Tovább bővíti a PC-s és a mobil gaming határait a Razer

forrás: Prím Online, 2020. január 8. 16:30

A Razer, a világ vezető, gamereknek szánt lifestyle márkája bejelentette az új Razer Kishi univerzális mobil-játékvezérlőket, a Razer Sila 5G Home Routert, a Razer Tomahawk Gaming Desktopot, valamint a több játékkiadóval és technológiaszolgáltatóval együttműködésben létrehozott, új Razer Eracing Simulator koncepciót.

 

A Razer meghívja a látogatókat, hogy a Razer CES standján (#21000) egy külön zónában élvezzék ki a felhőalapú játékélményt, bepillantást nyerjenek az NVIDIA GeForce NOW felhőalapú játék-technológiájába, megismerjék a Razer piacvezető játékrendszereit - köztük az új moduláris, rendkívül kompakt asztali gamer gépet - és részt vegyenek egy háromkörös kihíváson a Razer Eracing Simulatoron.

 

Megnyitja az utat a nagy teljesítményű felhőalapú játékok előtt

A gamer hardverek, szoftverek és szolgáltatások vitathatatlanul vezető innovátoraként a Razer arra törekszik, hogy felkészítse a játékosokat a felhőalapú és a mobil gaming jövőjére. A nagy teljesítményű beviteli eszközök és infrastrukturális megoldások egyedülálló ökoszisztémájának létrehozása érdekében a vállalat bemutatja a Razer Kishit, iOS és Android telefonokhoz tervezett, univerzális felhőalapú játékokkal kompatibilis kontrollerét, valamint a Razer Sila 5G Home Routert, az első, kifejezetten játékfókuszú 5G routerét.

 

A Razer Kishi univerzális mobil játékvezérlők támogatják az alacsony késleltetésű játékmenetet mind az Android, mind az iOS eszközökön. Az elsősorban a Razer Phone 2 tulajdonosokat megcélzó Razer Junglecat kompakt és ergonomikus kialakítására épülő, új Razer Kishi felhő-kompatibilis vezérlői kattintható analóg gombokat és karokat kínálnak a telefon mindkét oldalán, a Gamevice-szal együttműködésben kialakított univerzális illesztés révén pedig kompatibilisek a legtöbb okostelefonnal. 

 

A rendkívül alacsony késleltetésű natív és a felhőalapú játékvezérlés a rejtett USB-C vagy Apple Lightning kapcsolaton keresztül valósul meg, a Kishi passthrough töltőportjai pedig lehetővé teszik az eszköz töltését játék közben is. A Kishi for Android támogatja a legtöbb Android és iOS játékot, amely kompatibilis a mobil játékvezérlőkkel - beleértve a natív címeket és a felhőalapú szolgáltatásokat is. 

„A Razer izgatottan várja, hogy a GeForce NOW Recommended programjához csatlakozva tovább erősítse együttműködését az NVIDIA-val.” - nyilatkozta Jason Schwartz, a Razer mobiljáték-részlegének vezetője. „A GeForce NOW maga a számítógépes játék a felhőben, amely a gyenge teljesítményű, vagy nem kompatibilis hardverekből erőteljes GeForce gamer PC-ket varázsol. A Razer mobil játékvezérlői tökéletes kiegészítői az ilyen típusú játékmódnak, amelyet örömmel mutatunk be itt, a Razer CES standján.”

 

A Razer Kishi (Android és iOS) mobilkontrollerei 2020 elején válnak elérhetővé.

A Razer Sila 5G Home Router koncepciója egy olyan nagysebességű, kifejezetten a játékosok igényeire szabott hálózati eszköz, amely rendkívül alacsony késleltetést biztosít mind a helyhez kötött, mind a mobil játékok során, és a Razer saját, szabadalmaztatott FasTrack technológiáját használja. A beépített újratölthető akkumulátor révén mobil 5G hotspotként is működtethető, így segítségével bárhol rögtönözhetsz késleltetésektől mentes bajnokságokat.

