Két hónap után búcsúzik az OGEX

forrás: Prím Online, 2022. április 17. 14:15

Lezárult az Országos Gaming Expo rendezvénysorozat, amely közel két hónap alatt körbejárta hazánkat és alighanem minden látogató szívébe belopta magát programjaival, szórakoztató műsoraival és FIFA versenyével.

42 óra közvetítés, több mint 15 különböző program megyeszékhelyenként, 2,7 millió forintos összdíjazású FIFA verseny, közel 7 millió elért ember a közösségi média felületeken!

 

„Az OGEX nemcsak a látogatóknak, hanem az e-sporttal foglalkozó helyi szervezeteknek is jó lehetőséget teremtett arra, hogy élőben találkozzanak közönségükkel, jelenlegi és leendő tagjaikkal, e-sportolókkal, szülőkkel. Másik oldalról a látogatók is betekintést nyertek az e-sport szervezetek működésébe, szabályozottságába, ami főként szülői oldalról sok kérdésre, kétségre választ adott. A rendezvény fontos hozadéka, hogy első kézből tájékozódhattunk országszerte az e-sportolók és szervezeteik helyzetéről, lehetőségeiről, terveikről. Egy ilyen rendezvénysorozat után valódi tapasztalatokkal állhatunk neki a további munkának, a hazai e-sport élet fejlesztésében.” – mondta Bíró Balázs, az Egymillióan a magyar esportért Egyesület és a Magyar E-sport Szövetség elnöke.

 

 

„Komoly szervezőmunka és nagyon gyors reagálás – ez jellemezte az elmúlt 3 hónapot. Országszerte 20 rendezvényt tartottunk, ami nem jött volna létre elhivatott partnerek, helyszíni támogatók és a közvetlen munkatársaink lelkes hozzáállása nélkül. Az Országos Gaming Expo ezidáig egy egyedüllő kezdeményezés, hiszen ez az első olyan rendezvénysorozat Magyarországon, amely minden vidéki megyeszékhelyre ellátogatott. Nemcsak a játékok kipróbálásának lehetőségeit teremtettük meg, hanem komoly erőfeszítéseket tettünk azért is, hogy a látogatók megismerjék milyen tudás, milyen lehetőség rejlik magában az e-sportban mint iparágban. Természetesen ez a rendezvény a szórakozásról is szólt, amit változatos színpadi programokkal és a fiatalok által ismert és rajongott videósokkal, tartalomgyártókkal együtt valósítottunk meg” – nyilatkozta B. Szabó Edina, az Országos Gaming Expo főszervezőjének képviseletében. 

 

 

Az OGEX 2022 esport open FIFA 22 országos bajnokságának a lezárása egy elképesztő budapesti élő döntő keretein belül történt meg. A finálé egy nagyon magabiztos és egy, az utolsó pillanatig küzdő versenyző párharca volt. Szentgyörgyvölgyi Örs, játékos nevén GrislyJam ugyanis élete egyik legjobb játékát hozta, nagyszerűen adogatott, uralta a meccseket és ellentmondást nem tűrően szerezte meg élete egyik legkomolyabb trófeáját, egyúttal a 350.000 forintot jelentő fődíjat. Ezúton gratulálunk a 2. helyezett Pavlovics Márk alias TheBoy és a 3. helyezett Borkai Ádámnak, Boresznek, valamint a versenyen induló rekord számú 362 játékosnak, akik bebizonyították, hogy a FIFA játéknak továbbra is nagy létjogosultsága és jövője van a magyar e-sport piacon. 

 

A roadshow zárórendezvényének jelentős eseménye, hogy ünnepélyes keretek között itt kerültek átadásra A K&H Év Esportolója 2021 díjak. 15 kategóriában díjazták a magyar e-sport tavalyi évének kiválóságait, közülük többen az OGEX rendezvénysorozat megvalósításában is nagy szerepet vállaltak. 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Felszállóágban várja a Kékszalagot a „válságálló” vitorlázás

Alig több mint egy hét múlva kezdődik a hazai vitorlásszezon csúcseseménye, az 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj. A szervezők mintegy 600 hajóra és 3000 körüli indulóra számítanak, akik között egyre nagyobb arányban vannak azok, akik a versenyzés helyett az élményért vágnak neki a tókerülésnek. Mindez nem meglepő, hiszen az új aranykorát élő Balatonon az utóbbi években csak a kikötőhelyek száma szabott határt a hobbivitorlázás bővülésének. A szakértő szerint pedig a gazdaság felett gyülekező fellegek sem hoznak majd jelentős visszaesést ilyen téren.

2022. július 5. 18:42

Új ajánlatokkal jelentezik a Telekom

Vajon hogyan tudnánk még elégedettebbé tenni az ügyfeleinket és még magasabb minőségű szolgáltatást, vagy terméket biztosítani nekik? – teszi fel a legtöbb cégvezető a kérdést, legyen szó akár most induló, akár több éve jól működő vállalkozásról. Miközben a fejlesztés és a fejlődés vállalkozásonként mást és mást jelent, a digitális megoldások szerepe mindenhol és minden ponton ugyanúgy felértékelődött, kulcsfontosságúvá vált: a Telekom most arra vállalkozik, hogy egy online követhető „átalakító show” segítségével megmutassa, hogyan járul hozzá a digitalizáció a vállalkozások fejlődéséhez, amit a Telekom új üzleti ajánlatokkal és megoldásokkal is támogat.

2022. július 5. 17:01

Elérhetővé tette a Profession.hu a cégekről szóló munkavállalói értékeléseket

Az elmúlt hónapok során az álláskeresőknek lehetőségük nyílt jelenlegi vagy korábbi munkahelyük minősítésére a Profession.hu felületén, amelynek eredményeként összeállt egy olyan céges értékeléseket tartalmazó oldal, ahol a legtöbb magyar vállalat megtalálható. Már 2 600 olyan munkahely szerepel az adatbázisban, amely legalább 3 különböző felhasználótól kapott visszajelzést. Az álláskeresési portál célja olyan, munkaadói moderálás nélkül közvetített értékelések közzététele, amelyek valós munkavállalóktól származnak; a véleményezők kilétét megőrzik – a felületen név nélkül lehet pontozni.

2022. július 5. 15:26

Azon dolgozik egy magyar, hogy mudi, puli és border collie LEGO figura is készüljön

Különleges játék kutyafuttatót és új kutya figurákat is tervezett egy fiatal magyar formatervező mérnök. Szalay Péternek tízezer támogatói szavazatra lenne szüksége ahhoz, hogy megvalósíthassa gyermekkori álmát és igazi LEGO tervező legyen. Fotón mutatjuk a különleges játék látványterveit.

2022. július 5. 13:58

Túl a százezren az okoseszközzel fizetők száma a K&H-nál

Átléptek egy határt a K&H-sok: májusban már 100 ezer felett volt az okoseszközzel fizetők száma, ami majdnem háromszorosa az egy évvel korábbinak. A vásárlások száma ennek köszönhetően masszív emelkedést mutat, az Apple Pay-hez, Google Pay-hez, Xiaomi Pay-hez és Garmin Pay-hez köthető tranzakciók száma 18 százalékkal nőtt áprilishoz képest. Az Apple Pay- és Google Pay-forgalom pedig éves szinten 150, illetve 883 százalékkal nőtt. A K&H-sok az országos bővülést is felülmúlták, az első negyedévben 302 százalékkal több alkalommal 292 százalékkal nagyobb összeget költöttek, mint egy évvel korábban, ehhez képest a teljes piac 158 és 177 százalékkal bővül. 

2022. július 5. 12:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24