Petabájt-nagyságrendű adattárolás a Fujitsutól

forrás: Prím Online, 2018. november 3. 09:13

A Fujitsu napokban bevezetett ETERNUS DX8900 S4 tárolórendszere meghonosítja az adatközpontban a flash-technológiára optimalizált, petabájt-nagyságrendű adattárolást. 

Az új generációs rendszer csökkenti a komplexitást: megszünteti a különböző tárolószintek kialakításának igényét az eltérő feladatokhoz, és egy rendszerbe konszolidálja az elkülönülő tárolószigeteket, észszerűsítve ezzel a „puha” átállást az all-flash adatközpontra – akár petabájtos nagyságrendű feladatoknál is.

 

Az adatkapacitás növekedésével a vállalatoknak korábban elképzelhetetlen információmennyiséget kell tárolniuk. Az adattömeg növekedése mögött olyan technológiák állnak, mint például a dolgok internete (IoT), a hálózatperemi számítástechnika, a virtuális valóság, a fejlett analitika, a robotika, a gépi tanulás és a mesterséges intelligencia. E technológiák mindegyike óriási strukturált és strukturálatlan adatmennyiséget generál. Az exponenciális növekedés nyomán beköszönt a petabájtok korszaka. Egy petabájt 1000 terabájtnyi vagy 1 millió gigabájtnyi adatnak felel meg. 

 

 

Az adatok mennyiségét tovább duzzasztja az adatközpontok konszolidációjának és virtualizálásának trendje, amelynek hátterében a tőkeberuházások és a működési kiadások csökkentésére való törekvés áll. Ahhoz, hogy a nagyvállalati alkalmazások (pl. OLTP, adatbázisok és ERP) adatait konszolidálni lehessen, olyan nagy teljesítménysűrűségű, skálázható, megbízható és rugalmas tárolókra van szükség, amelyek több szolgáltatási szintet is képesek kiszolgálni, és nagyfokú automatizációval működnek. 

 

A Fujitsu legújabb generációs ETERNUS DX8900 S4 tárolója megfelel ezeknek a követelményeknek. A minden adatot tárolni képes rendszerrel a vállalatok felkészülhetnek a petabájtos nagységrendű adattárolásra – ahol már csak az all-flash technológiájú megoldások tudják biztosítani az elvárt hozzáférést és válaszidőt. Az all-flashre való átállás a forgó lemezek kiiktatásával mérsékli az adatközpont energiafogyasztását, és ezen keresztül a hőkibocsátást és a hűtési igényt. 

 

„Három éven belül az összes adat 50%-át flash-alapú rendszereken fogják tárolni az adatközpontban, és gyors ütemben általánosan elfogadottá válik a flash-technológia használata, Az új, flashre optimalizált ETERNUS DX8900 S4 tároló támogatja a legújabb 30 TB-os SSD-meghajtókat. Élvonalbeli teljesímténye* így masszív skálázhatósággal párosul. Ebből eredően az ETERNUS ideális megoldást kínál napjaink digitális nagyvállalatainak a tárolóinfrastruktúra konszolidálásához és az adattömeg növekedésének kézbentartásához.” – nyilatkozta Olivier Delachapelle, a Fujitsu adatközponti termékkategóriáért felelős vezetője az EMEIA-régióban. 

 

A többszörösen redundáns, horizontálisan bővíthető (scale-out) architektúrájú ETERNUS DX8900 S4 a csúcsteljesítmény és az üzletmenet-folytonosság érdekében moduláris skálázhatóságot biztosít (kétkontrolleres konfigurációtól egészen 24 kontrollerig). Lehetővé teszi a lemezek és a flash-meghajtók vegyes használatát a kapacitás, az adathozzáférési sebesség és a költségek egyensúlyának megteremtéséhez. Nagy előrelépést jelent a teljes egészében flash-technológiájú adatközpontra való átállás útján, hogy akár egy ETERNUS tárolóval is 10 millió IOPS teljesítmény és 140 PB flash-kapacitás érhető el – ami az elődtermék kapacitásának duplája. 

Az ETERNUS DX támogatja az átállást a teljes egészében flash-technológiájú adatközpontra 

Az ETERNUS DX8900 S4 SSD- vagy HDD-meghajtókra, vagy a lemezek és a flash kombinációjára is konfigurálható, és teljes körűen kompatibilis az ETERNUS AF all-flash tömbökkel. Az NVMe (Non-Volatile Memory express) technológiára épülő, 307,2 TB maximális kapacitású Extreme Cache gyorsítótára nagyobb sebességű adatolvasással fokozza a teljesítményt.

 

Szolgáltatásminőség (QoS) és hardveresen gyorsított adatmennyiség-csökkentés 

Az ETERNUS DX8900 S4 fokozza a hatékonyságot, minden tömörítést hardveresen hajt végre, és akár hatszorosára is képes javítani a teljesítményt. Horizontálisan bővíthető (scale-out) konfigurációban a teljesítmény minden újabb vezérlőmodul hozzáadásával növekszik. 