 

A Razer FasTrack technológiája egy intelligens, folyamatosan alkalmazkodó QoS (szolgáltatásminőségi) funkció, amely a nagy sebességű játékhoz és streaminghez szükséges alkalmazások és eszközök számára elsőbbséget biztosít a sávszélesség elosztása során. A különleges Gaming Mode (játékmód) lehetővé teszi a megszakítás nélküli online játékot. 

 

A Razer Sila 5G Home Router lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy fontossági sorrendet állítsanak fel a klienshardverek - például az Xbox vagy az asztali számítógép között - és úgy lett megtervezve, hogy optimalizálja a felhőalapú játékszolgáltatásokat. Ezen kívül egy manuális indikátor értesíti a felhasználókat arról, ha a prioritás megváltozik, így mindig képben vannak. 

A router a rendelkezésre álló Android vagy iOS alkalmazások segítségével könnyedén vezérelhető, és lehetőséget biztosít arra, hogy az egyes alkalmazásokat és játékokat - vagy ezek alternatívájaként ezen alkalmazások kategóriáit - prioritásként kezelje. A kísérő alkalmazás lehetővé teszi a felhasználók számára a vendéghálózatok gyors és egyszerű menedzselését, a biztonsági protokollok beállítását, illetve az eszköz-prioritások kezelését.

 

A kompakt gamer rendszerek újradefiniálása

Az Intel-lel együttműködve a Razer bemutatja a Razer Tomahawk Gaming Desktopot - az első valóban moduláris asztali rendszert, amely az új, rendkívül kompakt Razer Tomahawk N1 házat használja. 

 

Az Intel NUC 9 Extreme Compute Elementhez tökéletesen illeszkedő Razer Tomahawk N1 egy karcsú, kompakt kialakítású, fejlett moduláris asztali ház, amely a Razer minimalista formanyelvét egy olyan különleges asztali házba ülteti át, amely a teljes méretű házak hatalmas helyigénye nélkül biztosít nagy teljesítményt és képfrissítési sebességeket.

A Razer Tomahawk N1 teljes egészében alumíniumból készült testét mindkét oldalán edzett üveg borítja, így teljes pompájában láttatja a függőlegesen beszerelt GPU-t, miközben a ház tetején elhelyezett nyitott szellőzőnyílás gondoskodik a hűtési teljesítményről. A hátsó oldalon egy minimális erőfeszítéssel nyitható toló-reteszelő szánszerkezet található, amely lehetővé teszi a belső alkatrészek gyors, szerszámok nélküli elérését.

 

A Razer Tomahawk Gaming Desktop akár Intel Core-i9 processzorral, 64 GB DDR4 RAM-mal és NVIDIA GeForce RTX 2080 Super videokártyával is felszerelhető. A NUC kártyán található RAM és SSD modulok egyaránt fejleszthetők, ahogy a ventilátorok, a GPU, sőt maga a NUC is, kielégítve a legmagasabb követelményeket támasztó játékosok, streamerek és tartalomkészítők igényeit is.

 

A Razer Tomahawk Gaming Desktop 2020 első felében lesz elérhető. A Tomahawk N1 ház önálló termékként kerül forgalomba a hardverekhez értő PC rajongók számára, akik saját maguk szeretnék megépíteni kompakt, mégis nagy teljesítményű gamer PC-jüket.

 

Az egyre igényesebb felhasználói bázis, valamint a következő generációs játékok növekvő feldolgozási sebesség iránti igénye miatt a Razer még az idei év során bevezeti a Razer Blade gamer laptopjainak következő generációját is. A magas elvárásoknak megfelelő, legújabb 10. generációs Intel Core H sorozatú processzorokkal rendelkező eszközök akár 300 Hz-es frissítési gyakoriságú kijelzőpaneleket, erőteljes grafikus processzorokat, valamint optimalizált kialakítást kapnak, hogy továbbra is játékban maradj. 

