Karácsonyi ajándékötletek a Mio-tól

forrás: Prím Online, 2020. november 18. 12:27

Közeleg az év egyik legszebb, legmeghittebb, ugyanakkor talán legstresszesebb időszaka. A karácsony ünnepi hangulatát gyakran beárnyékolja az ajándékvásárlással járó feszültség. “Mit, mikor, hol? Tetszeni fog neki? Szüksége van rá?” Érdemes törekedni a praktikusságra, ezért a világ vezető menetrögzítő kamera márkája, a Mio ajándéktippjeivel most abban segítünk, hogy szeretteidet biztonságban tudhasd az új évben.

Megbízható útitárs a szülőknek

Észrevetted már, hogy a szülők többsége ugyanazt kéri karácsonyra? „Semmit, csak legyünk együtt.” Az biztos, hogy nincs is szebb egy közös ünnepi vacsoránál, de ha mégis valami kézzelfogható ajándékkal szeretnéd meglepni őket, akkor hadd segítsünk. A Mio fedélzeti kamerái számos funkcióval járulnak hozzá a sofőr és utastársai biztonságának megőrzéséhez. 

A szinte minden MiVue modellben megtalálható fáradtság-figyelmeztetőn (FA) kívül több technológiai megoldás is segít a balesetek megelőzésében. A MiVue 733 WIFI ráfutásos ütközésre figyelmeztető rendszerének (FCWS) köszönhetően például biztosan betartjuk a megfelelő követési távolságot, míg a MiVue 798 Dual fedélzeti kamerák Stop and Go jelzőrendszerrel lettek ellátva, ami a reakcióidőt támogatja. 

A MiVue eszközökre a baj megtörténte után is számíthatunk, hiszen a beépített gyorsulásérzékelő eltárolja a kiváló képminőségű felvételeket, amiken a GPS nyomkövető rögzíti a hely és a sebesség adatokat, így mindig pontos információink lesznek a történtekről.

 

Vagány akciókamera a testvérednek

Mivel lephetnéd meg a testvéredet, akinek állandó kiegészítője a bukósisak? Arra már biztosan gondoltál, hogy „valamilyen motoros kütyüvel”, laikusként azonban nehéz kitalálni, hogy mire lehet igazán szükségük a száguldás szerelmeseinek. Az élet motoron egy izgalmakkal teli utazás, ám cseppet sem veszélytelen, így egy motoros akciókamera több szempontból is telitalálat lehet.

 

A Sony csúcsminőségű STARVIS szenzorával felszerelt MiVue M760D első és hátsó kamerája is Full HD 1080p /30 fps felvételt készít, hogy minden részletet rögzítsen, és minden felvétel tiszta és egyértelmű legyen. Ez két szempontból is rendkívül hasznos: egyrészt megörökíti a gyönyörű tájakat és látnivalókat, másrészt baleset esetén szemtanúként szolgál. 

Hirtelen zivatar esetén sincs ok az aggodalomra és a kapkodásra, hiszen az első és a hátsó egység is IP67 vízállósági fokozattal rendelkezik.

 

Modern navigáció a barátoknak

Végül, mivel lephetnéd meg azt a barátodat, aki legszívesebben minden szabad percét a szabadban töltené? A Mio a túrarajongókról sem feledkezett meg, akár két keréken, akár két lábon szeretnék teljesíteni az útvonalat... Bizony, a legújabb Mio Cyclo Discover Plus kerékpáros- és sétaútvonalak esetében is hű társ lesz. 

 

 

A teljes Európa térképpel felszerelt eszköz nem csupán a felkészülés és útvonaltervezés során nyújt kiemelkedő segítséget, különleges funkciói az út alatt is hasznosak lesznek. A biciklis POI-k listája például megmutatja, hol van a legközelebbi elsősegélynyújtó hely, bolt vagy bicikliszerviz. 

 

A Never Miss segítségével útközben rögzíthetőek a látványosságok, de a mások által létrehozott jegyzetek is elérhetőek az adott Never Miss ponthoz tartozó QR kód segítségével. A kalandoroknak bátran ajánljuk a Surprise Me funkciót, ami az úticél, az idő és a távolság alapján három meglepetés útvonalat fog felajánlani.

