CES 2016: a legnagyobbakkal fejlesztet HDR-tartalmakat az LG

forrás: Prím Online, 2016. január 6. 11:39

Jó tévéhez jó műsor kell - ezt látta be az LG - ezért vezető technológiai cégekkel és tartalomszolgáltatókkal kötött stratégiai partnerségi megállapodásokat kiemelkedő minőségű, élénk, dinamikus színeket biztosító, 4K-felbontású HDR (High Dynamic Range, azaz magas dinamikatartományú) videótartalmak fejlesztésére. Az LG a CES 2016 szakmai kiállításon nemcsak az új tartalmakat mutatja be, de az érdeklődők első kézből ismerhetik meg a vállalat HDR-eszközeit működés közben is.

Az LG új OLED és Super UHD televízióinak 2016-os tagjai támogatják a ma már iparági sztenderdnek számító HDR-formátumokat, a HDR10-et és a Dolby Visiont is. Az LG, a Dolby és a Netflix együttműködéséből megszületett a Netflix népszerű Daredevil sorozatának 4K-Dolby Vision-HDR változata, amelyet az érdeklődők az LG standján meg is tekinthetnek a CES 2016 szakkiállításon.
 
A Dolby Vision teljes mértékben hasznosítja az LG OLED technológiáját, amely még magasabb fényerőt biztosít a világos képtartományokban, mélyebb feketét és részletgazdag képet tesz lehetővé olyan színekkel, amelyek össze sem hasonlíthatók a hagyományos készülékekével – a kiemelkedő televíziózás élménye érdekében.
 
Az LG és a globális tartalomszolgáltatók együttműködésének eredményeként pedig hamarosan a legjobb streaming-tartalmak is rendelkezésre állnak majd HDR-minőségben. A CES-en az LG standjánál mutatják be elsőként az Amazon saját sorozatait, így a The Man in the High Castle, a Red Oaks, a Transparent és a Mozart in the Jungle HDR változatát is.
 
 
 
Újdonsággal állt elő a Youtube videómegosztó is: idén vezeti be a HDR minőségű videók lehetőségét, televíziós alkalmazásán keresztül. A látogatók az LG CES-standjánál tekinthetik meg  először a Youtube HDR-tartalmait, amelyeket a VP9-Profile 2 kodek kelti életre. 
 
Az LG egy másik partnere, a Twentieth Century Fox stúdió a kasszasiker The Martian (Mentőexpedíció) című filmet mutatja be az LG kiállítóhelyén, melyet a Western Digital VIDITY rendszerén keresztül juttat el a kijelzőre. A mozifilmet felújították, hogy a fantasztikus űrjelenetek még látványosabbak legyenek HDR minőségben.
 
Az LG kiállítóhelyén egy sötétszobát is berendeznek, itt a NASA és Harmonic a világűrről készített HDR felvételei tekinthetők meg. Ez a technológia olyan módon jeleníti meg a világűrt, ahogyan arra korábban nem volt példa. „Az LG OLED televízióinak tökéletes mélyfeketéje kiválóan alkalmas a nemrégiben bejelentett NASA TV UHD csatorna különleges felvételeinek megjelenítésére, minden korábbinál közelebb hozza a világűrt a nézőkhöz” – mondta Peter Alexander, a Harmonic alelnöke.
 
Az LG a HDR-sugárzás fejlett technológiáját  a Las Vegas-i helyi televíziós szolgáltatóval is bemutatja a CES-en. A kiemelkedő minőségű képet az Advanced Television Systems Committee által fejlesztett ATSC 3.0 sugárzási szabvány szavatolja. Ez a technológia a HEVC (High Efficiency Video Code) kodekre, azaz a videótömörítés  elterjedt, következő generációs megoldására, illetve a fejlett frekvenciatovábbításra épül, jelentősen javítja az elérhető képminőséget.
 
„Az LG számára legalább olyan fontos a tartalom, mint a televíziós technológia és a hardverek” – mondta Brian Kwon, az LG Home Entertainment Company elnök-vezérigazgatója. „Azzal, hogy innovációinkat megosztjuk piacvezető partnereinkkel, stratégiánk egyik legfontosabb részét váltjuk valóra: kiváló minőségű filmekhez és videókhoz segítjük vásárlóinkat, illetve gyors terjedéshez a kiváló minőségű tartalmakat” – tette hozzá.
 
Kulcsszavak: CES 2016 LG Electronics

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50