 

Az első rajtkocka megszerzése az új Eracing esport kategóriában

A Razer Eracing Simulator koncepcióhoz a Razer összehozta a szimulátoros versenyzés területének vezető vállalatait, annak érdekében, hogy az eddigi legimmerzívebb versenyélményt nyújtsák, és demonstrálják, valamint betekintést nyújtsanak a kompetitív eracing jövőjébe. A Project CARS Pro-t futtató koncepció-modell a Vesaro, a Simpit, a Fanatec és a Synthesis VR technológiáit használja, az izgalmas és magával ragadó eracing élményt pedig 202 fokos vetítőrendszerrel, hidraulikus versenyplatformmal, teljes manuális irányítással, és egy váltófülekkel ellátott kormánykerékkel éri el. 

 

A szimulátor fejlett, modulárisan frissíthető rendszer köré épülő alváza egy rendkívül erős, kézzel készített központi egységgel rendelkezik, amely számos szimulációs szcenáriót tesz lehetővé. A központi egység egy mozgó platformon helyezkedik el, amelyet két mozgatómotor, valamint egy játékvezérlő-doboz működtet, amely a professzionális versenyedzések során az immerzív élmény érdekében a terep felületeit, a gravitációs erőt és a hangokat alakítja mozgássá. A Simpit által nyújtott, valódi térhatású látványról két Full-HD kivetítő gondoskodik, amelyek képüket egy 128 hüvelykes, egyedi, fekete vetítővászonra sugározzák, 202 fokos látómezőt, mélyfekete és élénk színeket biztosítva. 

 

A Fanatec vezérlésének alkotóelemei egy puha bőrrel bevont, eloxált alumínium és szénszálas kormánykerék, amely mágneses fülekkel, és állítható gombokkal rendelkezik a sebességváltáshoz és a precíz vezetői segítséghez, ezekhez pedig egy három pedálos rendszer párosul. A versenyhám nyomás alkalmazásával szimulálja a gravitációs erők hatásait, lehetővé téve a test számára, hogy érezze a gyorsulást és a legszűkebb kanyarokat is.

 

 

"A kompetitív eracing szcéna az esport területének kiaknázatlan, de növekvő területe, amelyre a Razer egy olyan új innovációt hozott, amely a játékokat még élvezetesebbé, lebilincselőbbé és izgalmasabbá teszi a rajongók számára." - nyilatkozta David Tse, a Razer globális esport-igazgatója. "Készek vagyunk arra, hogy erőforrásokat fektessünk ezen versenyterület bővítésébe."

 

„Nagyon izgatottak vagyunk, hogy a CES 2020-on együtt dolgozhatunk a Razerrel, miközben belépnek az esport (autó)versenyek világába - profi minőségű rendszereink egyikét és a Razer versenyszimulátorok terén tett erőfeszítéseit ötvözve már alig várjuk, hogy tanúi legyünk annak, ahogy a virtuális versenyzés a mainstream rivaldafényébe kerüljön, a következő szintre repítve a sportágat.” - nyilatkozta Nevil Slade, a Vesaro vezérigazgatója és tervezője.

 

A Razer az iparág legjobb hardver és szoftver technológiai vállalataival összefogva tovább folytatja a legjobb eracing szimulátor fejlesztését és építését. A Razer a közeljövőben emellett az eracing bajnokságokba és szövetségekbe is beruház. A szimulátor fejlesztésében való együttműködés iránt érdeklődő felek az eracing@razer.com címen léphetnek kapcsolatba a céggel. 

 

A RAZER KISHI MOBILE GAMING CONTROLLEREKRŐL

 • USB-C vagy Apple Lightning csatlakozás
 • Android okostelefonok: Samsung Galaxy S8/S8+/S9/S9+/S10e/S10/S10+/Note 8/Note 9/Note 10/Note 10+, Google Pixel 2/2 XL/3/3XL/4/4XL, vagy más Android 7.0 Nougat vagy újabb eszközök
 • iOS okostelefonok: iPhone 11/11 Pro/11 Pro Max, iPhone XR/XS/XS Max, iPhone X, iPhone 8/8 Plus, iPhone 7/7 Plus, iPhone 6s/6s Plus, iPhone 6 / 6 Plus
 • Passthrough töltés
 • Késleltetés nélküli kapcsolat

