Jelentős áttörés várható az okostelefonok grafikai képességeiben

Kütyü Magazin, 2022. november 22. 17:41

Az OPPO és a Qualcomm a Snapdragon Summit 2022 rendezvényen mutatta be azokat a hardver és szoftver alapú megoldásait, amelyek nagy erőforrás igényű, ultrarealisztikus fénymodellezési eljárásokat tesznek lehetővé már mobileszközökön is.

A Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 mobilplatformjának és az OPPO saját fejlesztésű PhysRay szoftverfejlesztő készletének köszönhetően hamarosan a fejlesztők és a felhasználók számára is elérhetővé válnak a még valósághűbb fényeffektusok létrehozására képes megoldások. Az együttműködés keretében az OPPO PhysRay Engine 2.0 illesztőprogramját is optimalizálták, hogy az új Snapdragon 8 Gen 2 még valósághűbben tudja megjeleníteni a különböző textúrákat és sugárkövetési effektusokat.

 

 

A technológia képességeit az vállalat a Snapdragon Summit 2022 rendezvényen a Camp Guard nevű first-person lövöldözős játékkal demonstrálta. A hardveres és szoftveres megoldásoknak köszönhetően a renderelés hatékonysága a laboratóriumi tesztek során ötszörösére nőtt, illetve 90%-kal csökkent a CPU-terhelés, aminek köszönhetően a legjobb mobiljátékok egyenletes 60 FPS-sel futhatnak Snapdragon lapkát tartalmazó készülékeken.

 

 

Az OPPO és a Qualcomm együttműködése évekre nyúlik vissza. A játék, a videó, a hang és a biztonság terén is példátlan teljesítményt nyújtó OPPO Find X5 Pro zászlóshajó okostelefon az elsők között volt 2022-ben, amelyet a Snapdragon 8 Gen 1 hajtott, de az OPPO már a korábbi években is számos olyan okostelefont adott ki, amelyek Snapdragon 5G mobilplatformokkal rendelkeznek, köztük a Find X3 Series és a Reno6 Series. Az OPPO következő Find X zászlóshajója az elsők között lesz, amely a prémium Snapdragon 8 Gen 2 mobilplatformra épül.

 

 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A fényezőkabinokban dől el a járműjavító műhelyek sorsa

Olyan időket élünk, amikor a vállalkozások működésének egyik legfontosabb alapja a rugalmas alkalmazkodás. Mégpedig akár egyik napról a másikra. Nem kivétel ez alól a fényezési szektor sem, ahol az újabb és újabb nehézségek immár évek óta gyors egymásutánban követik egymást, fellélegzésre sem hagyva időt. Minden korábbinál szükségesebbé vált a költségek racionalizálása és a teljesítmény optimalizálása, nemcsak a profit növelésének, de az ügyfélkör megtartásának érdekében is.

2022. december 1. 20:47

Fejlessze a játékok hangzását a vadonatúj Philips TAG5106 fejhallgatóval

Az MMD, vezető kijelzőspecialista és a Philips monitors márka licencpartnere örömmel jelenti be egy vadonatúj prémium gaming headset bevezetését, amelyet a kényelem, a kiváló hangzás és a fejlett vezeték nélküli technológiák ideális kombinációját kereső játékosok számára terveztek. 

2022. december 1. 19:54

Először került magyar cég a fejvadászok toplistájának élére

A fejvadászcégek között a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. lett az első a Budapest Business Journal (BBJ) – Book of Lists friss rangsorában. Idén először került magyar cég a lista élére. Dr. Molontay Patrik ügyvezető igazgató a munkaerőpiaci trendekről meglepő tényeket is közölt, előfordul, hogy a jelöltek már a jelenlegi fizetésük dupláját jelölik meg bérigényként.

2022. december 1. 18:30

Véget ért a V4-országok digitális készségeinek felmérése

Lezárult a visegrádi országok fiataljai körében zajló IT Fitneszteszt: a projekt keretében 3324 hazai diák és 133 tanár tesztelte le digitális készségeit, ötven százaléknál jobb eredményt a diákok közel 29 százaléka, és a tanárok több mint 61 százaléka ért el. Az eredmények részletes elemzése jelentős segítséget nyújthat az oktatási szektor és a munkaerőpiac fejlesztésén dolgozó kormányzati szereplőknek is.

2022. december 1. 16:58

Új Dell PowerEdge megoldások a fenntarthatóbb adatközpontokért

A Dell Technologies bejelentette a Dell PowerEdge szerverek következő generációját, amely 4. generációs AMD EPYC processzorokkal rendelkezik. Az új rendszereket, amelyek minden eddiginél jobb alkalmazásteljesítményt nyújtanak, arra tervezték, hogy az ügyfelek hatékonyabban megbirkózhassanak napjaink kihívást jelentő, számításközpontú munkafolyamataival, például az adatok elemzésével.

2022. december 1. 15:25

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Innovatív építőipari vállalkozás vezetőit díjazta a FIVOSZ

2022. november 29. 12:39

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55

Az energiatárolás lehet a válság megoldásának kulcsa

2022. november 18. 09:55

Iskolák is lehetnek a kiberbűnözők célpontjai?

2022. november 7. 15:56