problémát jelent az újonnan létesített alkalmazások és a szolgáltatások azonnali hálózati hozzáférésének biztosítása. Az is nehézséget jelent, hogy a meglévő komplex adatközponti hálózatokban egyenként, manuálisan kell konfigurálni az eszközöket, valamint a nagy sávszélességet igénylő alkalmazások teljesítménye is korlátozott.

A HP által most bemutatott új adatközponti switchek az SDN (Software Defined Network) funkcióval oldják meg a fenti problémát. Ezek a kapcsolók fejlett automatizációs képességeket és iparágvezető skálázhatóságot nyújtanak a nagy sávszélességet igénylő alkalmazásokhoz (pl. Hadoop). Közéjük tartozik az új HP FlexFabric 12900, amely az iparág első OpenFlow-ra felkészített core switcheként a növekvő virtualizált terhelés igényei szerint skálázható.

Egyszerűbb hálózati elrendezés és működés


A HP hálózati megoldásai a hálózati elrendezés és működés egyszerűsítésével az alábbi előnyöket nyújtják az ügyfeleknek:
·    Hatékonyabb IT-működés a virtuális és a fizikai kapcsolóhálózat egységesítése révén.

·    Az adatközpont helyigényének csökkentése a HP Virtualized Services Router (VSR) jellemzővel, amely az iparág első szoftveralapú hálózatifunkció-virtualizációs (Network Function Virtualization, NFV) megoldásával a felesleges hardvereket kiiktatva biztosítja a szolgáltatásokat a virtuális gépen (VM).

Skálázható adatközponti kapcsolóhálózat a jobb alkalmazásteljesítményért


A HP FlexFabric megoldások révén az ügyfelek az alábbi lehetőségekhez juthatnak:
·    a komplex, sok adatot forgalmazó alkalmazások támogatása akár több telephelyes környezetben a TRILL-képes (Transparent Interconnection of Lots of Links) HP FlexFabric 12900 kapcsolósorozattal.
·    akár 50 százalékkal jobb virtualizált alkalmazásteljesítmény az OpenFlow-képes 11908 típusú aggregációs kapcsolóval, ami 10/40 Gb sebességű portokat kínál a HP VirtualConnect-tel szerelt blade szerver környezetnek.
·    Hibatűrőbb működés a hálózati szolgáltatásnyújtást egyszerűsítő IRF-képes (Inteligent Resilient Faramework) HP HSR 6800 router-sorozattal.

Felügyelet és SDN és az automatikus hálózati működéshez


A HP egységes felügyeleti rendszere automatizálja az SDN-nel támogatott és hagyományos hálózati egységek gyorsított alkalmazását, valamint a kapcsolódó szolgáltatásnyújtást az adatközpontból a „campus” és a „branch” hálózatok felé.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Még biztonságosabbá vált a bankolás a Budapest Banknál

A 2019. szeptember 14-én hatályba lépő új, európai uniós pénzforgalmi irányelv két fő újdonságot hoz a mindennapi bankolásban: egyfelől az eddiginél is biztonságosabbá válnak a banki tranzakciók, másfelől megnyílik az út az új, innovatív szolgáltatások bevezetése előtt. Az internetes vásárlások jóváhagyásához szükséges megerősítő (SMS) kód (3DS) kiküldése Budapest Bank ügyfelei esetében már idén január óta működik. 

2019. szeptember 15. 09:48

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás