sakk kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: sakk

Látás- és hallássérültek sakkja a Világsakkfesztiválon

„Te is meglépheted!" FODISZ program a Global ChessFestival/Világsakkfesztivál rendezvényen - ahol bárki megismerheti, miben más a látás- és hallássérültek sakkja.

2018. október 12. 08:38

Kockázatelemzőkkel és informatikusokkal sakkozott az olimpiai női sakkválogatott

Az olimpiai 5. helyezett női sakkválogatott a világ egyik legjelentősebb bankjának budapesti kollégáival sakkozott: a válogatott végül győzelmet aratott, de a Morgan Stanley sakkcsapta sem maradt szégyenben, a végeredmény így 49,5:30,5 lett az adománygyűjtő rendezvényen. Az esemény célja egyebek mellett az volt, hogy felhívják a fiatalok figyelmét arra, miért érdemes a STEM (science, technology, engineering, mathematics – azaz természettudományos, technológiai, mérnöki és matematikai) tudományágakat választani a továbbtanuláshoz.

2018. október 11. 16:25

Világsakkfesztivál - negyedszer

Polgár Judit  sokszoros olimpiai bajnok, minden idők legjobb női sakkozója  álmodta meg a "Világsakkfesztivált", amelyet immár negyedik alkalommal rendezik meg Budapesten a Polgár Judit féle - „Chess Connects Us" vagyis „A sakk összeköt minket" - mottó jegyében. 

2018. szeptember 21. 10:25

Kínában is bevezetik Polgár Judit oktatási programját

A Kodály-módszer után újabb magyar oktatási modellre csapott le Kína. Polgár Judit Sakkpalota és Sakkjátszótér programjai szeptembertől már az ázsiai országban is segítenek az óvodás- és iskoláskorú gyermekeknek felkészülni a jövő kihívásaira. A program hazai sikerét jól mutatja, hogy a  Sakkpalotában résztvevő gyerekek 40%-al jobb eredményt értek el a tantárgyi kompetencia teszteken.

2018. július 20. 18:32

Világos és sötét - regény nemcsak sakkozóknak

Berg Judit, Rumini megteremtője Polgár Judit közreműködésével írta meg új kalandregényét "Alma – A sötét birodalom" címmel. A József Attila-díjas író és minden idők legjobb női sakkozója azért fogott össze, hogy egy izgalmas regényben egy kicsit a sakkról, de méginkább a sakkon túl az életről meséljenek a fiatal olvasóknak. Az Alma – A sötét birodalom című kötet már kapható a könyvesboltokban. 

Kulcsszavak: sakk
2013. december 18. 17:56

Először győzött le profi sógijátékost egy számítógép

Először győzedelmeskedett egy hivatásos játékossal szemben egy számítógépes program a japán sakként is ismert sógi játékban a hétvégén.

Kulcsszavak: sakkprogram sakk sport
2013. április 2. 10:43

Másfél ezer jelentkező az internetes sakksuliban

Már másfél ezren regisztráltak a Magyar Sakkszövetség honlapján indult internetes sakksuliban.

Kulcsszavak: sport sakk
2008. június 18. 09:25

Mobilja segítségével csalt egy indiai sakkozó

Egy indiai sakkjátékost 10 évre eltiltottak a versenyzéstől, miután kiderült, hogy mobiltelefonos Bluetooth eszköz segítségével kommunikált társaival, akik külső segítséget nyújtottak neki.

Kulcsszavak: mobiltelefon sport sakk
2006. december 27. 18:05

Erőteljesebb gyalog galopp - Reformkísérlet a sakk világában

A www.flyordie.com játékportálon már élőben lehet játszani az egyetemes sakknyelvet megteremtő Chess Informant magazin munkatársai által kifejlesztett új sakkvariánst, a Chess Informant Sakkot. A játék a döntetlenek valószínűségének csökkentésével kínál új izgalmakat a sakk szerelmesei számára.

Kulcsszavak: sakk játék
2005. október 26. 12:35

Élt-halt a számítógépes sakkért; Lindner László élt 88 évet

Hétfőn (szeptember 6-án) eltemették a számítógépes sakk világszerte ismert szaktekintélyét, Lindner Laci bácsit, aki csaknem 80 éves korában kezdett ismerkedni az internettel, fiatalokat megszégyenítő lelkesedéssel vált az internetes sakkozás legfőbb magyarországi szószólójává, s még közel egy évtizeden keresztül tudósította a sakkvilág és a számítástechnika peremterületéről a hazai és a nemzetközi sajtót, egyebek közt a Prím Online-t, vagy a kiadónk gondozásában megjelenő Internet kalauzt, Business Online-t.

Kulcsszavak: sakk
2004. szeptember 7. 13:58

Indul az internetes sakkbajnokság

A 2004 februárjáig tartó Neumann-emlékévhez kapcsolódó programsorozat keretében kerül sor az Informatikai és Hírközlési Minisztérium által támogatott Neumann Kupa - internetes sakkbajnokságra.

Kulcsszavak: sakk IHM
2004. január 14. 14:37

Újabb Kaszparov sakkparti a számítógép ellen

A sakkvilágranglistát vezető Gari Kaszparov jövő héten ismét számítógéppel mérkőzik meg. Az újdonság, hogy most 3D szemüvegen keresztül, egy virtuális sakktáblán fogja lejátszani a partit.

