Tökéletes minőségű audiovizuális élmények

forrás: Prím Online, 2017. január 5. 14:17

A Sony bemutatta legújabb otthoni audio és vizuális termékeit: az új 4K Ultra HD UBP-X800 Blu-ray lejátszót, a Dolby Atmos hangzású HT-ST5000 hangsugárzót és a DTS:X formátumú STR-DN1080 AV vevőt. A modellek valódi moziélményt visznek otthonába.

A tökéletes felhasználói élmény érdekében, az elérhető legújabb technológiákat hozza el otthonába a cég, a kristálytiszta képet biztosító 4K HDR-rel és az objektumalapú hangzásról gondoskodó Dolby Atmos-szal és DTS:X-szel, mindezt  a Sonytól megszokott prémium designelemekkel, és a márkára jellemző elegáns külsővel,  kiemelkedő minőségben. 

 

Nézzen filmeket úgy, ahogy kedve tartja!

A legújabb Ultra HD technológiát felvonultató UBP-X800 4K Ultra HD Blu-ray lejátszó a filmélmények új dimenzióját nyitja meg. A modellt a Sony Pictures Entertainment-tel együtt fejlesztették annak érdekében, hogy a lehető legjobb 4K Ultra HD Blu-ray lemezlejátszást tegye lehetővé és a képek 4K minőségben úgy jelenjenek meg, ahogy azt az alkotók megálmodták. 

 

 

De mit ér a kép hang nélkül? A nagy felbontású hanglejátszási lehetőség segítségével az X800 bármilyen hangforrás audiofil minőségű visszaadására képes. A DSEE HX felskálázza az eredeti jel mintavételezési frekvenciáját és bit intenzitását. Megbízhatóbb és szélesebb hangtartományú élményben lesz része, nagy felbontású hangminőségben, bármit is szeretne hallgatni.

 

A legtöbb Blu-ray lejátszó ugyanazon a HDMI csatlakozón keresztül küldi a hangokat és képeket tévéjének. A kompromisszummentes hangzás biztosítása érdekében az X800 szétválasztja a hang- és videojeleket, amelyeket külön HDMI kimenetekre irányít, ezáltal csökkenti az elektromos interferenciát. 

 

Az elképesztő hangzás érdekében az UBP-X800-t egy kivételesen szilárd Frame and Beam vázzal látták el, amely minimalizálja a mechanikai rezgéseket. Az eszköz több audio kodekkel és kiterjesztéssel is kompatibilis, mindemellett támogatja a kristálytiszta, akár 192kHz/24-bites nagy felbontású fájlok és az akár 11.2MHz-s DSD hangformátumok lejátszását. 

 

A Sony saját fejlesztésű Precision HD meghajtójával ellátott X800 4K Ultra HD Blu-ray lejátszó képes a legmagasabb minőségben lejátszani minden lemezformátumot, beleértve a videó és audio DVD-t, a CD-t, a Super Audio CD-t, a 3D-s Blu-rayt és szinte bármilyen USB-n keresztül csatlakoztatható BD-ROM formátumot. A lejátszó ezen kívül számos videó kodeket tartalmaz, így gond nélkül nézhetünk 4K minőségben tartalmakat a videomegosztó oldalakról, például a Netflixről. Ráadásul a Sony magas szintű képfeldolgozási technológiája képes az SD és HD tartalmakat is közel 4K minőségűre felskálázni. Az már csak hab a tortán, hogy ha 4K HDR tartalmat nézünk 4K SDR tévén, akkor a Sony egyedülálló algoritmusa a megfelelő fényességet és színeket úgy állítja be, hogy ez esetben is a lehető legjobb képminőséget élvezhessük.

 

Az integrált Bluetooth csatlakozás segítségével bármikor vezeték nélküli fejhallgatóra válthatunk, ha nem szeretnénk, hogy bárki megzavarjon a filmnézésben, míg a család többi tagja tovább élvezheti a tévé hangját a szobában. De akár vezeték nélküli hangsugárzót is csatlakoztathatunk a Blu-ray lejátszóhoz, így kedvünk szerint a tv elől vagy távolabbról is élvezhetjük a gyönyörű hangzást, attól függően, hogy hová helyeztük a hangszórót.

 

Magával ragadó hangzás vezetékek nélkül

Legyen részese a Dolby Atmos forradalomnak a HT-ST5000 sound barral, amelyet a Sony Pictures-szel közösen fejlesztett ki a Sony, hogy mostantól otthon is átélhessük a tökéletes, 3D mozi hangzás élményét. Kiterjedt csatlakozási lehetőségei kompatibilisek az aktuális 4K HDR és HDCP2.2 sztenderdekkel, valamint az X800-zal kiegészítve egyenesen mozitermet varázsol a nappaliból.

