Egy fenntartható faluban környezettudatos, energiahatékony háztartási gépeit és megoldásait mutatja be az LG

forrás: Prím Online, 2023. szeptember 4. 18:50

Az LG Electronics (LG) a 2023-as IFA kiállításon egy fenntartható településkoncepció keretében (LG Sustainable Village) mutatja be a környezettudatos életmóddal kapcsolatos elképzeléseit. A vállalat a kiállítási standján prémium kategóriás, kiemelkedő teljesítményű készülékeinek és megoldásainak egész sorát mutatja be, A fenntartható élet mindenki számára öröm címmel.

A LG fenntartható falujának kialakításában és dizájnelemeiben a vállalat ESG-stratégiájának kulcsfontosságú elemei köszönnek vissza: a stand környezetbarát anyagokból, többek között újrahasznosított szövetekből és anyagokból áll, hogy a felépített szerkezet környezeti lábnyoma minél kisebb legyen.

 

A LG standjának látogatói olyan okosotthon-megoldásokat nézhetnek meg, amelyek fenntarthatóbbá teszik a mindennapi háztartási tevékenységeket. A Smart Cottage nevű fenntartható okosház mellett csúcskategóriás, energiahatékony készülékeket, személyre szabható funkciókkal felszerelt háztartási gépeket, valamint az európai piacot célzó prémium készülékeket és szolgáltatásokat is megismerhetnek. 

 

 

A közvetlenül a stand bejáratánál látható Smart Cottage egy kompakt, előre gyártott otthon, amelynek okosrendszere tetőre szerelt 4 kilowattos (kW) napelemekből, a vállalat energiahatékony Therma V R290 Monobloc levegő-víz hőszivattyújából, illetve számos okos háztartási gépből áll. Utóbbiak közé tartozik az LG WashTower mosogépe, beépíthető sütője, QuadWash mosogatógépe, indukciós elektromos tűzhelye és víztisztítója is.

 

A Smart Cottage mellett a látogatók megtekinthetik a Net-Zero Vision House-t, amely az LG saját fejlesztésű energiagazdálkodási megoldásait, valamint számos, az európai piacra tervezett, rendkívül hatékony háztartási gépet, köztük mosógépet, szárítógépet, hűtőszekrényt és mosogatógépet vonultat fel.

 

A LG energiatároló rendszere (ESS) képes alkalmazkodni a különféle energiafelhasználási szokásokhoz és körülményekhez. A kiállítás látogatói megismerhetik, hogyan tárolja el és dolgozza fel az ESS a háztartás napelemeiből származó többletenergiát, és hogyan irányíthatóak kényelmesen az LG háztartási gépei, illetve hogyan felügyelhető az energiatárolás és -fogyasztás a ThinQ mobilalkalmazásból.

 

 

Az LG kiállításának következő állomása a ThinQ Home zóna, amely a személyre szabható, és frissíthető funkciókat kínáló LG ThinQ UP 2.0 megoldást, valamint új, kifejezetten fogyatékkal élők számára kifejlesztett háztartásigép-tartozékokat mutat be. Az Universal UP Kit olyan könnyen felszerelhető kiegészítőket tartalmaz, amelyek a fogyatékkal élők számára megkönnyítik a háztartási gépek – például hűtőszekrények, mosógépek, szárítógépek, CordZero vezeték nélküli porszívók és víztisztítók – használatát a hétköznapokban.

 

Az Upcycling Workshop zóna a vállalat néhány olyan háztartási készülékét mutatja be, amely újrahasznosított műanyag felhasználásával készült. Ilyen például az LG PuriCare AeroFurniture légtisztító, valamint a Styler ShoeCase és ShoeCare megoldások. A látogatók ebben a zónában olyan workshopokon is részt vehetnek, amelyeken megismerkedhetnek az LG újrahasznosítással kapcsolatos kezdeményezéseivel, és egy játékos, a témához kapcsolódó kihívásban is részt vehetnek.

 

Az LG látványos kiállításán a második generációs, prémium LG SIGNATURE termékcsalád legújabb modelljei is megtekinthetőek. Ezek közé tartozik egy energiatakarékos és ruhakímélő hőszivattyús mosó-szárítógép, valamint a Dual InstaView hűtőszekrény, amelynek mindkét ajtaján InstaView ablak kapott helyet – e technológia lényege, hogy az üvegre kettőt koppintva a felhasználók az ajtó kinyitása nélkül nézhetnek be a hűtő belsejébe.

 

 

A látogatók két izgalmas, új alulfagyasztós hűtővel – MoodUP és MoodUP-funkciós InstaView – is megismerkedhetnek az LG kiállításán. A MoodUP technológia lényege, hogy a hűtő LED-es ajtópaneljének színe az LG ThinQ mobilalkalmazáson keresztül vezérelhető, változtatható. A MoodUP hűtőszekrény LED-paneljei környezettudatos, újrahasznosított anyagokból készültek, míg az InstaView-funkciós MoodUP modell az adott ételhez leginkább passzoló beállításokat végzi el, hogy az élelmiszerek minél tovább frissek maradjanak.  

