Még több támogatást kapnak az Imagine Cup versenyzői

forrás: Prím Online, 2021. szeptember 30. 15:59

A 2022-es lesz a huszadik Microsoft Imagine Cup verseny. A világ egyik legrangosabb, fiatal fejlesztők számára megrendezett nemzetközi versenyére már most lehet regisztrálni. Föld, oktatás, egészségügy és életmód kategóriákban lehet majd indulni. A jubileumi évben a verseny közösségépítő eseményt, mentori támogatást, képzéseket és opcionálisan választható külön versenyt is kínál a pályázóknak. Ez utóbbi esélyt ad az Imagine Cup döntőjébe való bekerülésre is!

A Magyarországon is nagy népszerűségnek örvendő, fiatal fejlesztők számára létrehozott nemzetközi Microsoft Imagine Cup versenyt huszadik alkalommal rendezik meg az idén. Az idei regisztráció már a tavalyi verseny lezárulását követően elérhetővé vált, azonban csak most derült ki, milyen kategóriákban mérhetik össze a képességeiket a fiatal innovátorok. A verseny honlapján a 20-ik kerek évfordulóra megemlékező bejegyzésben tették közzé, hogy a pályázóknak a „Föld”, az „oktatás”, az „egészségügy” és az „életmód” elnevezésű kategóriák valamelyikébe kell beküldeniük projektjeiket. Az Imagine Cup versenyre több mint 100 országból, általában több mint 2 millió diák szokott jelentkezni.

 

Azok a fiatalok (16 évesnél idősebb diákok), akik vállalkoznak a megmérettetésre, a legkorszerűbb technológiák felhasználásával alkotnak innovációkat az emberiség előtt álló problémák leküzdésére, a Microsoft Azure nyújtotta lehetőségek kihasználásával, a sokoldalúságra, befogadásra és az akadálymentesség szempontjait is figyelembe véve. Mindeközben a saját képességeiket is fejlesztik, gyarapítják a tudásukat, a legjobbak pedig értékes jutalomban is részesülnek. Ezek között van pénzjutalom is, de legalább ennyire fontos, hogy szakértői segítséget kapnak a projektjeik megvalósításához, igénybe vehetik a Microsoft partnerhálózatát ahhoz, hogy együttműködéseket, kapcsolatokat építsenek ki iparági szereplőkkel, és felületet kapnak az ötleteik, termékeik bemutatására, népszerűsítésére.

Miben lesz más a jubileumi verseny?

Ebben az évben a Microsoft a korábbiaknál is több segítséget nyújt a versenyzőknek. Ilyen segítségnek szánják az Imagine Cup Build Your Epic kick-off rendezvényt, amelyre 2021. október 8-9-én kerül sor a Microsoft Teams felületén. A versenyzők ezen az online eseményen akár csapattársakat is találhatnak maguknak, ötleteket, inspirációkat szerezhetnek szakértőktől és korábbi versenyzőktől, és többet megtudhatnak az Azure szolgáltatásairól.

 

A virtuális Discord közösséghez csatlakozva a versenyzők kapcsolatokat alakíthatnak ki más versenyzőkkel, illetve itt is kereshetnek maguknak csapattársakat. A GitHub-on elérhető képzések a projektjeik továbbfejlesztéséhez nyújtanak útmutatót a fiataloknak. Akik sikeresen teljesítik a képzés követelményeit, mentori támogatást is igénybe vehetnek a Microsoft szakértőitől.

 

Az idei év újdonsága az Epic Challenge. Ez egy további, opcionális verseny, amelyre a pályázók a regisztrációjukkal egyidőben jelentkezhetnek. A nevező csapatoknak egy három perces videóban kell ismertetniük a projektjüket a problémafelvetéssel és az arra adott megoldási javaslatukkal. Ezt egy szakértői zsűri fogja elbírálni, minden régióból kiválasztva egy csapatot, amely automatikusan bekerül a nemzetközi döntőbe és nyer 1000 dollárt. Minden régió legjobb öt csapata visszajelzést is kap a zsűritől arról, hogyan fejlesszék tovább az ötletüket és a projektjüket. Az Epic Challenge-re beküldendő pályázatok leadási határideje novemberben lesz, amelynek pontos dátumát később hozzák nyilvánosságra a szervezők.

 

Az Imagine Cup kiváló alkalom a fiatal tehetségek számára, hogy olyan területen csillogtathassák meg a képességeiket, amit igazán fontosnak tartanak, ehhez ráadásul a Microsoft szakértőinek segítségét is igénybe vehetik. Minden – tréningek, eszközök, mentorok, a hasonló érdeklődésű emberekkel való kapcsolatfelvétel lehetősége – adott ahhoz, hogy a pályázó által megalkotott projekt a gyakorlatban is megvalósulhasson. Ez a projekt a pályázó fiatal későbbi szakmai karrierjének is fontos részévé válhat, amely növeli az esélyét a munka világában.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50