Mio tippek, hogy ne legyél egyedül

forrás: Prím Online, 2019. március 24. 09:55

Sokak álma a jogosítvány, és meg is tesznek mindent, hogy a rózsaszín plasztik kártya végre az övék legyen. De az igazi kihívások csak ez után jönnek! Kezdő vezetőként, oktató nélkül, egyedül lenni az autóban, a hömpölygő forgalom közepén, egyszerre felemelő és sokkoló érzés. 

Több ezer kilométer, mire fokozatosan összegyűlnek a kellő tapasztalatok, kialakul a rutin. Jó lenne a kétértelmű helyzeteket utólag megbeszélni, kérdezni, tanácsot kérni valakitől. Vagy csak tudni, hogy nem vagyunk egyedül és valaki vigyáz ránk. Hasznos útitársként ebben is segítenek a számos beépített extrával felszerelt Mio fedélzeti kamerák – akár kezdő, akár gyakorlott sofőrök vagyunk.

 

Nézzük vissza közösen!

A kezdő gépjárművezetők – gyakran képességeik túlbecslése miatt – nagyjából kétszer annyi balesetet okoznak, mint rutinos társaik. Magyarországon a friss jogosítványosok aránya a járművezetői engedéllyel rendelkező között körülbelül 4–5 százalék, viszont arányukhoz képest a baleseteknek éppen a dupláját, 8–10 százalékát okozzák. Hogyan segíthet egy fedélzeti kamera? A Mio MiVue menetrögiztő kamerákkal akár Full HD felvételeket készíthetünk az első utakról, a felvétel visszanézése pedig sok szempontból is hasznos: elemezhetjük a vezetéstechnikát, segíthetünk a rossz beidegződések elkerülésében, tanácsot kérhetünk a nem várt helyzetek kezelésére.

 

 

Kulcsszó a figyelem!

Még gyakorlott vezetőként is fejtörést okozhat, hogy most éppen főúton vagyunk-e, vagy sem, vagy előfordulhat az is, hogy elkerülte figyelmünket a menetközben megváltozott sebességhatár. Az extrákkal felszerelt MiVue kamerák ilyenkor is segítik a bizonytalan kezdő sofőrt, hiszen figyelmeztetik a sebesség betartására, amennyiben túllépi azt. Ezzel egyszerre védhetjük ki az esetleges gyorshajtási csekkek érkezését és fontos lépést teszünk a biztonságosabb vezetésért is.

 

Óvatosabbak vagyunk, ha vesz a kamera

Egy iowai egyetem felmérése szerint, azok a kezdő vezetők, akik fedélzeti kamerát használtak az autójukban, 88%-al kevesebb balesetet okoztak, mint azok a társaik, akik kamera nélkül vezettek. Az eredmény pszichológiai oldalát hosszasan lehetne elemezni, de vitathatatlan előnye a kamerafelvételnek, hogy az ember körültekintőbb, amikor tudja, hogy utólag is láthatják, mit csinált a volán mögött. A MiVue C320 kamera 130 fokban rögzítő lencséi minden eseményt felvesznek és segítenek a kétséges helyzetek hatékony intézésében. 

 

 

Megbízható szemtanú 

Nem szívesen gondolkozunk ilyesmiben, de ha mégis megtörténik egy koccanás vagy baleset, jól jön, ha megbízható bizonyítékunk van arra, hogy ki a felelős. Ezzel elkerülhetjük az „én azt láttam”, „nekem úgy tűnt” jellegű szemtanú vallomásokat, gyorsabban tudunk intézkedni biztosítási ügyekben is. Ha teljes körű gondoskodást szeretnénk, a kiválasztott MiVue fedélzeti kamera mellé szerezzünk be egy MiVue A30-as hátsó kamerát, amellyel az autó mögött is rögzíthetjük az eseményeket.

 

Nem vagy egyedül 

Visszatartó ereje is lehet a fedélzeti kameráknak: gyakori tapasztalat, hogy közlekedési konfliktus esetén egy az autójából kipattanó, önbíráskodni készülő autós a kamera láttán visszavonulót fúj, tartva attól, hogy esetleg kompromittáló felvételek készülhetnek róla. A kamera jó szolgálatot tesz akkor is, ha autónkat magára hagyjuk az utcán, vagy a parkolóban. A parkolási üzemmóddal ellátott MiVue kamerák mindig éberen figyelik autónkat és tiszta felvételt készítenek távollétünkben a kocsi körül történő eseményekről, amit bármikor vissza tudunk nézni.

