Több mint 4000 diák jelentkezett a VR Expedícióra

forrás: Prím Online, 2023. április 9. 11:48

Óriási volt az érdeklődés a Lenovo Magyarország és a WWF Magyarország közös, ingyenesen elérhető digitális környezeti nevelési programja, a VR Expedíció kapcsán. Az interaktív program a digitális technológia legmodernebb eszközeit használva ismerteti meg a diákokkal Magyarország érintetlen természeti szépségeit. A programra 2021 novembere óta lehetett jelentkezni, a lehetőség pedig olyan népszerű, hogy a tervezett 4 000 fős keret mindössze néhány nap alatt betelt.

A WWF For Children környezeti nevelési programsorozat évek óta létezik, a 3x45 perces interaktív foglakozások során a WWF Magyarország önkéntesei hívják fel a diákok figyelmét a környezetvédelem fontosságára és hazánk természeti értékeire. A Lenovo ThinkReality eszközein keresztül pedig a diákok most az iskolateremből egyenesen az érintetlen hazai erdőkbe vagy akár az afrikai szavannákra léphetnek ki. Az ingyenesen elérhető programra bármelyik középiskolai oktatási intézmény jelentkezhet, a szükséges eszközöket és a technológia használatát segítő szakembereket a Lenovo Magyarország és a WWF Magyarország biztosítja az iskolák számára.

 

 

„Az iskolai környezeti nevelés kiemelten fontos, hiszen a mostani középiskolásokból néhány éven belül azok a vállalati vezetők lesznek, akik majd a bolygónk jövője szempontjából meghatározó döntéseket hozzák” – mondta el Patkó Dóra, a WWF Magyarország környezeti nevelési szakértője. „A Lenovoval együttműködve, a digitális eszközöket bevonva új távlatok nyíltak az edukációs programjaink előtt, és sokkal könnyebben tudjuk megszólítani is a gyerekeket.”

 

A Lenovo a Smarter Technology for All – Okos eszközök mindenkinek szlogenjét szerette volna gyakorlatba ültetni a WWF Magyarországgal közös program keretében, ötvözve a vállalat számára fontos fenntarthatósági szempontokkal, amelyek kiemelten fontosak a Lenovo számára: a vállalat 5 éves tervében szerepel többek között, hogy globális üzleti tevékenységük villamosenergia-ellátásának 90 százalékát megújuló erőforrásokból biztosítsa, továbbá 1 millió tonnával csökkentse ellátási láncának üvegházhatásúgáz-kibocsátását.

 

 

 „A Lenovo az elmúlt több mint 10 évben számos olyan vállalást határozott meg, amely a fenntarthatóbb működéshez járul hozzá” – mondta el Lukács Anita, a Lenovo Magyarország ügyvezető igazgatója. „Természetesen amikor a jövőre gondolunk, akkor gondolnunk kell annak a korosztálynak az oktatására is, akikre a bolygónkat hagyjuk majd. Ez a generáció nagyon fogékony az okoseszközök használatára, így azt gondolom, hogy a VR Expedícióval  a Lenovo eszközei a vállalat edukációs és fenntarthatósági törekvéseit egyaránt támogatják.”

 

A Lenovo eszközein keresztül azok a diákok is meg tudnak ismerkedni az ország természeti kincseivel, akiknek egyébként nem lenne lehetősége eljutni ezekre a helyekre.

 

„A digitális eszközöknek fontos és hasznos szerepe lehet az oktatásban, ha megfelelően használják őket.” – mondta el Rózsa Gábor, a Belügyminisztérium Digitális Módszertani és Fejlesztési Osztályának osztályvezetője. „A technológia segít felkelteni a gyerekek érdeklődését, sokkal közelebb hozza számukra az információkat, mintha csak könyvből olvasnák, vagy hallanák azokat, a vizuális élmény pedig átélhetőbbé és könnyebben memorizálhatóvá teszi az ismereteket. A VR Expedíció keretében a szakmaiságról a programba bevont szakemberek gondoskodnak, a virtuális valóságnak köszönhetően pedig a diákok a gondosan összeállított tananyagot sokkal nyitottabban fogadják.”

 

A VR szemüvegekben rejlő potenciált jelzi, hogy a program első és második etapja is betelt, de várhatóan a későbbiekben még többeknek nyílik majd lehetősége a VR által nyújtott speciális tanulási eszközöket alkalmazni, ezért érdemes figyelni a WWF Magyarország weboldalát

 

A VR Expedíció edukációs programról az alábbi videóból tudhat meg többet:

 

 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A HONOR most már Európa 5 legsikeresebb okostelefon márkáinak egyike!

2023 utolsó negyedévében az európai okostelefon-értékesítés mérsékelten ugyan, de 3%-kal csökkent éves szinten, a HONOR azonban bámulatos, 116%-os növekedéssel zárta az évet. 

2024. február 25. 15:39

Maradj motivált és hozz ki magadból még többet az új Samsung Galaxy Fit3 aktivitásmérővel!

A Samsung bemutatja a legújabb, széles körben elérhető Galaxy Fit3 aktivitásmérőjét, amely a vállalat továbbfejlesztett egészségmegőrző technológiájával mindenkit arra ösztönöz, hogy jobban érezze magát és egészségesebb életmódot folytasson. Az alumíniumvázzal és szélesebb kijelzővel érkező Galaxy Fit3 okoskarkötőkön a felhasználók éjjel-nappal, közvetlenül csuklójukról követhetik nyomon az alvás vagy edzés során mért, egészségüket és jóllétüket érintő információkat.

2024. február 25. 13:50

Az európai és a magyar vásárlók közül is egyre többen választanak high-end okostelefont

Egy friss piacelemzés szerint európai szinten jelentősen nőtt a felső kategóriás okostelefonok eladott darabszáma, tízből négy készülék a tavaly évvégi szezonban már ezek közül került ki. A fejlett fotós-videós, gaming képességeket, nagy tárhelyet, extra hosszú üzemidőt kínáló prémium modellek részaránya a Rejoy.hu-nál is érezhetően nőtt, 2023 utolsó negyedévben minden harmadik vásárló high-end készüléket választott a felújított kínálatból.

2024. február 25. 12:04

Van élet 1 millió dollár alatt – újraformálódik a startup piac

Az elmúlt évben jelentősen zsugorodott a nemzetközi és a hazai startup piac a befektetéseket és a csapatok számát illetően is. A start it @K&H vezető nagyvállalati inkubátor szerint azonban az óvatosabb hozzáállás átrendeződést, az úgynevezett unikornisok mellett a kisebb csapatok felértékelődését hozhatja magával, az egyre inkább MI vezérelte megoldások mellett. Az inkubátorprogram a következő féléves fejlesztési időszakban ezért a digitális innovációkra fókuszál, és IT kihívást is hirdet azoknak, akiknek még nincs konkrét ötletük, de belekóstolnának a vállalkozásindítás és a startupok világába.

2024. február 25. 10:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07