2003. november 9. 08:51

Internetes sakkbajnokság

A május 5-én kezdődött I. Internetes Magyar Sakkbajnokságra várják a jelentkezőket, a további előselejtezőkre lehet még jelentkezni. A verseny része a Neumann centenáriumi év IHM által is támogatott eseményeinek.

Kulcsszavak: sakk
2003. május 6. 12:09

Ember – Deep Fritz: döntetlen

A német fejlesztésű Deep Fritz sakkszámítógépnek sikerült legyőznie Vlagyimir Kramnik sakkvilágbajnokot, ezzel a nyolcfordulós mérkőzéssorozat állása jelenleg 3-3. Az 1 millió dollár díjazású Brains in Bahrain nevű tornán 34 lépésből sikerült győznie a gépnek, egy olyan mérkőzés során, melyről a sakkvilágbajnok úgy nyilatkozott, "talán ez volt életem egyik legjobb játszmája".

Kulcsszavak: sakk játék +legfontosabb
2002. október 16. 20:27

Sakkparti a listavezetővel

Az Info 2000 kísérő eseményeként Polgár Judit nemzetközi sakknagymester – aki öt olimpiai aranyérem birtokosa, a női világranglista vezetője, és elnyerte a sakkozók Oscar-díját is – az A pavilon 213/f standján naponta a világ minden tájáról interneten jelentkező versenyzőkkel 10-10 perces sakkpartikat játszik.

Kulcsszavak: kiállítás +fontos sakk Info
2000. május 4. 20:23

Junior 6

A nemrég megjelent Junior 6 nem illik bele a mostanság jellemző játékdömpingbe. Egy vérbeli sakkprogramról van szó, az 1997 -es év számítógép sakkbajnokának továbbfejlesztett változatáról, ami az 1999 -es Tel Aviv -i sakkfesztiválon már bizonyított.

2000. február 29. 18:01

Fritz lett a győztes

A legtöbb sakkmester nem szívesen versenyez számítógépes programokkal, amelyeknek legjobbjai kétségkívül elérték már az ő játékerejüket. A leggyakrabban elhangzó érv az, hogy a gép számítása és az emberi gondolkodás teljesen más folyamat, ezért ezek egymással nem mérhetők össze. A FIDE (Nemzetközi Sakkszövetség) nem is nézi jó szemmel emberek közötti versenyeken gépek, illetve sakkprogramok részvételét, illetve ha ilyenek itt-ott mégis elindulnak, a velük szemben elért eredmények nem számítanak be az élőpont-számításba. Mindezek ellenére azért ember-gép vetélkedőkből sincs hiány.

Kulcsszavak: játék sakk
2000. február 24. 16:24

Sakkprogramok küzdelme Debrecenben (3. rész)

Az MKB Open egyfajta hardvertesztként is felfogható azok számára, akik - akár a sakktól függetlenül is - a processzorok tudására, teljesítményére kíváncsiak. Mivel történetesen három-három AMD K6-2, illetve Pentium II típusú, 300 vagy 266 MHz órajelű proceszszorral rendelkezô gépen működött több kitűnô program, a megközelítôen egyenlô hatékonyságú vetélytársak között igen érdekes összehasonlításra nyílik lehetôség.

Kulcsszavak: sakk játék
2000. január 27. 23:16

Sakkprogramok küzdelme Debrecenben (2. rész)

Mielôtt az egy héttel ezelôtti kezdet után további szemelvényeket mutatnék be az MKB Open izgalmas és tanulságos küzdelmeibôl, beavatom az olvasót a torna végsô eredményeibe. Ahogy várható volt, a vezetô helyeket a programok foglalták el, a következô sorrendben:

Kulcsszavak: játék sakk
2000. január 27. 10:46

A történelem legnagyobb interaktív csatája

Úgy tűnik, hogy Kaszparov sakkmérkőzése a világ ellen, amely az MSN oldalain bő egy hónapja zajlik, nagyobb érdeklődést vált ki, mint a világbajnok 1997-es párosmérkőzése az IBM Deep Blue ellen: az elmúlt négy hétben a tanácskozási sakkparti oldalait több mint hatmilliószor töltötték le.

Kulcsszavak: játék MSN sakk
1999. augusztus 16. 16:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

Újabb fontos mérföldkövet jelenthet a hazai digitális oktatás megvalósításában, hogy idén ősztől az Európa 2000 Középiskola több mint 100, speciálisan tanuláshoz fejlesztett laptopot von be az oktatásba. A beruházásnak köszönhetően az intézményben olyan, nyugat-európai színvonalú, kooperatív tanulás valósulhat meg, amely kulcsfontosságú a technológiával szimbiózisban élő fiatal generációk számára.

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

 

1999-ben fél tucat technológiai cég létrehozta a Wireless Ethernet Compatibility Alliance (WECA) szervezetet. Ugyanazon évben, szeptember 30-án kereskedelmi forgalomba kerültek az első eszközök, amelyek a 802.11b vezeték nélküli LAN szabvány alapján működtek. Ezzel kezdetét vette a vezeték nélküli hálózatok, másnéven a Wi-Fi korszaka. Az elmúlt két évtizedben a vezeték nélküli hálózatok újabb és újabb generációival találkozhattunk. A Wi-Fi 20. születésnapja alkalmából a Cisco összegyűjtötte a legfontosabb mérföldköveket az elmúlt két évtizedből a Wi-Fi technológia fejlődéséről és a felhasználókra gyakorolt hatásairól.

2019. szeptember 30. 11:26
online sportfogadás