Unesco kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: Unesco

Immáron 20 éve támogatják a hazai kutatónőket

Egy év alatt több mint 250 000-rel növekedett a női kutatók száma az Európai Unióban, ez a szám azonban még mindig kevésnek minősül. Az Eurostat 2022-es felmérése szerint a korábbi évekhez hasonlóan a tagállamokban átlagosan 41 százalék a nők aránya a tudományos életben, de Magyarország alig 30%-os mutatóival sereghajtó a kontinens országai között. Ahhoz, hogy ez a szám növekedni tudjon, olyan programokra, ösztöndíjakra van szükség, amelyek támogatják a női kutatókat, hogy ne kényszerüljenek a pálya elhagyására sem társadalmi, sem egyéb nyomásra.

2022. május 18. 12:26

Világszinten eredményesek a magyar kutatónők, de nincsenek elegen

Az Eurostat legutóbbi felmérése szerint az Európai Unió tagállamaiban átlagosan 41 százalék a nők aránya a tudományos életben, de Magyarország 32,5 százalékkal sereghajtó a kontinens országai között. Bár arányaiban sok nő jelentkezik egyetemre és végez jó eredménnyel, kevesen maradnak a pályán vagy érnek el magasabb tudományos fokozatot. Éppen ezért fontos az olyan programok és ösztöndíjak jelenléte hazánkban, amelyek segítenek abban, hogy ez az arány folyamatosan növekedjen az elkövetkezendő években.

2021. április 28. 20:09

A digitális oktatásban segít az Ericsson új programja

A COVID-19 világjárvány a Föld sok országában az oktatási rendszerek működésében is fennakadásokat okozott. Ezt látva az Ericsson az UNESCO Globális Oktatási Koalíciójának keretében elindította Ericsson Educate elnevezésű digitális programját, amely középiskolások és egyetemi hallgatók számára kínál online oktatási anyagokat a digitális készségek és ismeretek javításához. 

2020. május 30. 10:15

Milliók életét változtathatja meg a Vodafone Instant Schools Programja

A Vodafone és a Vodafone Alapítvány bejelentette eddigi legátfogóbb humanitárius programja, az Instant Schools for Africa elindítását. A projekt 2016 őszétől kongói, ghánai, kenyai, lesothoi, mozambiki és tanzániai fiatalok milliói számára biztosít majd ingyenes hozzáférést az egyik piacvezető non-profit oktatás-technológiai szolgáltatóval, a "Learning Equality"-vel közösen kifejlesztett internetes tananyagokhoz.

2016. május 4. 10:49

Ingyenes online könyvtárat nyitott az UNESCO

Ingyenes online tudományos könyvtárat nyitott az Egyesült Nemzetek Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete (UNESCO) a tekintélyes Nature folyóirattal közösen a természettudományok kutatói és tanulói számára.

2014. november 12. 12:19

A Panasonic kihirdette a világversenyek győzteseit

A Panasonic kihirdette a Kid Witness News (KWN) és a Képes Öko Napló (EPD) világverseny Grand Prix győzteseit a 2013-as Panasonic Kölyöksuli Oktatási Program díjátadó ünnepségének keretében, amelyet december 5-én az UNESCO párizsi székházában tartottak. A Grand Prix díjak mellett további tíz kategóriában is hirdettek győzteseket mindkét programban.

 

2013. december 17. 09:29

A világörökség bányája a Street View-on

Már a világörökség részét képező wieliczkai sóbányát is bejárhatjuk virtuálisan a Google utcanézetével.

Kulcsszavak: Unesco Street View Google
2013. szeptember 12. 14:26

UNESCO: a szélessávú telekommunikáció serkentheti a gazdasági és társadalmi fejlődést

A szélessávú telekommunikáció serkentheti a gazdasági növekedést és elősegítheti a munkahelyteremtést - ez derült ki az UNESCO hétfőn közzétett jelentéséből, amely egyúttal arra figyelmeztette a kormányokat, hogy dolgozzanak ki nemzeti szélessávú terveket, mert ellenkező esetben eleshetnek a globális nagysebességű digitális kommunikációból fakadó haszontól.

2011. június 7. 08:22

Az UNESCO Világakadémia budapesti tanácskozása

Tucatnyi ország csaknem 300 tudósának és politikusának részvételével Budapesten csütörtökön megkezdődött az UNESCO-WABT tanácskozása a fenntartható fejlődésről, a biomedicináról, biogazdaságról, valamint az innovációról, információs és telekommunikációs technológiákkal kapcsolatos kérdésekről.

Kulcsszavak: konferencia Unesco
2006. augusztus 18. 09:31

A HP az UNESCO-val grid-hozzáférést nyújt kelet-európai egyetemeknek

Bejelentett közös kezdeményezésük keretében a HP és az ENSZ Oktatási, Tudományos és Kulturális Szervezete (UNESCO) grid-hozzáféréssel támogatják Dél-Kelet-Európa négy egyetemének tudományos kutatásait.

2003. november 3. 14:38

Hírlevél az információs társadalom iránt érdeklődőknek

Ma reggel 9 órától olvasható a weben (illetve rendelhető meg e-mailben) a BME-Unesco Információs Társadalom és Trendkutató Központ most indított heti online hírlevele, az INFINIT.

1999. március 25. 15:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

A szezonnyitó Forma-1-es futam házigazdája, a Bahrain International Circuit (BIC) ma kiadott sajtóközleményében jelentette be, hogy a magyar Festipay készpénzmentes fizetés és integrált rendezvénymenedzsment szolgáltató cég által működtetett BIC PAY bevezetésével készpénzmentes fizetési rendszerre állnak át. 

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

A kiválasztott felsőbbéves corvinusos hallgatók közép- és felsővezetők irányításával négy hónap alatt megismerhetik a banki vezetői kultúrát és mindennapokat. 

2024. február 20. 11:27