Unesco kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: Unesco

Milliók életét változtathatja meg a Vodafone Instant Schools Programja

A Vodafone és a Vodafone Alapítvány bejelentette eddigi legátfogóbb humanitárius programja, az Instant Schools for Africa elindítását. A projekt 2016 őszétől kongói, ghánai, kenyai, lesothoi, mozambiki és tanzániai fiatalok milliói számára biztosít majd ingyenes hozzáférést az egyik piacvezető non-profit oktatás-technológiai szolgáltatóval, a "Learning Equality"-vel közösen kifejlesztett internetes tananyagokhoz.

2016. május 4. 10:49

Ingyenes online könyvtárat nyitott az UNESCO

Ingyenes online tudományos könyvtárat nyitott az Egyesült Nemzetek Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete (UNESCO) a tekintélyes Nature folyóirattal közösen a természettudományok kutatói és tanulói számára.

2014. november 12. 12:19

A Panasonic kihirdette a világversenyek győzteseit

A Panasonic kihirdette a Kid Witness News (KWN) és a Képes Öko Napló (EPD) világverseny Grand Prix győzteseit a 2013-as Panasonic Kölyöksuli Oktatási Program díjátadó ünnepségének keretében, amelyet december 5-én az UNESCO párizsi székházában tartottak. A Grand Prix díjak mellett további tíz kategóriában is hirdettek győzteseket mindkét programban.

 

2013. december 17. 09:29

A világörökség bányája a Street View-on

Már a világörökség részét képező wieliczkai sóbányát is bejárhatjuk virtuálisan a Google utcanézetével.

Kulcsszavak: Unesco Street View Google
2013. szeptember 12. 14:26

UNESCO: a szélessávú telekommunikáció serkentheti a gazdasági és társadalmi fejlődést

A szélessávú telekommunikáció serkentheti a gazdasági növekedést és elősegítheti a munkahelyteremtést - ez derült ki az UNESCO hétfőn közzétett jelentéséből, amely egyúttal arra figyelmeztette a kormányokat, hogy dolgozzanak ki nemzeti szélessávú terveket, mert ellenkező esetben eleshetnek a globális nagysebességű digitális kommunikációból fakadó haszontól.

2011. június 7. 08:22

Az UNESCO Világakadémia budapesti tanácskozása

Tucatnyi ország csaknem 300 tudósának és politikusának részvételével Budapesten csütörtökön megkezdődött az UNESCO-WABT tanácskozása a fenntartható fejlődésről, a biomedicináról, biogazdaságról, valamint az innovációról, információs és telekommunikációs technológiákkal kapcsolatos kérdésekről.

Kulcsszavak: konferencia Unesco
2006. augusztus 18. 09:31

A HP az UNESCO-val grid-hozzáférést nyújt kelet-európai egyetemeknek

Bejelentett közös kezdeményezésük keretében a HP és az ENSZ Oktatási, Tudományos és Kulturális Szervezete (UNESCO) grid-hozzáféréssel támogatják Dél-Kelet-Európa négy egyetemének tudományos kutatásait.

2003. november 3. 14:38

Hírlevél az információs társadalom iránt érdeklődőknek

Ma reggel 9 órától olvasható a weben (illetve rendelhető meg e-mailben) a BME-Unesco Információs Társadalom és Trendkutató Központ most indított heti online hírlevele, az INFINIT.

1999. március 25. 15:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Több millióan kaphatnak ingyenes online védelmet áprilistól

A koronavírus járvány okozta rendkívüli gazdasági és társadalmi helyzetben három hónapig ingyen digitális védelmet nyújt a Panda Security minden meglévő és új vállalati ügyfelének, valamint tanároknak és diákoknak világszerte. A távmunkára és az online oktatásra való hirtelen átállás komoly biztonsági kockázatot jelent megfelelő technológiai háttér nélkül. Ezért a cég több mint 30 millió meglévő felhasználója és az új belépők számára biztosít díjmentesen kibervédelmi szolgáltatásokat az online támadásokkal szemben. A kezdeményezéssel a társaság célja, hogy a vállalkozások és az oktatási intézmények biztonsággal munkatársaikra és alaptevékenységükre koncentrálhassanak.

2020. március 31. 12:57

Hogyan legyenek a gyerekek és a tanárok biztonságban a digitális oktatás ideje alatt is?

Az ország összes iskolájában múlt hétfőn digitális oktatás kezdődött. Ez azt jelenti, hogy a gyerekeknek és a tanároknak sok esetben kapkodva, pár óra alatt kell megismerkedniük rengeteg platformmal, letölteni mindeddig ismeretlen programokat, felkészülten állniuk a virtuális világ kihívásai elé. Ez sokszor nem könnyű, főleg hogy a szülők nem tudják ezekben a napokban teljes figyelmükkel a gyerekek internetes tevékenységén tartani a szemüket, hiszen esetleg maguk is ugyanezekkel a kihívásokkal küzdenek a home office munkavégzés kapcsán. Az ESET szakemberei összegyűjtötték, hogy mire érdemes figyelni ilyenkor, és hogy levegyék a terhek egy részét a szülőkről, most 3 hónapos ingyenes próbaverziót biztosítanak az ESET Internet Security biztonsági megoldásból minden diáknak és tanárnak.

2020. március 25. 10:43
online sportfogadás