Unesco kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: Unesco

Világszinten eredményesek a magyar kutatónők, de nincsenek elegen

Az Eurostat legutóbbi felmérése szerint az Európai Unió tagállamaiban átlagosan 41 százalék a nők aránya a tudományos életben, de Magyarország 32,5 százalékkal sereghajtó a kontinens országai között. Bár arányaiban sok nő jelentkezik egyetemre és végez jó eredménnyel, kevesen maradnak a pályán vagy érnek el magasabb tudományos fokozatot. Éppen ezért fontos az olyan programok és ösztöndíjak jelenléte hazánkban, amelyek segítenek abban, hogy ez az arány folyamatosan növekedjen az elkövetkezendő években.

2021. április 28. 20:09

A digitális oktatásban segít az Ericsson új programja

A COVID-19 világjárvány a Föld sok országában az oktatási rendszerek működésében is fennakadásokat okozott. Ezt látva az Ericsson az UNESCO Globális Oktatási Koalíciójának keretében elindította Ericsson Educate elnevezésű digitális programját, amely középiskolások és egyetemi hallgatók számára kínál online oktatási anyagokat a digitális készségek és ismeretek javításához. 

2020. május 30. 10:15

Milliók életét változtathatja meg a Vodafone Instant Schools Programja

A Vodafone és a Vodafone Alapítvány bejelentette eddigi legátfogóbb humanitárius programja, az Instant Schools for Africa elindítását. A projekt 2016 őszétől kongói, ghánai, kenyai, lesothoi, mozambiki és tanzániai fiatalok milliói számára biztosít majd ingyenes hozzáférést az egyik piacvezető non-profit oktatás-technológiai szolgáltatóval, a "Learning Equality"-vel közösen kifejlesztett internetes tananyagokhoz.

2016. május 4. 10:49

Ingyenes online könyvtárat nyitott az UNESCO

Ingyenes online tudományos könyvtárat nyitott az Egyesült Nemzetek Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete (UNESCO) a tekintélyes Nature folyóirattal közösen a természettudományok kutatói és tanulói számára.

2014. november 12. 12:19

A Panasonic kihirdette a világversenyek győzteseit

A Panasonic kihirdette a Kid Witness News (KWN) és a Képes Öko Napló (EPD) világverseny Grand Prix győzteseit a 2013-as Panasonic Kölyöksuli Oktatási Program díjátadó ünnepségének keretében, amelyet december 5-én az UNESCO párizsi székházában tartottak. A Grand Prix díjak mellett további tíz kategóriában is hirdettek győzteseket mindkét programban.

 

2013. december 17. 09:29

A világörökség bányája a Street View-on

Már a világörökség részét képező wieliczkai sóbányát is bejárhatjuk virtuálisan a Google utcanézetével.

Kulcsszavak: Unesco Street View Google
2013. szeptember 12. 14:26

UNESCO: a szélessávú telekommunikáció serkentheti a gazdasági és társadalmi fejlődést

A szélessávú telekommunikáció serkentheti a gazdasági növekedést és elősegítheti a munkahelyteremtést - ez derült ki az UNESCO hétfőn közzétett jelentéséből, amely egyúttal arra figyelmeztette a kormányokat, hogy dolgozzanak ki nemzeti szélessávú terveket, mert ellenkező esetben eleshetnek a globális nagysebességű digitális kommunikációból fakadó haszontól.

2011. június 7. 08:22

Az UNESCO Világakadémia budapesti tanácskozása

Tucatnyi ország csaknem 300 tudósának és politikusának részvételével Budapesten csütörtökön megkezdődött az UNESCO-WABT tanácskozása a fenntartható fejlődésről, a biomedicináról, biogazdaságról, valamint az innovációról, információs és telekommunikációs technológiákkal kapcsolatos kérdésekről.

Kulcsszavak: konferencia Unesco
2006. augusztus 18. 09:31

A HP az UNESCO-val grid-hozzáférést nyújt kelet-európai egyetemeknek

Bejelentett közös kezdeményezésük keretében a HP és az ENSZ Oktatási, Tudományos és Kulturális Szervezete (UNESCO) grid-hozzáféréssel támogatják Dél-Kelet-Európa négy egyetemének tudományos kutatásait.

2003. november 3. 14:38

Hírlevél az információs társadalom iránt érdeklődőknek

Ma reggel 9 órától olvasható a weben (illetve rendelhető meg e-mailben) a BME-Unesco Információs Társadalom és Trendkutató Központ most indított heti online hírlevele, az INFINIT.

1999. március 25. 15:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Témanapot tart a Neumann Társaság az úttörő magyar számítógépépítőről

Amikor Steve Jobs és Steve Wozniak Kaliforniában építette a legelső Apple számítógépeket, Simonyi Endre Magyarországon épített mikroszámítógépet, a hetvenes években pedig az amerikai Homebrew Computer Clubbal (HCC) együttműködve egyengette a számítástechnika útját a vasfüggöny mögött. Érdekességekben bővelkedő életútjáról és az úttörő magyar számítógépépítőkről emlékeznek meg 2022. május 28-án, délelőtt 11 órától 15 óráig a Neumann Társaság szegedi Informatika Történeti Kiállításán, amely Simonyi hagyatékából származó informatikatörténeti műtárgyakkal egészül ki.

2022. május 16. 11:18

Példátlan szövetségre lépett két globális vállalat

Stratégiai szövetséggé mélyítette korábbi együttműködését a BDO globális pénzügyi tanácsadóhálózat és a Microsoft techóriás. A nagy nemzetközi tanácsadó és könyvvizsgáló cégek körében példátlan megállapodást május 10-én, Brüsszelben írta alá a két fél. Ennek értelmében a 164 országban és régióban jelenlévő, elsősorban a KKV szektorban erős BDO minden képviselete egységesen a Microsoft üzleti felhőmegoldásait használja, hogy még hatékonyabbá tegye tanácsadói és ügyfelei munkáját.

2022. május 10. 15:35