A RAZER SILA 5G HOME ROUTERRŐL

 • Qualcomm SDX55 + Hawkeye IPQ8072A
 • 5G NR (Sub-6 és mmWave), valamint 4G LTE
 • Wi-Fi 6 802.11ax 4x4
 • 1 x 2.5Gbps WAN, 4 x 1Gbps LAN, 1 x USB 3.0 port
 • 1 x SIM-kártyahely

Hálócsomópont-specifikációk

 • Qualcomm Atheros IPQ6000
 • Wi-Fi 6 11ax 2x2
 • 1 x 1Gbps WAN, 4 x 1Gbps LAN, 1 x USB 3.0 port

A RAZER TOMAHAWK GAMING DESKTOPRÓL

Intel NUC

 • Akár Intel 9. generációs i9 8-magos CPU
 • Akár 64 GB DDR4-es memória
 • Kettős M.2 SSD bővítőhelyek
 • Wi-Fi 6

Videokártya

 • NVIDIA GeForce RTX 20 sorozat, teljes hosszúságú PCI videokártyák támogatása

Kialakítás

 • Szerszámok nélkül is szerelhető kialakítás
 • Kis helyigény
 • Nyitott szellőzőnyílások a hatékony hűtés érdekében

Portok

 • 2x Thunderbolt 3, 2x 1G Ethernet, 2x HDMI 2.0A, 6x USB 3.2 Gen 2

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Emeld magasabb szintre az edzésterved a HONOR Watch 4 segítségével

A HONOR bejelentette a HONOR Watch 4-et, a viselhető HONOR készülékek legújabb tagját. Stílusos formatervezés, precíz funkciók, egy nagy, akár 60Hz-es képfrissítésre is képes, 1,75-os színes AMOLED kijelző jellemzik amellett, hogy Bluetooth hívásokra is alkalmas. Mindehhez egy akár 14 napot is bíró akkumulátor társul, amivel tökéletes társ a fittség nyomon követésére bárhol, bármikor.

2023. szeptember 22. 19:33

Az iPhone 15 mostantól hazánkban is megvásárolható

Az ikonikus iPhone sorozat legfrissebb készülékei, az iPhone 15, az iPhone 15 Plus, az iPhone 15 Pro és az iPhone 15 Pro Max mellett az Apple Watch Series 9 és az Apple Watch Ultra 2 is a boltok polcaira kerül szeptember 22-én. Az Apple innovációinak sorában újabb mérföldkövet jelentő termékek mától a tavalyinál jelentősen kedvezőbb áron kaphatóak az iSTYLE hazai, kilenc üzlettel rendelkező Apple Premium viszonteladói hálózatában. 

2023. szeptember 22. 17:31

Nemzetközi nagyágyúk beszélnek Budapesten a legfrissebb mesterséges intelligencia trendekről

Október 5-én és 6-án először jelentkezik a Compass Tech Summit, melyre a világ minden tájáról több mint 1.200 szakembert várnak a szervezők a Magyar Vasúttörténeti Park indusztriális miliőjébe. 

2023. szeptember 22. 15:49

Az AGON by AOC bemutatja a core gamereket célzó legújabb gaming monitorját

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gaming monitor* és IT-kiegészítő-márkája – bemutatja az AOC GAMING CQ27G2S/BK modellt, egy 27 hüvelykes (68,6 cm) QHD ívelt gaming monitort, amely aprólékos tervezésével egyesíti a gaming világ legkeresettebb jellemzőit. 

2023. szeptember 22. 14:20

Húszezer laptopot szállít a Delta Systems az iskoláknak

Két ütemben, 10-10 ezer laptopot kapnak Budapest, Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Somogy és Baranya vármegye diákjai mintegy 4 milliárd forint értékben. A Klebelsberg Központ nevében eljáró Digitális Kormányzati Ügynökség (DKÜ) húszezer darab notebook beszerzésével kapcsolatos feltételes közbeszerzés nyerteseként nevezte meg a cégcsoportot. Az informatikai eszközök öt vármegye tanulói és pedagógusai számára biztosítják a digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeit.

2023. szeptember 22. 12:47

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59