Európán kívül is elérhető az 5G roaming szolgáltatás a Vodafone ügyfelei számára

forrás: Prím Online, 2021. november 12. 17:26

A Vodafone Magyarország ügyfelei immár 23 országban vehetik igénybe az 5G roaming szolgáltatást. A Vodafone számos európai ország – például Ausztria, Olaszország vagy Németország – mellett Európán kívül is lehetővé teszi az 5G roaming szolgáltatást – többek között az Egyesült Államokban, az Egyesült Arab Emírségekben vagy Thaiföldön. Az ügyfelek ezáltal a világ számos pontján élvezhetik az újgenerációs mobilinternet nyújtotta előnyöket utazás közben is. Az 5G roaming használata nem jár extra költséggel, mindössze 5G-képes készülék szükséges hozzá. 

A Vodafone Magyarország a kezdetek óta élen jár az 5G fejlesztésében, most pedig újabb fontos mérföldkövet jelentettek be: immár 23 országban érhető el az 5G roaming szolgáltatás a Vodafone Magyarország ügyfelei számára, ha külföldre látogatnak. A külföldi szolgáltatókkal kötött megállapodásoknak köszönhetően mostantól Európában, Ázsiában, Afrikában és az amerikai kontinensen is élvezhetik az ügyfelek az újgenerációs mobilhálózat nyújtotta előnyöket. 

 

A korábbi mobilhálózat-generációkhoz (3G, 4G) képest az 5G közel sem olyan elterjedt külföldön, a szolgáltatók  kisebb csoportja rendelkezik csak 5G hálózattal. Ők többnyire – a Vodafone Magyarországhoz hasonlóan – olyan innovatív szemléletű szolgáltatók, akik gyorsan reagálnak az ügyféligényekre saját piacukon. A Vodafone Magyarország velük együttműködve tette elérhetővé 23 országban az 5G roaming szolgáltatást. 

 

 

A Vodafone 5G-képes telefonnal és díjcsomaggal rendelkező ügyfelei külön díjfizetés nélkül élvezhetik az 5G nyújtotta előnyöket külföldön. A mobiltelefonok automatikusan csatlakoznak a hálózatra az adott ország Vodafone-partnerének 5G lefedettségi területén, ha a készüléken engedélyezve van az 5G szolgáltatás használata.  

 

A bejelentés különösen előnyös lehet a téli sportok kedvelőinek, ha a közeljövőben Ausztriába, Svájcba vagy Olaszországba utaznak, hiszen ezekben az országokban már az újgenerációs hálózat kiemelkedő képességeit – így a megnövekedett sebességet és kapacitást, valamint a minimális késleltetést – élvezhetik. Ugyanakkor, a téli időszakban távolabbi, meleg úticélt választók is igénybe vehetik az 5G roaming szolgáltatást, ami többek között a rendkívüli népszerűségnek örvendő Thaiföldön, továbbá az Egyesült Arab Emírségekben és Taiwanon is elérhető.  

 

A Vodafone a jövőben további szolgáltatókkal tervez megállapodást kötni annak érdekében, hogy az ügyfeleknek külföldi útjuk során se kelljen lemondaniuk az 5G szolgáltatás előnyeiről. 

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30