A Lenovo jobban teljesített a mobilpiacon

Czipperer Dia, 2013. augusztus 16. 14:12

A napokban írtunk róla, hogy a Lenovo közzétette első pénzügyi negyedévének eredményeit, amely növekedést mutat. A számok azt mutatják, a mobilszegmens hozta meg a sikert.

 

A PC-gyártóként híressé vált Lenovo vezető pozíciót tölt be a PC-piacon az EMEA régió tíz országában, ám úgy tűnik, nem ez volt az igazi áttörés számára.

 

Az eredmények szerint az okostelefonok és táblagépek értékesítése túlszárnyalta a PC-ket, ami meglepő, tekintve a vállalat pozícióját a PC-szegmensben. Ezt a vállalat pénzügyi igazgatója, Wong Wai Ming is megerősítette egy konferencián.

 

A vezeték nélküli eszközök értékesítése három hónap alatt 105 %-kal nőtt (június 30-ig bezárólag). Kína volt a vállalat számára a legmeghatározóbb terület, az eladások 42%-a ebben a régióban történt.

 

A vállalat olyannyira jól teljesített, hogy ebben a régióban több telefont és táblagépet értékesített, mint az Apple, Samsung és a HTC.

 

A Lenovo tehát jó úton jár. Bár egyelőre csak Kínára fókuszálnak, mobiljaik hamarosan az USA-ba és hozzánk is megérkeznek.

 

Forrás: Businessinquirer.net

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39