APEH kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: APEH

Szoftverellenőrzést tart a NAV

Autószervizekben tartott szoftverellenőrzést a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), az akció során hét számítógépet azért foglaltak le, mert azokon nem jogtiszta szoftver működött, három szervizben pedig egyáltalán nem találtak legális szoftvereket.

2013. február 17. 09:59

A NAV az internetet is figyeli

Az utóbbi időben egyre több ellenőrzést indítanak a NAV Dél-alföldi régiójának ellenőrei a különböző internetes hirdetési portálokon fellelhető, valamilyen szolgáltatást vagy termékeket kínáló személyek ellen.

Kulcsszavak: adó jog APEH NAV
2013. február 7. 09:06

Az adóellenőrök az e-számlával ismerkednek

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) belső továbbképzésein az elektronikus számlázással kapcsolatos gyakorlati ismereteket a Számlázz.hu webalapú számlázórendszer használatával sajátítják el a NAV erre a célra kiválasztott, tapasztalt ellenőrei. Magyarország egyelőre le van maradva az EU-hoz képest ezen a területen, de - különösen az e-kereskedelem és e-szolgáltatások terjedésének köszönhetően - egyre több e-számla készül, így az adóellenőröket is fel kell készíteni e formátum sajátosságaira.

Kulcsszavak: e-számlázás NAV APEH
2012. július 29. 08:57

Több ezer hamisított DVD-t és játékszoftvert foglalt le a NAV Budapesten

Több ezer illegálisan másolt filmet és játékszoftvert foglaltak le a pénzügyőrök egy fővárosi boltban és piacon; a hamisítók ellen büntetőeljárást indítottak - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.

Kulcsszavak: szoftverkalózkodás APEH
2012. április 6. 18:41

Betekinthetünk a neten az APEH-nál nyilvántartott adatainkba

A projekt céljai között szerepel többek között, hogy lehetővé tegye az adózók számára, hogy megtekintsék az adóhatóságnál nyilvántartott alapadataikat akár 5 évre visszamenőleg, illetve nyomon követhetővé váljon az adózói bevallások beérkezése, feldolgozottságuk állapota is.

2010. október 27. 21:11

Számlázás gyorsan, postaköltség nélkül: az APEH szerint szabályos

Egyszerű, mindenki számára elérhető internetes számlázást fejlesztett ki az Infotéka. Az eKalmárral gyors és olcsó a bizonylatok kiállítása, a megoldás ráadásul az adóhatóság állásfoglalása szerint is szabályos. 

Kulcsszavak: APEH e-számlázás
2010. június 17. 17:32

Az APEH szeme a vaterásokon!

Az adóhatóság tömegesen keresi fel azokat, akik a különféle internetes árverezőoldalak valamelyikén adták el használt tárgyaikat – írja keddi számában a Magyar Nemzet.

Kulcsszavak: adó Vatera jog APEH
2010. május 18. 10:19

Ellenőrizni kell a nyomtatványok kitöltésére használt számítógépeket

Ellenőrizniük, szükség esetén pedig frissíteniük kell a személyi számítógépek operációs rendszereit azoknak, akik az általános nyomtatványkitöltő programot (ÁNYK) használják, mert egyes gépeken nem lehet majd futtatni a program új verzióját július 1-jétől - hívja fel a figyelmet az APEH.

Kulcsszavak: APEH
2010. március 1. 09:35

Uniós forrásból fejlesztik az APEH informatikai rendszerét

Az uniós forrásból finanszírozott Adóalany Centrikus Adatszolgáltatási Modell (ACM) projekt megvalósításával felhasználóbarátabbá válik az APEH informatikai rendszere, javul a társszervek számára nyújtott adatszolgáltatás, s megalapozottabbá válik az adóhatóság döntéshozatala - hangzott el csütörtökön, az APEH szakmai tanácskozásán.

Kulcsszavak: APEH
2009. október 9. 09:03

Egyszerűsödik a vámügyintézés a fejlesztések révén

Egyszerűsödik a vámügyintézés az Elektronikus Közigazgatás Operatív Program (EKOP) keretében, 2010-ben befejeződő fejlesztések révén - közölte a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága (VPOP) szerdán.

Kulcsszavak: VPOP APEH közigazgatás
2009. június 18. 08:24

Vezetőcserék az APEH SZTADI-nál

Vezetőcserékről döntött az APEH Számítástechnikai és Adóelszámolási Intézeténél (SZTADI) az adóhatóság elnöke - közölte csütörtökön az APEH az MTI-vel.

Kulcsszavak: APEH CIO
2009. április 17. 10:41

Telefonon is lehet adóügyeket intézni júliustól

Telefonon is intézhetők egyes adóügyek július 1-jétől ügyfélazonosító számmal - az erről szóló a pénzügyminiszteri rendelet a csütörtöki Magyar Közlönyben olvasható.

