Megújult az adóhatóság internetes oldala

MTI Sajtóadatbank, 2006. november 30. 09:12
Megújult az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) internetes oldala, a felhasználók számára áttekinthetőbbé és könnyebben kezelhetővé vált. Az újdonságokat szerdán sajtótájékoztatón mutatta be az adóhatóság.
Az egyik jelentős változás, hogy a legfontosabb információkat adózói kategóriánként (magánszemélyek, egyéni vállalkozók, társaságok) összegyűjtve lehet megtekinteni. A másik az összetett keresés lehetősége (full-text keresés a dokumentumokban is). Lehetőség van a cikkek kinyomtatására és e-mail-ben való továbbküldésére is.

A honlap jobb oldalán kiemelték a fontosabb kategóriákat, így könnyen megtalálhatóak például az adatbázisok is. A legfrissebb programverziók a főoldalról gyorsan és egyszerűen elérhetőek (összesen 244 letölthető program van).

A közeljövőben további újdonságok is lesznek, mint például a hírcsatorna szolgáltatás, a gyengénlátók támogatása, a nyomtatványkitöltő programok automatikus frissítése, továbbá tartalmasabb és korszerűbb lesz a hírlevél-szolgáltatás is.

Nagy József, az APEH főosztályvezetője szerint a számítógépek mintegy 10 százalékánál az internetbeállítások módosítására lesz szükség a megújult honlap használatához.

Az APEH weboldal látogatottsága az utóbbi években exponenciálisan nőtt, a számlálás megkezdése óta a 25 milliomodik látogatót regisztrálták novemberben.

Az internetes piac bővülését a főosztályvezető szerint nagymértékben ösztönzik a törvényi előírások: az idén 75 ezren teljesítették elektronikusan adó- és járulékbevallási kötelezettségüket (ebből 50 ezren kötelezően), jövőre az e-bevallásra kötelezettek száma már eléri az egymilliót.

A kormányzati portál (www.magyarorszag.hu) látogatottsága májusban volt a legmagasabb, ami az első kötelező e-bevallás május 1-jei bevezetésével függ össze. A portálon a látogatások száma november 26-ig megközelítette a 11 milliót, az egyedi látogatók száma közel 8 millió volt, az oldalletöltések száma pedig meghaladta a 68 milliót.

Az adózók az APEH grafikonjából kiolvashatóan éjjel 0-3 óra kivételével gyakorlatilag minden időpontot alkalmasnak találnak az adó- és járulékbevallásra, amelyekből még este tíz után is több száz érkezik óránként a hatósághoz.

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Szemben a sztereotípiákkal: a nők, a tudomány jövőjének alakítói

Április negyedik csütörtökén az infokommunikációs szektor női szereplői előtt tisztelgünk. Az immár 15. éve ünnepelt Lányok az információ- és kommunikációtechnológiában (Girls in ICT) nemzetközi napja arra biztatja a fiatal lányokat, hogy merjenek nagyot álmodni és bátran helyezkedjenek el STEM*  vagy IKT**  szakmában. Idén a női vezetők és elengedhetetlen mentori szerepük kerül középpontba a világnapon, amely a Megoldások a holnapért résztvevőit is megihlette.

2024. április 27. 17:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50