 

A Fujitsu új rendszere gondoskodik róla, hogy a különböző feladatok és tárolószintek konszolidálása ne rontsa az alkalmazásteljesítményt, és az adminisztrációs igényt is a minimura szorítja. Beépített QoS-funkcionalitása kezeli a CPU-prioritások automatikus beállítását, a sávszélesség megadott válaszidő-igény szerinti kiosztását és tárolószintekhez rendelését. A teljesen automatizált QoS-funkciók és az adatmennyiség-csökkentő technológiák révén az ETERNUS DX8900 S4 ideális tároló nagyvállalati alkalmazásokhoz (OLTP, adatbázisok, ERP, adatanalitika és nagy teljesítményű számítástechnika). 

 

Rugalmas átállás és katasztrófa utáni visszaállás 

A beépített többszörös redundancia teljes körű nagyvállalati kategóriájú védelmet biztosít a lemezek, vezérlők, interconnect-egységek vagy akár a teljes rendszer meghibásodása esetén. A „nulla leállási idejű” migráció, a snapshot-készítés, a távreplikáció és az átlátható átállás (failover) fenntartják az üzletmenet folytonosságát. A Fujitsu ETERNUS termékcsaládjának architektúrájára épülő kisebb ETERNUS DX vagy ETERNUS AF rendszerek adatai egyszerűen replikálhatók az ETERNUS DX8900 S4 tárolóra, ami költséghatékony átállást és rugalmas katasztrófa utáni visszaállítást biztosít a fiókirodák és a földrajzilag szétszórt leányvállalatok számára. 

 

Ár és piaci bevezetés

A Fujitsu ETERNUS DX8900 S4 tároló 2019 januárjától lesz kapható.

 

___________

* A Fujitsu ETERNUS DX8900 S4 maximális be-/kimeneti teljesítménye 10 millió IOPS (8 KB Random Read Miss mellett), támogatott maximális nyers all-flash kapacitása pedig 141 558 TB. A Fujitsu flash-kínálatának szerverei és tárolórendszerei következő generációs hálózati és automatizációs eszközökkel együtt alkalmazva támogatják az átállást az all-flash adatközpontokra. Az átállással a vállalatok gyorsíthatják alkalmazásaikat, mérsékelhetik működési költségeiket, csökkenthetik a komplexitást és javíthatják folyamataik hibatűrését.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az Accenture robotasszisztenssel segíti a betegek ellátását

Az Accenture két interaktív virtuális robotasszisztenssel bővítette Intelligent Patient Platformját. Ella és Ethan olyan asszisztensek, akik folyamatosan tanulnak és képzik magukat a mesterséges intelligencia (AI) által, képesek intelligens javaslatokat tenni a betegek, az egészségügyi szolgáltatók és az ápolók közötti interakciókra. A vállalat a betegek egészségi állapotának javítására és kellemesebb körülmények biztosítására fejlesztette ki a botokat.

2018. november 12. 19:30

Az ABB okos DC töltőrendszert mutatott be az eMove 360° kiállításon

Az ABB olyan távvezérelhető, kompakt, fali DC töltőt mutatott be az e-mobilitás kiemelke-dő eseményén Münchenben, amely nagy teljesítménnyel képes közvetlenül a jármű ak-kumulátorát tölteni. 

2018. november 12. 16:07

Prémium VR megoldást mutatott be a HTC VIVE

A HTC VIVE új, vállalati környezetbe szánt prémium VR megoldást, hozzá új platformot és hardvert valamint egy kereskedelmi forgalomban elérhető szoftvert jelentett be. A bejelentés újfent megerősít a Vive elkötelezettségét aziránt, hogy a vállatok számára, azok méretétől függetlenül biztosítson kiváló termékeket és szoftveres szakértelmet, mindezt kiváló VR hardverrel párosítva. 

2018. november 12. 13:25

Hazai orvostechnológia startupok mutatkoztak be az Egyesült Államokban

Ötvenedik alkalommal rendezték meg az Amerikai-Magyar Orvosok Szövetségének (HMAA) konferenciáját a floridai Sarasota-ban, melynek keretében magyar orvostechnológiai innovációk is bemutatkoztak a Startup Campus, a Rocket Shepherd és a Magyar Nemzeti Kereskedőház közreműködésével.

2018. november 12. 09:44

Amerikai óriáscégnek szállít rendszámfelismerőt az OTT-One Nyrt.

Az Egyesült Államok parkolási piacának közel negyedét lefedő T2 Systems, Inc. technológiai szolgáltatóval, továbbá a parkolóházak call centereinek automatizálásában élenjáró Umojo-val is megállapodást kötött amerikai értékesítési partnerén keresztül az OTT-One Nyrt..

2018. november 12. 08:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Windows 10 Professional olcsón és ingyenes kézbesítéssel

2018. november 8. 16:27

eTrends Monitor: a készpénzmentes fizetés már népszerűbb a netezők körében

2018. október 8. 10:12

Videót vetít, kezet fog, ölel, táncol a robot

2018. szeptember 21. 14:07

Mely területeken jelenti a fejlődés motorját a nyílt forráskód

2018. szeptember 19. 14:18
cloudappsportal.com