Elindult a BKK utazástervező weboldala

forrás: Prím Online, 2014. szeptember 12. 08:35

Próbaüzemben elindult a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) új, Futár-alapú utazástervező rendszere.

A forgalomirányítási és utastájékoztatási rendszer ezen a címen elérhető honlapján több térképalkalmazás közül is választani lehet, amelyeken látható a megállók pontos helye, hogy mely járatok érhetők el onnan, illetve azt is, hogy a megállóba mikor és melyik járat érkezik, a járatszámra kattintva pedig a teljes vonal is megtekinthető. Emellett a Futárral felszerelt járművek pontos helyét, rendszámát, haladási irányát és típusát is feltüntetik a térképen, továbbá a menetrendtől eltérést - például a forgalmi zavarokat - is jelzik.

 



Külön piktogrammal jelzik a térképen a buszokat, a trolibuszokat és a villamosokat, valamint a hajókat. A nagykörúton járó villamosokat, a HÉV- és a metrószerelvényeket azonban egyelőre nem mutatja a térkép, mert ezeket még nem szerelték fel a Futár fedélzeti rendszerével.

Az utazástervező figyelembe veszi az aktuális menetrendi adatokat, és ezek felhasználásával készít útvonaltervet és számol utazási időtartamot. A tervezés során több szempont is megadható: az indulási időn kívül választható, hogy a legkevesebb átszállással, legkevesebb sétával, vagy a leggyorsabb útvonallal számoljon a rendszer.

A weboldal okostelefonokon is elérhető, ám egyelőre nincs azokra optimalizálva.

Kulcsszavak: onlineszolg BKK

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50