 

További információ a MiVue menetrögzítő kamerákról a Mio Magyarország weboldalán, a https://www.mio.com/hu_hu/ oldalon található. A MiVue menetrögzítő kamerák webshopokban és több elektronikai áruházban elérhetők.

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Átlátszó OLED kijelzőkoncepciót mutatott be a Panasonic

A Panasonic a világ legnagyobb és legrangosabb bútor és életstílus kiállításán, a Salone del Mobilén mutatta be átlátszó OLED kijelzőkoncepcióját. Az innovatív koncepciót a svájci Vitra bútormárka standjának részeként állították ki. 

2019. április 12. 15:53

A HTC Vive és kiegészítői már hivatalosan is megvásárolhatók Magyarországon

A HTC VIVE 2019 tavaszától már hivatalosan is elérhető Magyarországon. A HTC Vive és a HTC Vive Pro teljes VR megoldást biztosító rendszerek vezeték nélküli VR kontrollerekkel, room-scale technológiával és headsettel - amelyek beépített kamerával érkeznek - együtt biztosítanak teljes körű, magával ragadó virtuális valóság élményt.

2019. április 9. 19:47

Jól szerepelt az LG a 2019-es Red Dot Awardson

Az idei Red Dot Awards dizájnversenyen is számos elismerést érdemeltek ki az LG Electronics (LG) termékei. Ezúttal 29 modell formatervét díjazták, amelyből kettő — a világ első feltekerhető tévéje, az LG SIGNATURE OLED TV R és az LG SIGNATURE alulfagyasztós hűtő — kategóriájának élén végzett, a legjobb dizájnnak kijáró Best of Best elismeréssel. A Red Dot az egyik legrégebbi, legnagyobb elismerésnek örvendő iparági dizájnmegmérettetés a világon, ahová az idén 55 országból több mint 5500 terméket neveztek be. 

2019. április 9. 18:21

Megérkezett a Samsung Q hangprojektor sorozat, a QLED TV-k tökéletes kiegészítője

A Samsung bemutatta az új, Harman Kardon tanúsítvánnyal rendelkező HW-Q70R és HW-Q60R prémium hangprojektorait. A soundbarok Samsung Acoustic Beam technológiával és új, Adaptív Hang funkcióval érkeznek a jobb hangzás és a még okosabb csatlakoztathatóság érdekében. A Samsung Audio Lab és a Harman Kardon együttműködésével alkotott készülékek minden eddiginél okosabbak és lenyűgöző hangzást biztosítanak, így teremtenek valódi házimozi-élményt. A készülékek Magyarországon 2019 áprilisától érhetők el.

2019. április 3. 17:27

A felhasználók egészségére figyelnek a Watch GT és a Band sorozat legfrissebb tagjai

A Huawei Fogyasztói Üzletága bemutatta a Watch GT sorozat legújabb okoseszközeit. A Classic és Sport Edition okosóra a korábbi változatokhoz hasonlóan 1,39 hüvelykes AMOLED HD érintőkijelzővel, míg az Elegant Edition kisebb, 1,2 hüvelykes, 390x390 felbontású AMOLED HD kijelzővel érkezik. A Sport típusú okosóra egy töltéssel és optimális használat esetén akár 30 nap üzemidőt tesz lehetővé a felhasználó számára, edzés és munka közben egyaránt. A gyártó a Watch GT legújabb darabjai mellett szintén Párizsban mutatta be a felhasználók egészségi és fittségi állapotát valós időben monitorozó új okoskarkötőjét, a Huawei Band 3-at. 

2019. április 2. 17:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

2040-re már több elektromos autót helyeznek forgalomba, mint hagyományos járművet!

2019. április 17. 11:04

Van kedvenc webáruházad?

2019. április 9. 12:46

Elindult a jelentkezés a Nagy Digitális Kalandra

2019. április 2. 08:54

MagyarBrands díjas a Cellum

2019. március 21. 11:06
cloudappsportal.com