Rendhagyó tanórák a Lenovóval – 2. rész

Indul a Motivátor Nagydíj

Czipperer Dia, 2013. szeptember 3. 14:39

A mai nem mindennapi Lenovo eseményen a táblagépek után a Motivátor Nagydíj elnevezésű projekttel ismerkedhettünk meg. Ez nem más, mint egy tehetségkutató pályázat, amely most szeptemberben indul.

Becsengettek a második órára is az Iskolában, és a főszerep a Lenovo szakmai kezdeményezésének jutott. A Motivátor Nagydíj célja, hogy a fiatalokat szólítsák meg: az egyetemistákat és a pályakezdőket.

 

 

A kampány célja aktivitásra buzdítani a 30 év alatti fiatalokat, leginkább az egyetemista réteget, akiknek ötleteik, terveik vannak, amelyek a Lenovo segítségével megvalósulhatnak. A Lenovo „Those Who Do” szlogenje tökéletes passzol ahhoz az elképzeléshez, hogy a tettrekész fiatalokat szeretnék megszólítani.

 

Maximum 3 fős csapatok nevezhetnek maximum két perces rövid videókkal, melyeket a Lenovo Magyarország Facebook oldalán kell feltölteni. Nem feltétel, hogy mindenki egyetemista legyen, elég, ha a csapat egyik tagja az. Sőt, a téma is teljesen szabad, a műszakitól egészen a művészi témákig. A Lenovo Motivátor Nagydíjra a pályázók Prezi-ben is feltölthetik nevezéseiket egy Facebook alkalmazáson keresztül.

 

 

Szeptember 16-án indul és október 30-án zárul a pályázat, ahol 10 nyertes csapatot választanak ki az első körben, amelyből 5 pályaművet a zsűri választ ki, 5 pályaművet pedig Facebook szavazással lehet bejuttatni. A második forduló november 15-én zárul, ez idő alatt kibővíthetik ötleteiket, majd november 28-án zárul a verseny, ahol élőben prezentálják a műveket, melyekről végül a zsűri dönti el, melyik az abszolút nyertes.

 

A kampányt a Facebookon és a YouTube-on is hirdetik videóval (a kampány arca a Mary Popkids zenekar frontembere, Bártfalvi Sándor), vagyis azokon a csatornákon, ahol a fiatalok valóban jelen vannak. A szakmai zsűri tagjai pedig: Dr. Klinghammer István, felsőoktatásért felelős államtitkár, Halácsy Péter, a Prezi alapítója, Szép Fruzsina, a Sziget Kft. programigazgatója, Radnai Péter, a Kocka-ház ötletgazdája és a Chello Central Europe produkciós igazgatója, valamint Turcsán Tamás, független start-up tanácsadó, a SmartUp Kft. alapítója.

 

Bővebbb információ a pályázatról a hivatalos oldalon található.

Pályázatok ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Csak a legszemfülesebbek kapnak támogatást a napelemes pályázat második ütemében

Valósággal elszabadult a kereslet a napelemek iránt a rezsiváltozások bejelentését követően, ami érezhető lesz a napelemes pályázat novemberre előrehozott második ütemében is. Miklovicz Péter, a Gordius Solutions Tender Kft. ügyvezetője elmondta, ezúttal kulcsfontosságú lesz a gyorsaság is, ugyanis most már a beadási sorrend is számít majd. Hozzátette, mindeközben az előző körben támogatói okiratot szerző pályázóknak is résen kell lenniük a projekt szakszerű megvalósítása érdekében, különben hiába a támogatói okirat, nem fogják tudni lehívni a megnyert összeget.

2022. szeptember 18. 10:20

Idén is pályázhatnak az innovátorok

Az elmúlt két év zseniális pályamunkái után ismét meghirdették a HTE Fekete László-díjat. A hazai távközlési és informatikai szakma kiemelt tagja, Fekete László emlékére létrehozott díj az infokommunikációs innovátorok elismerésére hivatott. A zsűri 2022. október 1. éjfélig várja a jelentkezőket, akiktől mindössze egy maximum 6 oldalas, tevékenységüket bemutató pályázati anyagot kér. A jutalmazás impozáns: a szakmai elismerés mellé 1.000.000 Ft is jár az év innovátorának.

2022. szeptember 9. 20:26

Elindult Az Év Honlapja 2022 Pályázat!

Magyarország legnagyobb digitális marketingkommunikációs pályázatára 2022. október 15-ig lehet jelentkezni. A Magyar Marketing Szövetség és az Internet Marketing Tagozat idén 21. alkalommal hirdeti meg a digitális megmérettetést, amelyre a szakmai zsűri a legfrissebb idei honlapokat és a legjobb digitális megoldásokat várja. 

2022. szeptember 1. 16:16

Indul a 2022-es ’Az Év Honlapja’ pályázat!

Early Bird kedvezménnyel startol Magyarország legnagyobb online marketingkommunikációs pályázata. A Magyar Marketing Szövetség és az Internet Marketing Tagozat idén 21. alkalommal hirdeti meg a digitális megmérettetést, amelyre a szakmai zsűri a legfrissebb idei honlapokat, appokat, Hungarikum márkák weboldalait és a legjobb digitális és technológiai megoldásokat várja. Indul 'Az Év Honlapja' pályázat!

2022. augusztus 15. 12:31

Újra keresik az év webshopjait

A szervezők bejelentették, hogy 2022. október 26-án rendezik meg Magyarország egyik legnagyobb e-kereskedelmi eseményét, Az Év Webshopja Konferencia és Verseny rendezvényt. A tíz fős szakmai zsűri és a szervezők már várják azoknak a webáruházaknak a jelentkezését, akik szeretnék ingyenesen megmérettetni magukat a magyar internetes kereskedelmi szakma előtt. A 2017 óta évente megrendezésre kerülő verseny különlegessége, hogy nem a népszerűségről, csupán a szakmaiságról szól. Így tehát a legkisebbektől egészen az óriásvállalatokig bárki beadhatja a pályázatát.

2022. július 8. 18:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38