Elérhető a Google Gemini ultra változata a Gemini Advanced

forrás: Prím Online, 2024. február 8. 20:17

Elérhetővé vált a Google legfejletteb AI rendszere a Google Gemini ultra változata. Magyarországról 8790 Ft havi díj mellett elérhető, 2 hónapos ingyenes próbaidőszakkal, az eredeti hírek szerint csak anygol nyelven, de úgy tűnik magyar nyelven is kommunikál.

 

Google Gemini Ultra

 

Iparági pletykákból már lehetett tudni, hogy a héten megérkezhet a Google Gemini legmagasabb szintű változata a Gemini Ultra. A bejelentés ma megtörtént.

 

A Bard nyugdíjba vonul és helyébe a Gemini lép (a Bard átnevezésre kerül). A mostani Bard már a Gemini Pro verziójával használható 230 országban, magyar nyelven is.

 

Mostantól azonban elérhetővé vált a Gemini Ultra modellen alapuló Gemini Advanced néven futó szolgáltatás és az ehhez kapcsolódó mobil applikációk is.

 

A Gemini Advanced tehát a szolgáltatás neve és e mögött álló nyelvi modell a Gemini Ultra 1.0.

 

A Google saját tájézkoztatója szerint a harmadik fél által készített felmérés szerint a Gemini Advanced a legpreferáltabb chatbot a jelenlegi piacvezetők közül.

 

 

A Gemini Advanced sokkal alkalmasabb az olyan rendkívül összetett feladatokra, mint a kódolás, a logikus gondolkodás, az árnyalt utasítások követése és a kreatív projektekben való együttműködés. A Gemini Advanced nemcsak hosszabb, részletesebb beszélgetéseket tesz lehetővé, hanem jobban megérti a korábbi felszólítások kontextusát is – írja a Google.

 

A Gemini Advanced jelenleg 150 országban érhető el – köztük Magyarországon is, és többen is jeleztétek, hogy magyarul is tud.

 

A Gemini Advanced a vadonatúj Google One AI Premium Plan részeként érhető el 19,99 $/hó áron, két hónapos ingyenes próbaverzióval. Ezzel a csomaggal a Google AI és legújabb fejlesztéseink legjavát élvezheti, valamint a meglévő Google One Premium csomag minden előnyét, például a 2 TB tárhelyet. Emellett az AI Premium előfizetők hamarosan a Geminit is használhatják a Gmailben, a Dokumentumokban, a Diákban, a Fóliákban, a Táblázatokban és más programokban (korábbi nevén Duet AI) – írja a Google.

 

Jönnek a Gemini applikációk

 

A Gemini mobil applikációkon keresztül is elérhető lesz, először Android-ra, majd iOS-re is. Az App segítségével például készíthetünk fotót és ezen fotó kapcsán kérhetjük az AI segítségét, hangutasításokkal.

 

Szerző: Szuhi Attila, az ITE.hu alapítója és főszerkesztője

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Konnektivitás újratöltve: a Xiaomi bemutatta az új „Human x Car x Home” koncepcióját

A Xiaomi az MWC Barcelona 2024 rendezvényen bemutatta az új „Human x Car x Home” stratégia jegyében kifejlesztett okos ökoszisztémáját, amely új fénybe helyezi a technológiai integráció fogalmát.  A Xiaomi SU7 elektromos autó ennek az új megközelítésnek a megtestesítője, amely a bejelentéssel együtt debütált nemzetközileg, ízelítőt adva abból, hogy milyennek képzeli el az okos eszközökkel bőven ellátott jövőt a Xiaomi – egy olyan új világot, amelyben a felhasználói igényeket egy közös okos ökoszisztéma fogja kiszolgálni.

2024. február 26. 18:59

Különleges motort fejlesztett az ABB

Az ABB egy újabb világelsőséget ért el az IE5-ös hatékonyságú szinkron reluktanciamotorok (SynRM) fejlesztésében egy olyan új változat piaci bevezetésével, amely egyesíti az ultraprémium energiahatékonyságot a rendkívül jó tényleges teljesítményt nyújtó folyadékhűtés előnyeivel. Az új kialakítás kompakt helyigény mellett új mércét állít fel a nagy kimenti teljesítmény és a megbízhatóság tekintetében. 

2024. február 26. 17:30

A GreenGo hatalmas rakterű autókkal erősíti flottáját

A GreenGo egyre azon dolgozik, hogy környezetbarát és praktikus közlekedési megoldásokat kínáljon ügyfeleinek. A flottához újonnan csatlakozó, Cargo L névre hallgató Opel Vivaro-e típusú tehergépjárművek egyedülállóak a magyar carsharing-piacon, hiszen 100 %-ban elektromosak, méretüket tekintve az eddigi legnagyobbak, így ideálisak a legkülönlegesebb kihívások esetére is.

2024. február 26. 09:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07