 

A kiállítási stand utolsó állomása a Cooking Studio zóna, amely a vállalat új, beépíthető konyhai megoldásait mutatja be két installáció formájában. Az európai piacra tervezett energiatakarékos, prémium kategóriás beépíthető termékek közé tartozik egy InstaView sütő, egy QuadWash mosogatógép és egy pultba süllyeszthető páraelszívóval felszerelt indukciós főzőlap is.

 

„Nagy örömmel mutatjuk be fejlett, energiahatékony háztartási megoldásainkat az LG fenntartható faluként kialakított kiállítási standján” – mondta Lyu Jae-cheol, az LG háztartásigép- és légkondicionáló üzletágának elnöke. „Továbbra is olyan innovatív készülékeket fejlesztünk majd, amelyek nemcsak kényelmet és örömet nyújtanak a felhasználóknak, de aktívan támogatják is őket a fenntarthatóbb életmóddal kapcsolatos mindennapi erőfeszítéseikben.”

 

A 2023-as IFA kiállítás látogatói szeptember 1-5. között, a Messe Berlin 18. csarnokában tekinthetik meg az LG fenntartható faluját, és annak okosotthon-megoldásait. A termékek elérhetősége régiónként és országonként eltérő lehet.

Kulcsszavak: IFA 2023 LG Electronics LG

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az alvásfigyelést, a vérnyomásmérést és a mentális egészséget helyezi fejlesztései fókuszába idén a Huawei

Prémium kategóriás zászlóshajó termékeivel jelentkezik a Huawei fogyasztói üzletága az idei barcelonai Mobil Világkongresszuson (MWC). Olyan, nagy érdeklődésre számot tartó, a divatot és csúcstechnológát ötvöző terméket mutatnak be, mint a HUAWEI Mate 60 RS ULTIMATE DESIGN okostelefon, a HUAWEI FreeClip vezeték nélküli fülhallgató és a HUAWEI WATCH GT 4 okosóra. A Huawei tavaly megszilárdította pozícióját a viselhető prémium okoseszközök piacán: 2023 végére több mint 150 millió okosórát szállított le. A vállalat tovább növeli kutatás-fejlesztési beruházásait. Idén három fontos iparági kihívást, az alvásfigyelést, a vérnyomásmérést és a mentális egészség kezelését érintő innovációkra összpontosít.

2024. február 28. 13:01

A Samsung a Galaxy AI jövőképét mutatja be legújabb készülékein az MWC-n

A Samsung a Galaxy AI-jal új mobilélményeket mutat be a 2024-es Mobil Világkongresszuson (Mobile World Congress) Barcelonában. A Samsung kiállítóterének látogatói a Galaxy AI funkciókat a Galaxy készülékeken kipróbálhatják, köztük a Galaxy S24 szérián, amelyek az AI mobilok új korszakába vezetnek. Az új ökoszisztéma magában foglalja a Galaxy Watch6 széria egészséget szolgáló okosfunkcióit is, valamint a Galaxy Ring okosgyűrűt, amelyet ezen a kiállításon mutatnak be először a nagyközönségnek.

2024. február 27. 12:53

Maradj motivált és hozz ki magadból még többet az új Samsung Galaxy Fit3 aktivitásmérővel!

A Samsung bemutatja a legújabb, széles körben elérhető Galaxy Fit3 aktivitásmérőjét, amely a vállalat továbbfejlesztett egészségmegőrző technológiájával mindenkit arra ösztönöz, hogy jobban érezze magát és egészségesebb életmódot folytasson. Az alumíniumvázzal és szélesebb kijelzővel érkező Galaxy Fit3 okoskarkötőkön a felhasználók éjjel-nappal, közvetlenül csuklójukról követhetik nyomon az alvás vagy edzés során mért, egészségüket és jóllétüket érintő információkat.

2024. február 25. 13:50

Legyen minden pillanat nyugodt a babával

Az Owlet sokkal többet nyújt egy innovatív és díjnyertes technológiánál. Már a magyar szülők számára is elérhető a bébifigyelő rendszer, amely biztosítja a gyermek jó közérzetét alvás közben. A márka két zászlóshajó termékében, az Owlet Smart Sock Okos Zokniban és a kamerában már több mint 1,5 millió család bízik világszerte.

2024. február 24. 13:29

Az utazások elengedhetetlen kelléke – BOOX Palma!

A BOOX tavaly szeptemberben mutatta be legújabb mobil e-papír készülékét, amely a csúcsteljesítményt az E-Ink kijelzővel és a telefon méretű dizájnnal ötvözi, így tökéletes választást jelent útközben is.

2024. február 22. 12:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30