Telefon, számítógép és rádió egy marokban

Széll Zoltán, 2000. október 22. 22:42
A Motorola Magyarország sajtótájékoztatón mutatta be azokat a mobileszközöket, amelyek a következő néhány héten belül kerülnek forgalomba. Képességük messze meghaladja a ma használatos mobiltelefonokét, mivel ezek majdnem mindegyike számítógép és rádió is egyben. Szinte valamennyi új készülék közös jellemzője a WAP-szolgáltatások elérhetősége, a több sáv és a beépített játékok.
A sajtótájékoztatón látványos show keretében mutatták be az új mobileszközöket. Az új készülékekkel a cég a fogyasztók széles körét célozza meg, hiszen minden termékcsaládból bevezetésre került egy-egy megújult modell.

A Motorola Talkabout 180 családcentrikus mobiltelefon, amely elsősorban a mindennapi kommunikáció és kapcsolattartás eszköze, míg a vadonatúj, háromsávos Motorola Timeport 250-et elsősorban üzletembereknek szánja a cég.

A V sorozat két új taggal bővült, a Motorola V.50 a legkisebb és legelegánsabb kétnormás, WAP-os készülék, amelyet elsősorban az igényes megoldások kedvelőinek ajánlanak, a Motorola V.100 pedig egy forradalmian új formájú személyi kommunikátor, rengeteg extraszolgáltatással és praktikus funkcióval.

A formatervezett V.50 hangvezérléses tárcsázási funkciójának használatával lehetővé válik, hogy tulajdonosa kéz nélkül vezérelhesse telefonját, a VibraCall funkciónak köszönhetően pedig hang nélkül, rezgéssel figyelmezteti tulajdonosát, ha hívása érkezik. A kétsávos mobiltelefon Európában, a Közel-Keleten és Afrikában egyaránt használható. A 135-200 percnyi beszélgetési időt és 70-140 órányi készenléti időt biztosító készülék óra- és számológép-funkciókkal, valamint beépített játékprogramokkal is rendelkezik.

A Motorola V.100 személyi kommunikátor különleges eszköz, amely számos funkciót kombinál. A színes kéziszámítógépekhez hasonló házban kapható, 92x72x25 mm-es eszköz elsősorban a fiatal felhasználókat célozza meg. A könnyen kezelhető billentyűzet és az 55x35 mm-es, jól látható kijelző segítségével egyszerűbb a szörfözés az interneten és az e-mail küldés. Érdekesség, hogy a V.100-as az első olyan kombinált mobiltelefon, amelyet kifejezetten SMS-küldéshez és -fogadáshoz fejlesztettek ki. Az SMS-küldési és hívófél-kijelzési, valamint a dátumrögzítési funkció révén még a nem fogadott hívások esetében is naprakész maradhat a felhasználó. A fontosabb SMS-ekből a telefonszám gyorsan és egyszerűen átmenthető a telefonkönyvbe vagy a SIM-kártyára. A telefon saját memóriájának 300 tételes befogadóképessége azt biztosítja, hogy mindig lesz szabad hely újabb adatok számára. A 10-féle csengőhang tulajdonosának egyéni kívánságához igazítható. A VoiceNote digitális hangrögzítési funkció segítségével 3 percnyi szöveg rögzíthető. A 102 gramm tömegű készülék szabványos 550 mAh teleppel 120-210 percnyi beszélgetési és 40-125 órányi készenléti időt biztosít.

A Talkabout 180 gazdája egyetlen kezelőgombja segítségével könnyedén hozzájuthat a szükséges információkhoz. A 100 nevet és számot befogadó telefonkönyv használatával mindig kéznél lesznek az igazán fontos telefonszámok. A több színben kapható, többsávos készülék tömege 140 gramm, és 11 különböző csengőhanggal figyelmezteti tulajdonosát a hívásra. A 700 mAh-s telep 100-135 óra készenléti és közel 3 óra beszélgetési időt biztosít.

A Timeport 250 az igényes üzletemberek kommunikációs eszköze. A háromnormás, WAP-funkciókkal rendelkező mobileszköz a világon bárhol használható, ahol GSM mobiltelefon-szolgáltatás működik. A formatervezett Timeport 250 megjelenését különleges, kék megvilágítású kijelzője teszi egyedivé, s csak az egyik különlegessége, hogy a VoiceNote segítségével hanginformációk tárolhatók rajta, amelyek a figyelmeztető funkció beállításának megfelelően meghallgathatók. A készülék 40-125 óra készenléti és 120-210 perc beszélgetési időt biztosít szabványos akkumulátor használatával.

A sajtótájékoztatón a magyarországi képviselet vezetői bejelentették, hogy a Motorola a Sykes Enterprises Incorporated Kft. közreműködésével rövid időn belül a Dél-Buda Centerben megnyitja a Motorola Call Centert.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50