 

A készülékkel vészhelyzet esetén a segítség is adott, hiszen a Hol vagyok? funkció megmutatja a pozíciót a hozzá tartozó hosszúsági és szélességi fokokkal együtt.

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az LG és az Xbox együttműködésével valóra válnak a játékosok álmai

Egyedi marketing-együttműködésre lépett az LG Electronics (LG) és az Xbox: a sokak által várt Xbox Series X konzol és az LG OLED televíziói által együtt kínált páratlan játékélményt a két cég közösen mutatja be. Az együttműködés keretében az LG OLED TV márka a Microsoft új konzoljának televíziós partnereként jelenik meg Közép-Európa, Afrika, Közel-Kelet, valamint az ázsiai és csendes-óceáni térség kulcsfontosságú piacain.*

2020. november 27. 13:24

Az idősek biztonságát szolgálják a Telenor újításai

A karanténhelyzet óta kiemelt figyelem hárul az idősekre, akikkel a fokozott védelem miatt sok családban ritkábban, vagy csak online módon tartják a kapcsolatot. A Telenor friss reprezentatív kutatása szerint ez az idei karácsonyra is rányomhatja a bélyegét, így még fontosabb az igény: biztonságban tudni az idős hozzátartozókat. A szolgáltató karácsonyi ajánlataiban több, kifejezetten az időseknek szóló megoldást kínál; ilyen a 0-24-ben hívható, országos segítségnyújtó SOS Központ szolgáltatás.  

2020. november 26. 19:38

XPLORA eSIM okosóra megoldás gyermekeknek

Az első út egyedül, mégis szülői felügyelettel és az első önálló lépések a digitális világban – mindezt együtt nyújtja a Telekom kínálatában elérhető XPLORA okosóra. Hanghívás, illetve fogadás, GPS-nyomkövetés egy okostelefonos alkalmazás és egy vagány, kamerás okosóra segítségével, hogy a szülők jogos biztonságigénye ne korlátozza a gyerekeket a világ felfedezésében, valamint az élmények megosztásában.  

2020. november 25. 14:56

Néhány napig jelentős kedvezménnyel vásárolható meg a Vive Cosmos Elit VR eszköz

November 23-30. között, a Black Friday héten vásárlók, több mint 30.000 forint kedvezménnyel juthatnak hozzá a Vive Cosmos Elite, a Vive Cosmos eszközökhöz a kijelölt kiskereskedőknél, illetve a Vive Cosmos Elite HMD fejszetthez, ha ezeket a www.vive.com oldalról szerzik be. Ráadásul az egyik legnépszerűbb VR játék, a Half-Life: Alyx* is a tiéd lehet.  A Vive Cosmos Elite, a Vive Pro Full Kit és a Vive Pro Eye eszközökhöz egy kódot adnak, amellyel letöltheted az év VR játékát. Hogy teljessé tegyék az élmény, minden eszközhöz egy hónapos ingyenes hozzáférést biztosítanak a Viveport Infinity alkalmazás-áruház tartalmaihoz. 

2020. november 23. 19:29

AUTOBEST AWARDS elismerést nyert a JLR új fejlesztésű Pivi Pro infotainment rendszere

A Jaguar Land Rover új Pivi Pro érintőképernyős információs- és szórakoztató rendszere elnyerte a tekintélyes autós zsűri, az AUTOBEST által az iparág legjobb online technológiáinak ítélt SMARTBEST 2020 díjat.

2020. november 19. 09:44

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hazánkban elsőként továbbított röntgenfelvételt egy diák 5G-n keresztül

2020. november 24. 12:01

A virtuális térben is nagyszabású startup találkozót szervezett a Hiventures

2020. november 21. 10:18

Robbanhat itthon év végén az e-kereskedelmi forgalom

2020. november 12. 15:52

EasyBID – a hirdetési bevételek növelése automatikusan

2020. november 2. 10:45
online sportfogadás