Red Bull Air Race élmény a Google segítségével

forrás: Prím Online, 2018. június 21. 12:18

Páratlan élménnyel gazdagodhatnak a motorsport rajongók: a Google és a Red Bull Air Race elindította a világ első, virtuális valóságra épülő repülési élményét, amely valós adatok segítségével a repülés új dimenzióját hozza el a sport szerelmesei számára. A Google Daydream VR platformján elérhető Red Bull Air Race LIVE VR által a nézők minden eddiginél közelebb kerülhetnek a Red Bull Air Race Világbajnokság száguldó gépeinek versenyéhez – élőben és felvételről egyaránt.

A Red Bull Air Race sorozatában a világ legjobb műrepülő pilótái versengenek egymással. A leggyorsabb, legfürgébb és legkönnyebb sportrepülőkben ülő pilóták 25 méter magas légi kapukból kialakított alacsony versenypályán navigálnak akár 370 kilométer/órás sebességgel és időnként 10 G-s terhelés mellett. A sebesség, precizitás és szakértelem ilyenfajta kombinációja korábban csak a világ legkiválóbb pilótái számára volt elérhető. Ám mostantól a rajongók is átélhetik a versenyzés izgalmát az egyedi, élő VR élmény segítségével. A Google-lel szorosan együttműködve kifejlesztett program újfajta közvetítési módot teremt a sporteseményekhez.

 

Valódi repülés, valódi adat, valós idejű VR

A Red Bull Air Race LIVE VR egyenesen a pilótafülkéből közvetíti a valós idejű távolságmérési adatokat, a program ezek alapján egy 360° fokos virtuális valóságot teremt meg, így a nézők különböző szögekből és nézőpontokból is bepillantást nyerhetnek a versenybe. A VR élmény a pilóták valós repülési adatait használja fel, mint például a földrajzi szélesség, hosszúság, forgás, zuhanás/ereszkedés és repülési sebesség. A program ezeken az adatokon keresztül teremti meg a lélegzetelállító látványt és érzékelteti a repülés valódi dimenzióit, továbbá a rajongók nyomon követhetik a pilóta sebességét és a rá eső G-terhelést is.

 

 

A Google mobil platformja, a Daydream olyan minőségi VR kontenteket kínál, amely mindenki számára elhozza a virtuális valóság élményét. A Daydream View headset és bármely Daydream kompatibilis okostelefon a nézőket egyenesen a Red Bull Air Race pályájára repíti. A Daydream kontrollert használva a felhasználók könnyedén navigálhatnak végig a pályán, szabadon választva a különböző nézőpontok közül, beleértve a pilótafülkét is. Most először valósul meg adatközvetítés a platformon, így a rajongók a már lezajlott versenyeken mellett élőben vehetnek részt a 2018-as Red Bull Air Race világbajnokság futamain is.

 

„A Red Bull Air Race Világbajnokság pilótáiként nekünk van a legizgalmasabb dolgunk a világon. A rajongók eddig kívülről láthattak minket, belülről viszont nem igazán. Az applikáció mindezt megváltoztatja! Azoknak, akik otthonról követik a versenyt, lehetőségük lesz velem repülniük. Ez egy olyan különleges élmény, amelyre eddig nem volt példa,” - fejtette ki a Red Bull Air Race Master Class pilótája, Michael Goulian. „Szerintem a rajongók a legjobban azt fogják élvezni, hogy látják majd, milyen közel repülünk a pilonokhoz, mennyire gyorsan repülünk, és hogy milyen nagy szögeket teszünk meg a kapukon áthaladva.”

 

 

Éld át újra a 2017-es évad fináléját

A Red Bull Air Race LIVE VR jelenleg több mint 40 repülést tartalmaz a Red Bull Air Race Világbajnokság 2017-es szezonzárójáról, amit a híres Indianapolis Motor Speedway-en rendeztek meg. Az egyik kiemelt futam Joshide Muroja repülése, aki az utolsó menetben pályarekordot állított fel, és itt szerezte meg 2017-es világbajnoki címét. A rajongók és a pilóták is izgatottan várták, hogy kipróbálhassák a Daydream VR élményt, amit egy külön kijelölt helyen tekinthettek meg.

 

„Ez tényleg hihetetlenül hasonlít arra, ami a valóságban történik. Nagyon fogja élvezni mindenki,” - mondta a japán Joshide Muroja, miután kipróbálta a Red Bull Air Race LIVE VR-t. A Master Class cseh pilótája, Martin Šonka, a 2017-es világbajnokság második helyezettje rámutatott a csapatok számára biztosított előnyökre is: „Lenyűgöző! Nagyszerű eszköz nem csak a nézőknek, de nekünk pilótáknak is, mivel így láthatjuk a hibáinkat, amiket a korábbi repüléseink alkalmával elkövettünk, és megtalálhatjuk a megoldást. Ez a technológia számunkra is segítség lehet.”

 

A Red Bull Air Race LIVE VR élmény a Daydream komptibilis okostelefonokon (pl. Pixel), és Daydream View headseten érhető el a Google Play Store-on keresztül. A headset-et forgalmazó országokban a rajongók ingyen letölthetik az applikációt és újra átélhetik az indianapolis-i finálé izgalmait. A nézőknek 2018-tól élőben is lehetőségük van VR-on követni a világbajnokság versenyeit, így olyan izgalmas helyszíneken csatlakozhatnak a pilótákhoz, mint Budapest vagy Kazany.

 

A Daydream View jelenleg Ausztráliában, Kanadában, Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Japánban, Koreában, Puerto Rico-ban, Spanyolországban, Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban elérhető.

 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A RIFT ESPORTS célja: kiharcolni az indulást az Európa-bajnokságon

Európa egyik legmeghatározóbb e-sport Ligája, az Esports Balkan League (EBL) harmadik szezonja vette kezdetét július 9-én. A kimondottan Közép- és Délkelet-Európára koncentráló bajnokságban idén új magyar csapat debütált, a RIFT ESPORTS, amely egészen az Európa-bajnokságig szeretne menetelni. 

2018. július 16. 15:59

Közeledik a türelmi időszak vége az online számlaadat-szolgáltatás kapcsán

Bár július 1-jén életbe lépett az oline számlaadat-szolgáltatási kötelezettség, az adóhatóság július 31-ig haladékot adott azoknak, akiknek még nem sikerült megteremteniük a teljesítéshez szükséges feltételeket. A bírság alóli mentesülés azonban a hónap végéig is feltételekhez kötött, amely szerint regisztrálni kell a NAV online számla rendszerében, illetve a jelentési kötelezettség alá tartozó számlaadatoknak utólag, legkésőbb július végéig be kell érkezniük a hatósághoz.

2018. július 16. 14:42

Két hétig ingyen nézhető a Mozi+ csatorna

Két hétig korlátlanul érhető el a TV2 Csoport filmcsatornája, a Mozi+ a MinDig TV nézők számára. Július 16. és július 29. között a 15. programhelyen 750 ezer háztartásban számos szuperfilmet és régi klasszikust láthatnak ingyenesen a MinDig TV nézői.

2018. július 16. 10:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Véget ért a teljesen megújult CEBIT 2018

2018. június 25. 10:09

A Media Markt és Lumenet az Év Internetes Kereskedői 2018-ban

2018. június 6. 15:17

Forbes: 1,1 milliárd dollárral nőtt a Huawei márkaértéke egy év alatt

2018. május 29. 09:52

100 millió dolláros tőkeinjekciót kapott a HMD Global

2018. május 22. 15:16
cloudappsportal.com