Kulcsszavak: APEH
2009. március 13. 09:21

Tender adóalany-centrikus adatszolgáltatási modellre

Adóalany-centrikus adatszolgáltatási modell kidolgozására írt ki tárgyalásos közbeszerzést a Pénzügyminisztérium Informatikai Szolgáltató Központja - a felhívás a Közbeszerzési Értesítő legutóbbi számában jelent meg.

2009. február 9. 08:20

Országos konferenciasorozat a szoftverek számviteléről és a szoftverellenőrzésről

A szoftverek számviteléről és a szoftverellenőrzésről indított országos konferenciasorozatot a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület, az Adó és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal és a Magyar Szabványügyi Testület. A tájékoztatókból és konzultációs lehetőségekből álló konferenciasorozat egy hónap alatt 9 városban kerül megrendezésre.

Kulcsszavak: BSA BSA-hu APEH konferencia jog
2009. január 29. 17:36

Elektronikus visszaigazolás a felajánlott 1 százalékról

Az Országgyűlés hétfőn egyhangúlag elfogadta az MDF javaslatát. A törvénymódosítás szerint az adóbevallásukat elektronikus úton elkészítők ezentúl automatikusan kapnak tájékoztatást az általuk felajánlott 1 százalék célba éréséről. Az adóbevallásukat papíron benyújtók is kaphatnak elektronikus visszaigazolást az általuk felajánlott 1 százalékról, amennyiben erről szóló igényüket az APEH ügyfélkapuján keresztül jelzik a hatóságnak.

2008. június 12. 09:35

Az APEH-nél már működik. Az okmányirodákban miért nem?

A Magyar Demokrata Fórum kezdeményezésével Magyarország megindult az elektronikus adóügyintézés felé. Idén januártól kártyaleolvasó készülékkel szerelték fel az adóhivatalokat, így bankkártyával vagy egyéb elektronikus úton is kiegyenlíthető az APEH-hivatalokban a befizetendő adó. Az MDF most egy újabb ügyfélbarát lépést javasol, amely az önkormányzatok okmányirodáiban is lehetővé teszi a bankkártyás fizetést. Pettkó András országgyűlési képviselő levélben fordult Baja Ferenc kormánybiztoshoz, a mielőbbi cselekvést sürgetve.

2008. február 22. 18:14

Visszaélésre ad lehetőséget az APEH internetes árverése

Az Ügyfélkapun történő regisztrációs folyamat - amely feltétele az árverésen való részvételnek - nem azonosíthatja hitelesen a felhasználót, ami a személyes adatokkal való visszaélésre adhat lehetőséget.

2008. január 31. 11:18

Ingóságok elektronikus árverésének szabályai

Az APEH közzétette honlapján az ingóságok elektronikus árverésének szabályait, amely egyebek mellett ismerteti az árverés menetét, a részvételi feltételeket, a licitálási szabályokat.

Kulcsszavak: APEH
2008. január 7. 10:04

MDF: Az APEH mondja fel a BSA-val kötött szerződését

A Magyar Demokrata Fórum Informatikai Kabinetje felkéri a pénzügyminisztert, hogy szólítsa fel az APEH-ot a BSA-val (Business Software Alliance) ez év elején kötött megállapodás felbontására, illetve evvel egy időben azt javasolja Péterfalvi Attila adatvédelmi biztosnak, hogy indítson vizsgálatot a BSA elmúlt hónapokban folytatott törvényellenes adatgyűjtésével és adattárolásával kapcsolatban. A párt fontosnak tartja a legális szoftverek illegális másolása elleni fellépést, de egyben hangsúlyozza, hogy ez nem egy civil szervezetnek a feladata, hanem a hatályos törvények szerint a rendőrségé.

Kulcsszavak: MDF BSA APEH
2007. november 18. 11:34

Egymást jelentik fel a cégek

A BSA és az APEH együttműködése óta jelentősen megnőtt a BSA forródrótra érkező bejelentések száma. A megkeresések zöme versenytársaktól érkezik, akik úgy érzik, hogy az illegális szoftverhasználat jelentős negatív kihatással van (vagy volt) cégük helyzetének, versenyképességének alakulására.

2007. november 5. 12:53

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

Az egészségügyi területen az adatok hiánya és költségessége korlátozza az MI fejlődését, különösen a bőrbetegségek esetén. A magyar MI fejlesztő csapat, az AIP Labs azonban létrehozott egy olyan fejlett, generatív MI-t, amely nemcsak tanul a meglévő forrásokból, hanem új adatokat is képes létrehozni, megkerülve a drága és nehezen beszerezhető címkézett adatok problémáját. Így szintetikus képeket tudnak alkotni olyan ritka bőrbetegségekről is, amelyekről jelenleg kevés információ áll rendelkezésre.

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

A szezonnyitó Forma-1-es futam házigazdája, a Bahrain International Circuit (BIC) ma kiadott sajtóközleményében jelentette be, hogy a magyar Festipay készpénzmentes fizetés és integrált rendezvénymenedzsment szolgáltató cég által működtetett BIC PAY bevezetésével készpénzmentes fizetési rendszerre állnak át. 

2024. február 21. 16:15