A HONOR megerősítette elkötelezettségét a nyílt kollaboráció iránt a Snapdragon Summit 2023-on

forrás: Prím Online, 2023. november 2. 13:08

A HONOR bejelentette, hogy készülő HONOR Magic6 készülékét a forradalmi Snapdragon 8 Gen 3 mobil platform hajtja majd. A gyártó demonstrálta hét milliárdos paraméterrel üzemelő nagy nyelvi modelljét (LLM) is a Hawaii-on megrendezett Snapdragon Summit 2023-on. A HONOR és a Qualcomm Technologies közti együttműködés egy olyan emberközpontú ökoszisztéma kialakításához járul hozzá, amely lehetővé teszi az okos interakciókat több készüléken keresztül. Az eseményen a HONOR az összekapcsoltságot lehetővé tevő MagicRing funkciókat is bemutatta, így emelve ki a két cég közötti együttműködést.

 

A felhőalapú LLM-ektől eltérően, amelyeket nyilvánosan hozzáférhető adathalmazokkal képeznek ki, a HONOR készülékre telepített LLM-e az eszköz felhasználójának megértéséből merít, hogy az ő preferenciáinak megfelelő, személyre szabott szolgáltatásokat nyújtson. A HONOR és a Qualcomm Technologies három kulcsfontosságú területre összpontosítva dolgozott együtt ahhoz, hogy kiváló élményt nyújthassanak: ezek a teljesítmény, a hatékonyság és a felhasználói adatvédelem. A közös erőfeszítések eredményeként olyan optimalizációk születtek, amelyek lehetővé teszik, hogy a mobilplatform hatékonyan kihasználja az LLM előnyeit anélkül, hogy túl sokat fogyasztana, mindezt olyan adatvédelemmel, amely gondoskodik arról, hogy az adatok biztonságban maradjanak az eszközön.

 

A Snapdragon 8 Gen 3 mobil platformot tartalmazó HONOR Magic6-ot egy hétmilliárd paraméterrel rendelkező LLM fogja működtetni, amely a generatív AI új korszakát indítja el. A HONOR az AI képességeiben rejlő lehetőségeket szemléltetve egy AI videókészítési bemutatót is demonstrált a prezentáció során. A felhasználók az eszközön lévő intelligens hangasszisztens YOYO-nak adott parancsutasításokkal könnyedén készíthetnek rövid videókat az eszközükön tárolt fényképek és felvételek felhasználásával. A létrehozott videók sablonjai, témái és zenéi további utasításokkal testre szabhatók az egyedi eredmények érdekében.

 

Beépített LLM AI videokészítési bemutató

 

A Snapdragon Summit 2023-on a HONOR bemutatta a Magic Capsule nevű, szemkövetésen alapuló multimodális interakciót, valamint a MagicRing három kulcsfontosságú funkcióját is: az összekapcsolt kamerát, az összekapcsolt bevitelt és a többeszközös képernyőmegosztást.  A legújabb Snapdragon Seamless technológiát kihasználva a MagicRing lehetővé teszi, hogy a legkülönfélébb adatok zökkenőmentesen áramolhassanak az eszközök között, mindezt minden eddiginél stabilabban és energiatakarékosabban.

 

A szemkövetésen alapuló multimodális interakció, azaz a Magic Capsule bemutatója 

 

A HONOR a jövőben is nyitott marad a globális partnerekkel való együttműködésre, mivel folytatja az eszközön belüli AI-technológia ökoszisztémájának fejlesztését, miközben az intelligens jövő érdekében emberközpontú innovációval járul hozzá a szélesebb iparághoz.

Mobiltelefon-készülék ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az alvásfigyelést, a vérnyomásmérést és a mentális egészséget helyezi fejlesztései fókuszába idén a Huawei

Prémium kategóriás zászlóshajó termékeivel jelentkezik a Huawei fogyasztói üzletága az idei barcelonai Mobil Világkongresszuson (MWC). Olyan, nagy érdeklődésre számot tartó, a divatot és csúcstechnológát ötvöző terméket mutatnak be, mint a HUAWEI Mate 60 RS ULTIMATE DESIGN okostelefon, a HUAWEI FreeClip vezeték nélküli fülhallgató és a HUAWEI WATCH GT 4 okosóra. A Huawei tavaly megszilárdította pozícióját a viselhető prémium okoseszközök piacán: 2023 végére több mint 150 millió okosórát szállított le. A vállalat tovább növeli kutatás-fejlesztési beruházásait. Idén három fontos iparági kihívást, az alvásfigyelést, a vérnyomásmérést és a mentális egészség kezelését érintő innovációkra összpontosít.

2024. február 28. 13:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30