CES 2016: (túl) nagy az érdeklődés

forrás: Prím Online, 2016. január 4. 11:55

Úgy tűnik, a fogyasztói elektronika év elejei seregszemléje kinőtte Las Vegast, a CES 2016 rendezői panaszkodnak, hogy lassan sem a 3600 kiállítót, sem a 150-170 ezer látogatót (a tavalyi 176.000 után az idén ennyi szakembert várnak bizonyos korlátozó intézkedéseket követően) nem tudja már befogadni, kiszolgálni rendesen. A három részre bontott (Kelet, Nyugat, Dél) szakkiállítás egyes szállodái valamint a kiállítókat, az előadókat, a látogatókat befogadó hotelek közt erre a hétre jelentős torlódásokat, folyamatos csúcsforgalmat jósoltak. 

A hordozható kütyük mellett az idei CES egyik súlyponti témája az autóipar lesz, kilenc nagy autókonszern állít ki, és úgynevezett keynote-előadásra is felkérték a General Motors illetve a Volkswagen főnökét. Az utóbbi konszern egy új elektromos autó bemutatására készül, de az elektromosság és az automatikus vezetés a kulcsszó a többieknél is.
 
Bár a sajtótájékoztatók már ma elkezdődnek, a CES 2016 hivatalosan a holnapi sajtónappal veszi kezdetét, majd 6-tól 9-ig egymásba érnek a bejelentések, illetve az újdonságok bemutatói. Így az év elején sokan megjósolták, hogy mit várhatunk 2016-tól és az évtized hátralévő éveitől, de azt hiszem ezt igazából csak a most következő néhány nap elteltével, és a látottak összegzése után fogjuk  pontosabban látni.
 
Kulcsszavak: CES 2016 autó okosautó

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Szemben a sztereotípiákkal: a nők, a tudomány jövőjének alakítói

Április negyedik csütörtökén az infokommunikációs szektor női szereplői előtt tisztelgünk. Az immár 15. éve ünnepelt Lányok az információ- és kommunikációtechnológiában (Girls in ICT) nemzetközi napja arra biztatja a fiatal lányokat, hogy merjenek nagyot álmodni és bátran helyezkedjenek el STEM*  vagy IKT**  szakmában. Idén a női vezetők és elengedhetetlen mentori szerepük kerül középpontba a világnapon, amely a Megoldások a holnapért résztvevőit is megihlette.

2024. április 27. 17:03

Minden 5. gyereket érintheti az online bántalmazás

Bár a honfitársaink szerint a közösségi média veszélyesebb a gyerekekre nézve, mint a tömegközlekedés, a 6-14 évesek harmada mégis rendszeresen használja a social mediát – derült ki egy friss, országos kutatásból. Az egyik leggyakoribb probléma az online térben a bántalmazás, ami akár minden 5. gyereket érinthet. A kitöltők harmada nem szokott a családjával beszélni az internetes tér veszélyeiről, pedig a tudatosítással a legtöbb ilyen helyzet megelőzhető vagy kezelhető lenne.

2024. április 27. 13:59

A Zyxel Networks fokozza a kiberbiztonságot, hogy megfeleljen a NIS2 irányelvnek

Tekintettel a kiberfenyegetések növekvő gyakoriságára és összetettségére, az EU 2016 óta hatályos NIS-irányelve ma már nem felel meg mindezeknek. Az új iteráció, amely 2024. október 18-án lép életbe, lehetőséget kínál a kiberbiztonsági erőfeszítések fokozására. A Zyxel Networks, a biztonságos, mesterséges intelligencia és felhőalapú hálózati megoldások egyik vezető szolgáltatója olyan termékeket kínál, amelyek megfelelnek az NIS2 irányelv követelményeinek, és hatékony védelmet nyújtanak a fejlett támadásokkal szemben.

2024. április 27. 12:10

Az AI és a fenntarthatóság területén nő az igény leginkább a munkavállalókra

A gyors technológiai fejlődés, a fenntarthatóság iránti fokozódó igény korszakában bizonyos munkaterületek jóval keresettebbé válnak. Az ezekkel a szakismeretekkel rendelkező munkavállalók iránti kereslet a magyar munkaerőpiacon is egyre növekszik. A Munkahelyeink.hu összegyűjtötte a kapcsolódó pozíciókat, illetve azt, hogy mire van szüksége a munkavállalóknak, hogy megszerezhessenek egy ilyen állást.

2024. április 27. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50