Nagyszabású razzia német internetes gyermekpornó ügyben

MTI Sajtóadatbank, 2000. október 2. 07:58
Országos nyomozást indított a német rendőrség, miután az internet számítógépes hálózaton felfedeztek egy gyermekpornográfiát tartalmazó honlapot, amelyet félmillió alkalommal vettek igénybe a kliensek. A hatóságok szerint országszerte ezer körül várható a rendőrségi bűnvádi eljárások száma az ügyben. Az America Online Deutschland internetszolgáltató tízezer e-mail címet adott át a hatóságoknak: ezek birtokosai rendszeresen látogatták a pedofil honlapot.
Csak Észak-Rajna-Vesztfáliában 258 bűnügyi vizsgálatot indítottak az ügy keretében. Szász-Anhaltban húsz lakást és 13 vállalati irodát kutattak át, és lefoglaltak 20 számítógépet több ezer memórialemezzel és videófelvételekkel.

Az America Online Deutschland internetszolgáltató tízezer e-mail címet adott át a hatóságoknak: ezek birtokosai rendszeresen látogatták a pedofil honlapot. A rendőrségi szóvivő ennek kapcsán a Reutersnak nyilatkozva arra is emlékeztetett, hogy bár az effajta oldalak megnézése nem számít büntetendő cselekménynek, a képek letöltése és számítógépes tárolása azonban igen. A rendőrség június óta figyelte a pedofil honlapot, és az ügy nyilvánosságra hozásával egyidejűleg megszüntette azt.

Kulcsszavak: jog website +legfontosabb

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

2024. június 25. 19:01

A kvantumtechnológia alapjaiban változtatja meg jövőnket

2024. június 20. 16:28

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40