A hősökért: Sportolj szabadon!

forrás: Prím Online, 2021. április 29. 18:20

Az Ötpróba szabadidősport-mozgalom 2017 áprilisában vette kezdetét, az azóta eltelt négy esztendő során pedig közel 25 ezer fős tömegbázissal büszkélkedhetünk, olyan hétköznapi hősökkel, akik a kevés szabadidejükben is megtalálják a módját a rendszeres testmozgásnak. Ötpróbázóink 2020 decembere óta ráadásul már nem csupán hagyományos értelemben vett szabadtéri sportrendezvényeken gyarapíthatják pontjaik számát, hanem a GeoGO oldal – több mint 10.000 felhasználóval - instant útvonalain is.

A GeoGO olyan online túra, futás, kerékpár és vízitúra útvonal-nyilvántartó felület, amely összesen több mint 600 pályát tartalmaz – ezek közül 150 ingyenesen teljesíthető Ötpróba - Maradj Fitten útvonal. Bőven akad tehát sportolási lehetőség az érdeklődők számára a járványügyi korlátozások alatt is, ráadásul, aki április 30. és május 3. között teljesít bármilyen útvonalat a GeoGO oldalon található pályák közül, teljesítésenként 1.000 forinttal támogatja a Semmelweis Egyetem Alapítvány munkáját. A Semmelweis Egyetem a fertőzés magyarországi megjelenése óta részt vesz a pandémia elleni küzdelemben. Orvosaik, szakdolgozóik és hallgatóik nemcsak a betegágyak mellett, de a szűrésekben és a védőoltások beadásában is szerepet vállalnak a világjárvány legyőzése érdekében.

 

 

A jelenlegi helyzetben kiemelten fontos felhívni a figyelmet a biztonságos sportolás fontosságára, valamint az egészségügy tehermentesítésére, támogatására. Az Ötpróba programot koordináló Nagy Sportágválasztó, BBU Nonprofit Kft. csapata ezzel az akcióval mindkét célkitűzésnek eleget tesz: egyrészt a virtuális útvonalakon történő egyéni teljesítésekkel a résztvevők senkitől sem zavartatva, a nagy tömegektől távol tudják aktívan erősíteni állóképességüket és immunrendszerüket, másrészt pedig minél többen teljesítenek útvonalat a GeoGO-ban, annál magasabb összeggel tudja a szervező támogatni a hazai egészségügyet.

 

Az akcióban bárki részt vehet, aki szeretne aktívan, a saját egészségére is ügyelve segíteni, tehát nem csak Ötpróbázók teljesítéseit várjuk. Érdemes csatlakozni a kezdeményezéshez, hiszen a teljesítők között a szervező Nagy Sportágválasztó, BBU Nonprofit Kft. 5-5 darab, egyaránt 25 ezer forint értékű Merkapt Épületgépészeti, illetve futócipő vásárlási utalványt is kisorsol.

 

Fogjunk össze és sportoljunk minél többen a hazai egészségügyért! 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50