 

Az stílusos sound bar lenyűgöző sokcsatornás hangzást biztosít a kép mellé, így szinte elfelejthetjük, hogy a nappalinkban ülünk. A sound bar két végén található, felfelé irányuló Dolby Atmos képes hangszórók elképesztően részletes 7.1.2-es hangélményt biztosítanak. A nagy felbontású koaxiális hangszórók egy mélynyomóval és magassugárzókkal egészülnek ki, így a zene, a beszédhangok és hangeffektek szinte körülölelnek minket. A nagy teljesítményű, vezeték nélküli mélynyomó biztosítja a mély, dübörgő basszusokat.

 

 

Soha nem volt egyszerűbb kedvenc zenéink lejátszása a beépített Chromecast és a Spotify Connect segítségével, így több mint 100 zenemegosztó applikációhoz juthatunk hozzá egy gombnyomással. Mindemellett a vezeték nélküli Multi-Room, Bluetooth és NFC technológiák a gyors és gondtalan zenelejátszást teszik lehetővé. 

 

Új élmények a szórakoztatásban

Könnyedén megteremthetjük a moziélményt az STR-DN1080 AV erősítővel.  A készülék támogatja a Dolby Atmos és a DTS:X hangformátumokat, képes a 4K HDR kezelésére és felskálázásra, valamint nagyfelbontású, natív DSD lejátszására is. Mindezeknek köszönhetően a STR-DN1080 rendkívüli hangélményt biztosít, további csatornák segítségével még a legapróbb háttérzajok is életre kelnek – így létrehozva a teljes 7.1.2 surround élményt.

 

 

A 3D hatású vagy az objektumalapú természetes hangzás biztosítása érdekében a DN1080 rugalmas hangszóró megoldást kínál: képes legyőzni a térbeli adottságokat és „áthelyezni” a hangokat, hogy azok az optimális helyen és szögben a tökéletes hangélményt kínálják. A Phantom Surround Back beállítás 5.2.1 rendszerünket további két, virtuális hátsó hangszóróval egészíti ki, így a teljes egészében élhetjük át a 7.1.2 hangzás élményét.

 

A számos csatlakozási lehetőség révén még könnyebben kapcsolódhatunk más készülékeinkhez, összesen 6 HDMI bemenet és 2 kimenet áll rendelkezésre, így biztosítva a teljes HDCP 2.2 támogatást és a legújabb 4K 60P (4:4:4) jelátvitelt. Az STR-DN1080 ezen kívül támogatja az új BT.2020 szabvány színteret. Ez az USB-vel, Bluetooth-szal, beépített Chromecasttal, Spotify Connecttel és Wireless Multi-Roommal rendelkező, sokoldalú AV vevő tökéletes megoldást kínál az otthoni szórakoztatáshoz. 

 

Az UBP-X800 4K Ultra HD Blu-ray lejátszó, a HT-ST5000 sound bar, valamint az STR-DN1080 AV vevő 2017 tavaszán lesz elérhető.

 

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A Sony 4 győzelmet ünnepel a 2024-es TIPA Awardson

A Sony büszkén jelenti be, hogy a nagyhírű Technical Image Press Association ismét négy TIPA-díjjal ismerte el a Sony teljesítményét és innovációját. Idén a Sony többek között a "LEGJOBB PROFESSZIONÁLISABB HYBRID KAMERA" elismerést kapta az Alpha 9 III és a "LEGJOBB APS-C EXPERT KAMERA" címet az Alpha 6700 számára.

2024. április 20. 13:14

A Sony bemutatja a BRAVIA Theatre vadonatúj otthoni audio termékcsaládját

A Sony megújítja BRAVIA márkáját, hogy gazdagítsa az otthoni filmnézést és moziélményt. A streaming szolgáltatások elterjedésével egyre népszerűbbé vált a kényelmes otthoni filmnézés. A Sony széles termékválasztékát, például a digitális mozifilmes kamerákat, professzionális monitorokat és professzionális fejhallgatókat a filmgyártás szakemberei széles körben használják, így a vállalat mélyre hatóan ismeri a moziipart, valamint a filmkészítők és tartalomkészítők törekvéseit. 

2024. április 18. 11:40

Sony: Masszív basszus, határtalan élmény

A Sony bejelentette az ULT POWER SOUND termékcsaládot – a vezeték nélküli hangszórók és fejhallgatók új sorozatát, amelyet úgy terveztek, hogy a hallgatóban olyan érzést keltsen, mintha az aréna első sorában lenne. A zene szerelmeseinek készült, erőteljes, mély hangzást produkál, amelytől megremeg az ember szíve.

2024. április 12. 15:12

Megaerős WiFi egy kompakt adapterben és egy sokoldalú USB hub

A régebbi típusú laptopok és számítógépek csak korlátozott mértékben, lassabb sebességgel vagy egyáltalán nem támogatják a vezeték nélküli hálózatokat. Sőt, sok esetben a laptopok WiFi-moduljának cseréjét tovább nehezíti az esetleges garanciavesztés vagy a kompatibilitás hiánya is. Erre jelent megoldást a Sandberg USB 3.0-ás kompakt WiFi-adaptere, a Mini WiFi Dongle.

2024. április 1. 14:51

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50