Rejoy: Kimagasló forgalom az idei Black Fridayen

forrás: Prím Online, 2023. november 24. 12:56

A idei Black Fridayen négyszer annyi készüléket adott el, és ötször nagyobb forgalmat bonyolított a bevizsgált, felújított okostelefonokra és táblagépekre specializálódott piactér, a Rejoy.hu.

A garanciával megvásárolható, felújított okostelefonok és táblagépek kereskedelmére specializálódott Rejoy.hu idei Black Fridayén mintegy négyszer annyi felújított készülék talált gazdára, mint tavaly, ezek értéke pedig ötszöröse volt a 2022-es fekete pénteki akciós napokénak. A társaság kilencezer darab akciós termékkel készült a fekete péntekre, amely készletnek 70 százalékát az év legalacsonyabb árain kínálta az eMAG Ventures pénzügyi befektetését élvező startup.

 

A felújított készülékek iránti növekvő fekete pénteki kereslet összhangban van az iparági trendekkel is, hiszen a Counterpoint Research legfrissebb elemzése szerint az új mobilkészülékek forgalma keleti-európai régióban 15 százalékkal esett vissza. Ugyanez az elemzőcég a felújított iPhone-ok forgalmának globális, 16 százalékos forgalomnövekedését mutatta ki a tavalyi évre.

 

Másfél hónapnyi eladás mindössze négy nap alatt

 

Több mint négy napos kampánya során a Rejoy.hu 338 millió forint értékben adott el okostelefonokat a társaság - a piactéren ilyen mennyiségű készülék 45 nap alatt talál gazdára. A 2023-as Black Fridayen eladott készülékek 92% százaléka volt Apple gyártmányú, és csak 8 százaléka androidos modell, a Rejoynál idén  legnagyobb számban az 25-34 éves és 45-54 éves korosztályba tartozó vásárlók rendeltek felújított okostelefont fekete pénteki akcióban.

 

 

Nem a legolcsóbb iPhone-ból vették a legtöbbet 

 

A fekete pénteki eladások alapvetően hozták a papírformát, de néhány meglepetéssel is szolgáltak: a toplista első három helyét a négy éves iPhone 11 modell vezeti a legkedvezőbb ára révén, a második helyen a 2020-as iPhone 12 követi, a harmadik helyre pedig a 2021-ben debütált iPhone 13 alapmodellt került.

 

Ennél érdekesebb, hogy a negyedik legnépszerűbb készülék az iPhone 14 a Pro kiadása, amely jóval megelőzi a csupán nyolcadik helyre befutó alapmodelljét. Az utóbbi három évben kiadott legkedvezőbb árú iPhone, a 2020-as SE modell csupán az ötödik legnépszerűbb modell lett.

 

A Rejoy 2023-as Black Fridayának készüléktoplistája:

1. iPhone 11

2. iPhone 12

3. iPhone 13

4. iPhone 14 Pro

5. iPhone SE 2020

6. iPhone 12 mini

7. iPhone 8

8. iPhone 14

9. iPhone 6

10. iPhone 13 Pro

 

"Az idei Black Fridayünk tavalyihoz képest ötszörös forgalma remekül szemlélteti azt, hogy egyetlen esztendő alatt jelentősen nőtt a felújított mobilok elfogadottsága Magyarországon. Míg a Rejoy hazai indulásakor a legolcsóbb iPhone-ok dominálták az eladásokat, a fekete pénteki eladási listánkat már a nagyobb tudású, drágább készülékek vezették, a top 10-be pedig már két prémium modell is bekerült" – kommentálta a Rejoy.hu fekete pénteki eredményeitt Blaumann Bence, a társaság ügyvezetője.

 

Várhatóan a következő hetek során számos fekete pénteki vásárló elküldi majd a Rejoynak korábbi, már nem használt okostelefonját. A Black Friday végeztével a társaságnál kezdetét vette a soron következő készülékfelvásárlási kampány annak érdekében, hogy a karácsonyi vásárlási szezonban is folyamatos legyen a felújított készülékek ellátása.

Kulcsszavak: okostelefon Rejoy

Mobiltelefon-készülék ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A HONOR átfogó, mesterséges intelligencia-alapú stratégiát vitt az idei MWC-re

A HONOR Barcelonában mutatta be új, átfogó stratégiáját, amely a mesterséges intelligencia hajtotta, az operációs rendszereken túlmutató élményekre, és a szándék alapú felhasználó kezelőfelületekre épül. Nemzetközi partnereivel együttműködve több okoseszköz érkezését is bejelentette: a HONOR Magic6 Pro érkezése mellett a HONOR MagicBook Pro 16 AI PC-t is, ami platformszintű AI-jal felszerelve kínál emberközpontú élményeket.

2024. február 26. 16:03

Csúcskészülékeket vitt az MWC kiállításra a Xiaomi

A Xiaomi, a világ egyik vezető mobiltechnológiai innovátora Barcelonában, egy exkluzív sajtóesemény keretében bejelentette legújabb csúcsmodelljei, a Xiaomi 14 termékcsalád megjelenését. Az esemény mérföldkőnek számít a Xiaomi történetében, hiszen a vállalat soha eddig nem látott felhasználói élményt lesz képes nyújtani világszerte. Az eseményen William Lu, a Xiaomi Corporation partnere és elnöke, valamint a Xiaomi nemzetközi üzleti részlegének elnöke bemutatta a "Human X Car X Home" intelligens ökoszisztémára épülő vállalati stratégiáját. 

2024. február 26. 14:27

A HMD számára minden az emberi innovációról szól

A HMD leleplezte, milyen lesz az élet a Human Mobile Devices új dimenziójában. A HMD célja, hogy olyan telefonokat készítsen, amelyek megfizethetőek, gyönyörűek, trendik és otthon javíthatóak. Leegyszerűsítve: abban segítenek, hogy mindez egyszerre elérhetővé váljon, megfizethető áron. Olyan készülékeket gyártunk, amelyek segítenek leküzdeni a globális technológiai kihívásokat, mint az e-hulladék kérdése, és az úgynevezett „digitális kiégés”, ami egy vészesen terjedő jelenség napjainkban. Tehát minden tekintetben jobbá teszik a felhasználói élményt.

2024. február 26. 12:53

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07