Rendhagyó tanórák a Lenovóval – 2. rész

Indul a Motivátor Nagydíj

Czipperer Dia, 2013. szeptember 3. 14:39

A mai nem mindennapi Lenovo eseményen a táblagépek után a Motivátor Nagydíj elnevezésű projekttel ismerkedhettünk meg. Ez nem más, mint egy tehetségkutató pályázat, amely most szeptemberben indul.

Becsengettek a második órára is az Iskolában, és a főszerep a Lenovo szakmai kezdeményezésének jutott. A Motivátor Nagydíj célja, hogy a fiatalokat szólítsák meg: az egyetemistákat és a pályakezdőket.

 

 

A kampány célja aktivitásra buzdítani a 30 év alatti fiatalokat, leginkább az egyetemista réteget, akiknek ötleteik, terveik vannak, amelyek a Lenovo segítségével megvalósulhatnak. A Lenovo „Those Who Do” szlogenje tökéletes passzol ahhoz az elképzeléshez, hogy a tettrekész fiatalokat szeretnék megszólítani.

 

Maximum 3 fős csapatok nevezhetnek maximum két perces rövid videókkal, melyeket a Lenovo Magyarország Facebook oldalán kell feltölteni. Nem feltétel, hogy mindenki egyetemista legyen, elég, ha a csapat egyik tagja az. Sőt, a téma is teljesen szabad, a műszakitól egészen a művészi témákig. A Lenovo Motivátor Nagydíjra a pályázók Prezi-ben is feltölthetik nevezéseiket egy Facebook alkalmazáson keresztül.

 

 

Szeptember 16-án indul és október 30-án zárul a pályázat, ahol 10 nyertes csapatot választanak ki az első körben, amelyből 5 pályaművet a zsűri választ ki, 5 pályaművet pedig Facebook szavazással lehet bejuttatni. A második forduló november 15-én zárul, ez idő alatt kibővíthetik ötleteiket, majd november 28-án zárul a verseny, ahol élőben prezentálják a műveket, melyekről végül a zsűri dönti el, melyik az abszolút nyertes.

 

A kampányt a Facebookon és a YouTube-on is hirdetik videóval (a kampány arca a Mary Popkids zenekar frontembere, Bártfalvi Sándor), vagyis azokon a csatornákon, ahol a fiatalok valóban jelen vannak. A szakmai zsűri tagjai pedig: Dr. Klinghammer István, felsőoktatásért felelős államtitkár, Halácsy Péter, a Prezi alapítója, Szép Fruzsina, a Sziget Kft. programigazgatója, Radnai Péter, a Kocka-ház ötletgazdája és a Chello Central Europe produkciós igazgatója, valamint Turcsán Tamás, független start-up tanácsadó, a SmartUp Kft. alapítója.

 

Bővebbb információ a pályázatról a hivatalos oldalon található.

Pályázatok ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Újabb izgalmas találmányok nevezhetnek a Magyar Ipari Célgép Nagydíjra

A hazánkban megvalósuló külföldi ipari beruházások alapján számíthatunk arra, hogy a célgépgyártók iránti igény a közeljövőben nőni fog, és a már eddig is jelentős nemzetgazdasági szerepén nagyot fog lendíteni ez a szektor. Ebben segít a Magyar Ipari Célgép Nagydíj, amelyet idén immár negyedik alkalommal hirdetnek meg.

2024. február 22. 10:02

Még lehet jelentkezni a 6 millió forint összdíjazású ötletpályázatra

A nagy érdeklődésre való tekintettel február 27-ig meghosszabbítja Zöld Kód – Kódolj a holnapért! című ötletpályázatának jelentkezési határidejét a Vodafone Magyarország Alapítvány. A szervezők továbbra is hangsúlyozzák: a diákoknak szóló, fenntarthatósági kérdéseket körüljáró versenyen való részvételhez programozással kapcsolatos külön tudás, előképzettség nem szükséges, annál inkább nyitottság, a digitális platformok iránti érdeklődés és kalandvágy.

2024. február 20. 19:22

Ismét várja korai fázisban lévő technológiai vállalkozások jelentkezését az OXO csoport

Az OXO csoport 2024-ben is várja korai fázisú, induló innovatív vállalkozások jelentkezését, melyek közül legalább kilenc ígéretes kezdeményezést fog beválogatni portfóliójába a következő két évben. Az ígéretes jelölteknek a Budapesti Értéktőzsdén is jelenlévő OXO Technologies Holding leányvállalata, az OXO Labs 25-70 millió forint összegű befektetést biztosít majd. A jelentkezés nyitva áll minden innovatív, korai fázisú vállalkozás előtt, de a cégcsoport kiemelt figyelmet fordít stratégiája szerint a társadalmi vagy környezeti kihívásokra adott innovatív technológiai megoldásokra.

2024. február 15. 17:43

Fiatalok számára hirdet 6 millió forint összdíjazású ötletpályázatot a Vodafone Alapítvány

A Vodafone Magyarország Alapítvány második alkalommal hirdette meg Zöld Kód – Kódolj a holnapért! című ötletpályázatát, amelyre két korcsoportban várja a fiatalok jelentkezését. Az Alapítvány idén a fenntarthatóságot jelölte meg oktatási projektjei központi témájának, ennek megfelelően a pályázó csapatok 5, erre reflektáló kategóriában adhatják le ötleteiket. A szervezők hangsúlyozzák: a versenyen való részvételhez programozással kapcsolatos külön tudás, előképzettség nem szükséges, annál inkább nyitottság, a digitális platformok iránti érdeklődés és kalandvágy.

2024. január 24. 19:55

Ismét diákok tervezik a jövőt: indul a Megoldások a holnapért negyedik szezonja

A Samsung és az EdisonKids kreatív kihívása, a Megoldások a holnapért 2024-ben is várja a fiatalok ötleteit, amelyekkel újratervezhetik a jövőt. A nemzetközi sikereket elért, Samsung által indított Solve for Tomorrow alapjaira épülő program idén negyedik alkalommal indul hazánkban. A kezdeményezés egyedülálló lehetőséget biztosít arra, hogy a diákok – tanáraik és elismert szakemberek segítségével – alkotói műhelymunka keretében együtt gondolkodhassanak egy, az életüket, közösségüket érintő problémáról, és jövőformáló megoldásokat dolgozhassanak ki rájuk. A nyertes diákok, tanárok, valamint iskoláik összesen 6 millió forint értékben nyerhetnek Samsung készülékeket.

2024. január 22. 18:00

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07